Jelszóigénylés

Hosszú napon vannak túl a serdülő csapataink

Megosztás:
Megjelent: 2019. január 27., vasárnap
Felemás élményekkel zárták a hétvégét a fiúk és a lányok.

Honti Szilárd serdülő lányai hazai pályán, Varga Tamás és csapata pedig Veszprémben küzdött meg az ellenfelekkel az OSB középszakaszában. 

A serdülő fiúk a királynék városába utazott a Buzek László U17 Férfi Országos Serdülő Bajnokságban. A mérkőzésen a játék nagyon változó képet mutatott. Sokszor rontott a Szeged nyitást, aminek eredménye az lett, hogy a 2. játszmát elveszítették. A 3. és 4. játszmában összeszedettebbek voltak és a négyes ütő Somosi Levente és feladó Varga Medárd vezérletével megnyerte a Szegedi RSE a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel magabiztosan csoportelső a csapat, így bizakodóan várhatjuk a folytatást. 

Buzek László U17 Férfi OSB B-5 csoport
VRK-SPORT KFT. - Szegedi RSE 1:3 (21:25)(25:19)(19:25)(16:25) 
Szegedi RSE-1 játékoskerete: Elek Botond (libero), Gera Bálint, Varga Tamás, Czakó Lóránt, Somosi Levente, Hernádi Marcell, Varga Medárd, Baricsa Gergő, Pintér Barnabás, Bálint Ákos
Vezetőedző: Varga Tamás
Másodedző: Csányi Dániel


 
   Varga Tamás, vezetőedző:
"A mérkőzésen sajnos nem a kellő magabiztossággal játszott a csapat. A nyitásfogadás jó volt, de a támadásaink halványabbak voltak a megszokottnál. Az elmúlt héten a nyitásokra helyeztük a hangsúlyt az edzéseken, ennek ellenére sokszor belehibáztunk. Dolgozunk tovább azon, hogy határozottabb játékot mutassunk. Ezzel a győzelemmel az elődöntőbe jutott csapatunk, ahol újabb csoportmeccsek várnak ránk és versenyben vagyunk a hatos döntőbe jutásért."


Serdülő leány csapatunk hazai pályán az SZTE Sportközpontban vívta meg hosszú és fáradalmas tornáját a Szalayné Sebők Éva U17 Női Országos Serdülő Bajnokság középszakaszában. Hulmann Zsolt vezetőedző egyéb elfoglaltság miatt nem tudott jelen lenni, így az ő helyébe másodedzője, Honti Szilárd debütált. Leány csapat még nem meccselt a vezetése alatt, így mindkét részről különleges torna zajlott. 10 óra 30 perckor kezdődött Kiss Annáék első mérkőzése és nem sokkal 21 óra előtt fejeződött be az utolsó. A torna végére a fáradtság és dekoncentráltság nemcsak a játékosokon, de a kilátogató szurkolókon is urrá lett.

Két hazai ponttal kezdődött a torna, amit gyorsan ledolgozott a KESI A csapata. Macska-egér játék következett. Az egész mérkőzés alatt hol mi, hol a Kecskemét csapata vezetett. Végül sajnos mindhárom szettet a hírős városiak nyerték.
Két meccs pihenőt követően csaptak össze a szegedi lányok a csoportelsővel. A Nyíregyháza ellen hatalmas elánnal keztek a lányok, aminek 5:9-es vezetés lett az eredménye. Tovább izzott a pályán és azon kívül is a levegő, elkapták a fonalat a mieink, amit a nyírségiek időkérése sem tudott megakadályozni. A második és harmadik szettben némi bizonytalanság lett urrá a csapaton. A negyedik játszmára a lányok összekapták magukat és a jó állásrend újra önbizalmat hozott és extázisban játszva, kiküzdötték a döntő játszmát. A mindent eldöntő szettben 13:9-es állásnál az utolsó rakétákat is begyújtották Magyar Leiláék, de sajnos nem volt elég a győzelemhez.
Egy meccs pihenő után, kései kezdéssel, enerváltan kezdtek a szegedi lányok a Jászberényi RK ellen, majd a meccs ritmusa meghozta a kedvet és amit ugyan a pontok nem tükröztek, végig küzdöttek a vezetésért. Sajnos a végső energiatartalékokat is felőrölte az eredmény utáni futás, így végül a jászberényi csapat távozott győztesként. 

Szalayné Sebők Éva U17 női OSB I. osztály B-4 csoport
KESI A - Szegedi RSE-1 3:0 (25:21)(25:19)(25:16)
Szegedi RSE-1 - Nyíregyháza 2:3 (25:21)(8:25)(14:25)(25:23)(12:15)
Jászberényi RK - Szegedi RSE-1 3:1 (25:16)(25:22)(15:25)(25:20)  

Szegedi RSE-1 játékoskerete: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Bálint Viktória, Mészáros Dorka, Rácz Lilla, Béres Blanka, Deák Blanka, Szatmári Júlia, Kiss Zsófia (libero), Nyers Noémi, Nagy Léna, Magyar Leila
Vezetőedző: Honti Szilárd 

   Honti Szilárd:
"Nagyon büszke vagyok a lányokra! Élmény volt a velük való munka! Olyan arcukat mutatták meg, amit eddig még talán nem is láttam. Képesek voltak akkor is hideg fejjel, a lehető legjobbat játszani, mikor banális hibát vétve elírtam az állásrendet. Beérni látszik a kemény munka gyümölcse és kisebb szerencsével győzelemmel, győzelmekkel zárhattunk volna. Ugyan nem annyit mint szerettem volna, de örülök hogy sikerült az eddig kevesebb játszottaknak lehetőséget biztosítani a meccsek folyamán."

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com