Jelszóigénylés

Inspiráció a mindennapokra: élj úgy, mint Line!

Megosztás:
Megjelent: 2021. február 10., szerda
Egy röplabdás film dolgozza fel minden idők talán legmeghatóbb címvédését.

Tíz évvel ezelőtt egy Caroline Found nevű amerikai gimnazista lány csapata legjobb játékosaként és kapitányaként bajnoki címet ünnepelhetett az állami röplabda bajnokságban. A közkedvelt, életigenlő Caroline a következő szezon kezdete előtt motorbalesetben elhunyt. Tragédiája sokkolta a helyi közösséget, csapattársait, és a később feleségét is elvesztő édesapját. El sem tudjuk képzelni, hogy egy 16-17 éves játékosokból álló csapatnak milyen lelki erő kell ahhoz, hogy ne csak kiálljon a bajnokságra, de meg is védje a címét. Erről a hihetetlennek tűnő, mégis igaz történetről szól a “Vissza a csúcsra” (Miracle Season) című film.

Tény, hogy messze nem ez a legjobb amerikai film, de a sikerhez vezető lelki hullámvasút így is átérezhető. Főként akkor áll össze a megható a kép, amikor a stáblista közben látjuk az archív felvételeket a csapatról, és rádöbbenünk, hogy a film milyen precizitással másolta le a megtörtént eseményeket.

Sportszakmai szemmel természetesen a két főszereplő érdekes. Az elhunyt röplabdázó legjobb barátnője, akinek nem elég feldolgozni a gyászt, de még neki is kell pótolnia Caroline kiváló teljesítményét a számára újnak számító feladó poszton. És persze edzőként sem egyszerű a feladat – a trénert az Oscar-díjas Helen Hunt alakítja –, hiszen tanítványainak érthető módon még edzeni sincs kedvük az első hetekben. Három fontos tanulsága van a filmnek, ebből kettőt az említett főszereplők küzdelme szolgáltatja – ezt nem mondanánk ki az alkotás helyett, érdemesebb megnézni a filmet, hogy mindenki maga gondolkodjon rajta.

A harmadik tanulságra pedig a Volleymob kritikája utalt tökéletesen, a filmről szóló cikkét ugyanis az alábbi, ismeretlen eredetű mondással indította:

“A siker nem csak arról szól, amit elérsz az életben, hanem arról is, hogy mire inspirálsz másokat.”

Tökéletes választás, hiszen a film elején a jelenetek és párbeszédek remekül mutatták be, hogy Caroline (akit Line-nak becéznek) milyen ember volt: egy optimista, jókedvű, bátor és magabiztos lány, akit mindenki kedvel, és aki viszonozza is a szeretetet. Ez a szellemiség pedig a lányokkal marad, és lépésről lépésre inspirálja őket, hogy megvédjék a címüket. A bajnoki döntőre nem véletlenül utaztak “Élj úgy, mint Line” feliratú pólóban.
 

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

 

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. február 27., szombat
Hír
2021. február 26., péntek
Hír
Hír
Hír
2021. február 24., szerda
Képgaléria
Hír
2021. február 22., hétfő
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com