SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. július 23.
Lenke

Jelszóigénylés

Hosszú napon vannak túl a serdülő csapataink

Megosztás:
Megjelent: 2019. január 27., vasárnap
Felemás élményekkel zárták a hétvégét a fiúk és a lányok.

Honti Szilárd serdülő lányai hazai pályán, Varga Tamás és csapata pedig Veszprémben küzdött meg az ellenfelekkel az OSB középszakaszában. 

A serdülő fiúk a királynék városába utazott a Buzek László U17 Férfi Országos Serdülő Bajnokságban. A mérkőzésen a játék nagyon változó képet mutatott. Sokszor rontott a Szeged nyitást, aminek eredménye az lett, hogy a 2. játszmát elveszítették. A 3. és 4. játszmában összeszedettebbek voltak és a négyes ütő Somosi Levente és feladó Varga Medárd vezérletével megnyerte a Szegedi RSE a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel magabiztosan csoportelső a csapat, így bizakodóan várhatjuk a folytatást. 

Buzek László U17 Férfi OSB B-5 csoport
VRK-SPORT KFT. - Szegedi RSE 1:3 (21:25)(25:19)(19:25)(16:25) 
Szegedi RSE-1 játékoskerete: Elek Botond (libero), Gera Bálint, Varga Tamás, Czakó Lóránt, Somosi Levente, Hernádi Marcell, Varga Medárd, Baricsa Gergő, Pintér Barnabás, Bálint Ákos
Vezetőedző: Varga Tamás
Másodedző: Csányi Dániel


 
   Varga Tamás, vezetőedző:
"A mérkőzésen sajnos nem a kellő magabiztossággal játszott a csapat. A nyitásfogadás jó volt, de a támadásaink halványabbak voltak a megszokottnál. Az elmúlt héten a nyitásokra helyeztük a hangsúlyt az edzéseken, ennek ellenére sokszor belehibáztunk. Dolgozunk tovább azon, hogy határozottabb játékot mutassunk. Ezzel a győzelemmel az elődöntőbe jutott csapatunk, ahol újabb csoportmeccsek várnak ránk és versenyben vagyunk a hatos döntőbe jutásért."


Serdülő leány csapatunk hazai pályán az SZTE Sportközpontban vívta meg hosszú és fáradalmas tornáját a Szalayné Sebők Éva U17 Női Országos Serdülő Bajnokság középszakaszában. Hulmann Zsolt vezetőedző egyéb elfoglaltság miatt nem tudott jelen lenni, így az ő helyébe másodedzője, Honti Szilárd debütált. Leány csapat még nem meccselt a vezetése alatt, így mindkét részről különleges torna zajlott. 10 óra 30 perckor kezdődött Kiss Annáék első mérkőzése és nem sokkal 21 óra előtt fejeződött be az utolsó. A torna végére a fáradtság és dekoncentráltság nemcsak a játékosokon, de a kilátogató szurkolókon is urrá lett.

Két hazai ponttal kezdődött a torna, amit gyorsan ledolgozott a KESI A csapata. Macska-egér játék következett. Az egész mérkőzés alatt hol mi, hol a Kecskemét csapata vezetett. Végül sajnos mindhárom szettet a hírős városiak nyerték.
Két meccs pihenőt követően csaptak össze a szegedi lányok a csoportelsővel. A Nyíregyháza ellen hatalmas elánnal keztek a lányok, aminek 5:9-es vezetés lett az eredménye. Tovább izzott a pályán és azon kívül is a levegő, elkapták a fonalat a mieink, amit a nyírségiek időkérése sem tudott megakadályozni. A második és harmadik szettben némi bizonytalanság lett urrá a csapaton. A negyedik játszmára a lányok összekapták magukat és a jó állásrend újra önbizalmat hozott és extázisban játszva, kiküzdötték a döntő játszmát. A mindent eldöntő szettben 13:9-es állásnál az utolsó rakétákat is begyújtották Magyar Leiláék, de sajnos nem volt elég a győzelemhez.
Egy meccs pihenő után, kései kezdéssel, enerváltan kezdtek a szegedi lányok a Jászberényi RK ellen, majd a meccs ritmusa meghozta a kedvet és amit ugyan a pontok nem tükröztek, végig küzdöttek a vezetésért. Sajnos a végső energiatartalékokat is felőrölte az eredmény utáni futás, így végül a jászberényi csapat távozott győztesként. 

Szalayné Sebők Éva U17 női OSB I. osztály B-4 csoport
KESI A - Szegedi RSE-1 3:0 (25:21)(25:19)(25:16)
Szegedi RSE-1 - Nyíregyháza 2:3 (25:21)(8:25)(14:25)(25:23)(12:15)
Jászberényi RK - Szegedi RSE-1 3:1 (25:16)(25:22)(15:25)(25:20)  

Szegedi RSE-1 játékoskerete: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Mészáros Dorka, Rácz Lilla, Béres Blanka, Deák Blanka, Szatmári Júlia, Kiss Zsófia (libero), Nyers Noémi, Nagy Léna, Magyar Leila
Vezetőedző: Honti Szilárd 

   Honti Szilárd:
"Nagyon büszke vagyok a lányokra! Élmény volt a velük való munka! Olyan arcukat mutatták meg, amit eddig még talán nem is láttam. Képesek voltak akkor is hideg fejjel, a lehető legjobbat játszani, mikor banális hibát vétve elírtam az állásrendet. Beérni látszik a kemény munka gyümölcse és kisebb szerencsével győzelemmel, győzelmekkel zárhattunk volna. Ugyan nem annyit mint szerettem volna, de örülök hogy sikerült az eddig kevesebb játszottaknak lehetőséget biztosítani a meccsek folyamán."

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. július 18., csütörtök
Hír
2019. július 22., hétfő
Hír
Hír
2019. július 17., szerda
Hír
Hír
2019. július 12., péntek
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com