SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. szeptember 15.
Enikő, Melitta

Jelszóigénylés

Helyosztók hétvégéje jön gyermek és serdülő csapatainknál

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 16., csütörtök
Leány és fiú vonalon is lezárul az OGYB és OSB I. osztályának idénye.

Leány Gyermek/Serdülő-1-es csapatunk Sümeg-Dabronc és Jászberény otthonába, leány Gyermek-2-es alakulatunk Budapestre, fiú Gyermek/Serdülő csapatunk pedig Kazincbarcikára és Nyíregyházára utazik a helyosztó mérkőzésekre. 

A Szegedi RSE-1-es leány gyermek csapatunk utolsó állomására készül a helyosztó küzdelmekben. Harmadjára küzdenek meg a csoportjuk két ellenfelével, a házigazda Sümeg-Dabronc és a VASAS U15 B csapatával. Az eddigi csoportmérkőzések során mindösszesen a VASAS tudott 1-1 szettet rabolni tőlünk, így magabiztosan 8 ponttal az élen állunk. 
Emellett vasárnap a Serdülő bajnokság helyosztójában a 13-16. helyért játszanak a lányok Jászberényben. Ellenfeleik a házigazda Jászberényi RK mellett a miskolci MVSC-MVSI és a Szolnoki Sportiskola-1-es csapata lesz. 

Nyers Noémi
Hétvégén zárul számotokra a gyermek és serdülő bajnokság a helyosztó mérkőzések kezdetével. Milyen élményekkel telt, hogyan emlékezel vissza a 2018/2019-es szezonra?

Szerintem ezt a szezont jól zárja a csapat, mivel sok 8.-os volt a csapatban, nem hittem volna, hogy ilyen helyezést érünk el. Ez volt az az év, amikor úgymond összekovácsolódott a csapat. Több sérülés is volt, de szerencsére mindenki felépült. Ebben az évben volt az első edzőtáborunk Hollókőn, ami nekem személyesen nagyon tetszett. 
Hogyan telik a felkészülés? Vannak konkrét elemek, amiket az edzéseken begyakoroltok, esetleg ismerve ellenfeleiteket, készültök személy szerint is rájuk? 
A felkészülés meccsekre általában folyamatosan zajlanak, hiszen majdnem minden hétvégén meccsünk volt. A pénteki edzéseken játszottunk általában 6-6 ellen. Sok védekezés- és sáncgyakorlat volt, mert Hulmann Zsolt vezetőedzőnk ezeket látta gyengénknek, így ezekre fektettük a hangsúlyt.

Leány Gyermek-2-es csapatunk szintén utolsó fordulójához ért a helyosztó küzdelmeiben. Útjukat az UTE otthonába tervezik Budapestre, ellenfelük a házigazda mellett az MVSI-1-es csapata lesz. Strezeneczki Gyula lányai 8 ponttal magabiztosan vezetik a csoportjukat, 4 mérkőzés elteltével mindössze 3 vesztes szett írható csak a nevük mellé.

Mányai Maja
A helyosztó utolsó mérkőzései várnak rátok a gyermek bajnokságban. Mennyire érintett téged és a csapatot csalódásként, hogy nem jutottatok tovább az elődöntőbe? Nehezebb volt szerinted a gyermek bajnokság a serdülőnél?
Nem érintett csalódásként, ugyanis még csak első éves gyerekek vagyunk a bajnokságban, remélem jövőre jobban fog sikerülni a szezon. A gyerek bajnokság szerintem nehezebb volt, első körben nehezebb csapatokat kaptunk ellenfélnek.
Milyen célokkal néztek a hétvége elé? Jó formában van a csapat, szerinted kitarthat ez a hétvégéig?
Úgy vágunk neki a következő fordulónak, hogy mindegyik meccset nyerjük meg! Van amikor ki fogunk egy rosszabb napot, de általában sikerül megtartanunk a jó formát.

Varga Tamás csapata szintén duplázik a hétvégén, hiszen szombaton a gyermek, vasárnap a serdülő bajnokságban zárják a helyosztót. Első útjuk Kazincbarcikára vezet, ahol az U15-ös bajnokság 7-9. helyéért küzdenek meg a Vegyész RC Kazincbarcika és a RÖAK Kaposvár Sárga csapataival. A hét zárásaként pedig Nyíregyházára költöznek egy 3 meccses forduló erejéig, ahol is eldől az U17-es bajnokság 10-12. helyének a sorsa. Ellenfeleik a GLP Nyíregyháza és a SZESE Győr lesz.

Feier Tibor
Hétvégén helyosztókkal zárjátok a szezont. Mennyire fáradtatok el fizikálisan és mentálisan a szezon végére? Hogy látod, sikerülhet a hétvégén meccset nyernetek valamelyik korosztályban, és ha igen, melyik csapat ellen?

Így a szezon végére nagyon elfáradtunk mind mentálisan és mind fizikálisan is. Legjobb reményeink szerint sikeresen zárhatjuk le ezt a hétvégét és évet. 
Értékeld kérlek, Te hogy látod a gyermek és serdülő szezonbeli szerepléseteket, miben kell még javulnotok és mi az, ami erőssége lehet a csapatotoknak?
A gyerek és serdülő csapatunk is viszonylag erősnek mondható, de talán amin még igazán fejlődnünk kellene, az az egymás buzdízása. Ezt tartom a csapat gyengeségének.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. szeptember 14., szombat
Hír
2019. szeptember 13., péntek
Hír
2019. szeptember 12., csütörtök
Hír
Hír
Képgaléria
Hír
2019. augusztus 26., hétfő
Hír
2019. augusztus 23., péntek

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com