Jelszóigénylés

Hétvégén döntőzik a serdülő 2-es csapatunk!

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 29., szerda
Leány ifjúsági csapatunk is zárja a szezont.

Mindkét leány csapatunk vasárnap a fővárosban zárja a bajnokságukat.

Leány ifjúsági csapatunk hosszú kihagyás után újra pályára lép, ezúttal a bajnokság zárásaként játszák le a helyosztó mérkőzéseket. A küzdelem a 13-16. helyért fog zajlani, az ellenfelek közül pedig csak a Közgáz SC ellen nem játszottak még a szegedi lányok. A Budaörs ellen 3:0-ás,  míg a Kaposvár ellen 0:3-as szettarányú volt  Tátrai Sándor csapatának legutóbbi eredménye. A keretben akkor szerepet kapott két serdülő korosztályú játékos is, Szatmári Júlia és Kiss Anna is.

Sarusi-Kis Lídia:
Hétvégén lezárul számotokra az ifjúsági bajnokság. Havonta 1 forduló volt a bajnokságban, legutóbbi március végén volt. Mennyire tudsz/tudtok játékban maradni ilyen sok kihagyás után? Nem hiányzik neked ennyi idő alatt a játék?

Igen, sok kihagyás volt most, de a játékot próbáljuk pótolni az edzéseken. Ez természetesen nem olyan, mint amikor ténylegesen nagy tétje van, de szerintem sokat segít abban, hogy ne essünk ki a gyakorlatból. Ami hiányzik, az a hangulat. Azt, ahogyan drukkolnak nekünk a nézőtérről és ahogyan lelkesen támogatjuk egymást csapaton belül, azt nehéz pótolni.
Mivel tudod fenntartani az érdeklődésed a röplabda iránt a hétköznapokban úgy, hogy a bajnokságban keveset van lehetőséged/lehetőségetek játszani?
Mivel szeretem magát a röplabdát mint sportot, így nem vesztem el az érdeklődésemet iránta. Pedig kipróbáltam már többféle sportot is, de a röplabda nyerte el legjobban a tetszésemet. Mindig örömmel fogok játszani, még akkor is, ha netalántán a későbbiekben kevesebb lehetőségem adódik a játékra. Nomeg a társaság sem utolsó, jó társasággal öröm a játék.
A 13-16. helyért fogtok játszani. Szerinted hányadik helyet sikerül elcsípnetek? 
Erős csapatokkal van dolgunk, nem tudjuk sajnos megjósolni az eredményt. Reméljük jó helyezéssel zárjuk majd a bajnokságot, de ami biztos, hogy a lehető legjobb teljesítményt fogjuk nyújtani és élvezni fogjuk a játékot.

Farkas Antónia:
Milyen eredményre számítasz a hétvégét tekintve?
Szerintem nincs kizárva a 13. hely megszerzése, mert amint arra már volt példa, a csapat képes csodákat csinálni és a lehető legrosszabb helyzetekből is ki tudjuk húzni magunkat. Attól függetlenül, hogy az ellenkezőjére is képesek vagyunk. Emiatt nem vagyok biztos a helyezésünkben, de a hétvégén majd minden kiderül. 
A felkészülés ilyenkor miként zajlik? Azt lehet tudni, hogy egész évben a felnőtt csapattal együtt edzetek, ezt hogyan tudjátok kezelni az ifi mérkőzések felkészülésekor?
A mostani edzéseken sajnos nem igazán tudtam résztvenni, mert kisebb nagyobb sérülésekkel bajlódtam, ilyen a térdsérülésem, pár zúzódás itt-ott és a vállam is kiment, de készen állok a hétvégére és amit tudok azt szokás szerint kihozom magamból.
Milyen terveid vannak a nyárra?
A nyári strandröpi szezont ebben az évben kihagyom, egyrészt a sérüléseim okán is, és a röplabdát is minimum egy hónapra félreteszem, hogy augusztusban labdaéhesen tudjak pályára állni. A júliusi, augusztusi hónapot pedig terveim szerint végig kondizom. 

Leány serdülő-2-es csapatunk utánpótlás alakulataink közül egyedüliként került a legjobb három csapat közé a bajnokságában. Strezeneczki Gyula lányai a serdülő II.osztály döntőjében a DSZC Eötvös DSE és a VASAS U17 B csapatával fog megküzdeni az első helyért. A helyszín a VASAS központja, a Folyondár Sportközpont lesz Budapesten, így aki teheti, egy hétvégi fővárosi túra mellett látogasson ki a helyszínre és szurkoljon a csapatunknak, hogy győztesként zárhassák ezt a remek szezont!

Békési Dóra:
Milyen várakozással tekintesz a döntőre?
Elég nagy dolog, hogy bejutottunk a döntőbe, attól függetlenül is, hogy ez a B kategória, és hogy idősebbek ellen játszunk és nagyon nehéz csapatokkal néztünk szembe. Nagyon büszkék lehetünk magunkra, hogy idáig eljutottunk. Az év végére jól összekovácsolódott a csapat és rengeteget fejlődtünk az idei évben, azzal, hogy Gyuszihoz kerültünk mindenki nagyon sok újat tanult. Kialakultak a posztok, amire mindenki ráedzett és egyre jobb lett benne. Sokkal összeszokottabbak vagyunk, hiszen ismerjük már egymást annyira a pályán, hogy például jobban fogadunk nyitásfogadást mint amikor év elején ide kerültünk, mert már tudjuk, hogy ki mibe jó és tudunk egymásnak segíteni.
Mennyire ismered az ellenfeleidet?
A VASAS-sal már találkoztunk, szerintem szoros meccset fogunk ellenük játszani. A Debrecent még nem ismerjük, de mivel bejutottak a döntőbe, így biztosan nagyon jók ők is. Én jó meccsekre számítok és remélem, hogy ezekből a harcokból mi jövünk ki jobban. 
Mik a döntő utáni terveid a nyárra?
Részt fogok venni az SZRSE Napközis Táborában, illetve a strandon biztosan fogunk röpizni is a barátokkal. 

Kiss Nóra:
Izgalom, várakozás, milyen érzések vannak benned? Vagy hasonlóan indulsz a döntőnek, mint egy évközbeli fordulónak?

Nagyon várom már, de nem izgulok annyira. Fejben úgy készülök, hogy ez egy átlagos torna lesz és nem szeretnék arra gondolni, hogy ennek most nagyon fontos tétje van. Szoros meccsekre számítok, bármi megtörténhet.
Ki szokott nektek segíteni, ha a mérkőzések alatt valaki túl stresszes?
Egymást a pályán próbáljuk nyugtatni és segítünk egymásnak, de Gyuszi is mindig mondja, hogy mit kell máshogy csinálni vagy éppen taktikai tanácsokat ad.
Te hogyan tervezed a nyarat a bajnokság után?
Én fogok menni a SzegedVolley Camp-re, majd utána a Napközis Táborba is, és ezek mellett még szerepel a terveim között a röplabda. A fáradtság nyoma sincs nálam a szezon végezetével.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 7., kedd
Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Hír
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com