Jelszóigénylés

Így is lesz honnan erőt meríteni

Megosztás:
Megjelent: 2020. szeptember 24., csütörtök
A kényszünet miatt furcsa lesz az ifjúságiak szezonkezdése.

Reménykedünk, hogy ezúttal nem szól közbe a koronavírus-járvány, és ezen a hétvégén valóban el tudjuk kezdeni a szezont. Még női NB II-es csapatunk vasárnapi szereplése előtt, szombaton nyitják a bajnoki idényt ifjúsági együtteseink: a fiúk és a lányok is Budapesten szerepelnek.A lányok a Kaposvár, a MAFC és az UTE ellen lépnek pályára. A pontvadászat főpróbáján, az első alkalommal megrendezett Vidux Utánpótlás Tornán hibátlan mérleggel lett aranyérmes az SZRSE, így bizakodva várhatnánk az első fordulót. Az elmúlt két hétben viszont nem tudtak edzeni a gyerekek.

– A járvány miatti leállás nehezíti a helyzetet, nincs elég rutinunk ahhoz, hogy tapasztalattal ellensúlyozzuk az edzéshiányt, de azért két hét alatt csak nem felejtünk el röplabdázni – jegyezte meg Csányi Roland vezetőedző. – Számunkra a serdülő bajnokság sokkal fontosabb, így öröm az ürömben, hogy nem a fő korosztályunkban kell így játszani. Ezt a lehetőséget most kihasználjuk az összeszokásra. Nekünk a serdülők között kell igazán bizonyítani, így az idősebbek bajnokságában minden egyes szett a hasznunkra válik, most is ez a fontos. A hazai felkészülési torna sikereiből erőt tudunk meríteni, ráadásul legutóbbi információm szerint csak egy-két játékost kell nélkülöznünk, majdnem mindenki bevethető lesz – árulta el a tréner.

A kényszerszünet miatt fiú ifjúsági csapatunk is edzéshiánnyal küzdve áll ki a Szolnok, a Malév SC és a Kecskemét ellen, de a srácoknak is lesz miből erőt meríteniük, hiszen egyetlen helyen változott a keret, rendkívül összeszokott társaságról van szó.

– Ez biztosan segít majd, de még így sem szeretnék magas elvárásokat megfogalmazni – hangsúlyozta Hulmann Zsolt vezetőedző. – Folyamatosan fejlődnek a srácok, ezt a felkészülés alatt is bizonyították, így a házigazda ellen edzéshiány ellenére is lehet győzelmi esélyük. Ebben a helyzetben most az a fontos, hogy hasznos meccseket játszanak a fiúk, akik közül időközben ketten is elérték az ifjúsági kort. Remélhetőleg elegen tudunk kiállni, és fohászkodunk, hogy ne szóljon közbe a járvány – hangsúlyozta a mester.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2020. október 19., hétfő
Hír
2020. október 18., vasárnap
Hír
2020. október 17., szombat
Hír
2020. október 17., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com