SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. február 17.
Donát

Jelszóigénylés

Izgalmas csatákkal zárult az Országos Mini Bajnokság

Megosztás:
Megjelent: 2018. május 14., hétfő
Meglepő eredmények is születtek, a szegedieknek most nem jött ki a lépés a fontos pillanatokban.

Május 12-13-án Szegeden a József Attila Általános Iskola tornatermében került megrendezésre az Országos Mini Bajnokság Döntője. A leányok küzdelmei szombat-vasárnap zajlottak, a fiúk mezőnye csak vasárnap lépett pályára.

A Szegedi RSE döntőbe jutott leány csapata a csoportmérkőzéseken előbb a Sümeg-Dabronc, majd a BVSC-Zugló csapataival küzdött meg. A mérkőzéseken magabiztosan játszottak Békési Dóráék, így mindkét ellenfelünket legyőzve, csoportelsőként várhattuk a folytatást.

A négy közé jutásért aztán a csoportmérkőzésekből rosszul kijövő és csak csoportharmadikként záró, ám a végső sikerre is eséllyel pályázó Penta-Gödöllői RC-vel kerültünk össze, akik a keresztjátékban nagy csatában múlták felül a Delta RSE csapatát. A szombat késő délutáni mérkőzésen nagy elánnal vetette játékba magát a két csapat, és a gödöllőieknek a szett közepére sikerült 5 pontos előnyt is kiépíteniük. A szegedi lányok harcoltak, hogy közelebb zárkózzanak, de ez sajnos nem sikerült, így hátrányból várhattuk a folytatást. A második játszma aztán szorosabb küzdelmet hozott, a kiélezett hosszú labdameneteket szinte felváltva nyerték a csapatok. A végjátékra így is a Gödöllő érkezett minimális előnnyel, és ezt megtartva végül két szettben nyerték meg a mérkőzést, ezzel a Szegedi RSE az 5-8. helyért folytathatta a küzdelmeket.

Vasárnap délelőtt aztán kissé szomorú csapatunk szoros vereséget szenvedett a RÖAK Kaposvár KÉK csapatától is, ám a 7. helyért vívott párharcra újra sikerült felrázni a lányokat, és pazar játékkal két szettben győztük le az MTK-Budapest együttesét, így jó hangulatú mérkőzéssel a 7. helyen zártuk a tornát.

Szegedi RSE - Sümeg-Dabronc 3:0 (75:44)
BVSC-Zugló - Szegedi RSE 0:3 (47:75)
Szegedi RSE - Gödöllői RC 0:2 (39:50)
Szegedi RSE - RÖAK Kaposvár KÉK 1:2 (56:68)
MTK-Budapest - Szegedi RSE 0:2 (49:56)
 
 

Dávid Tibor - edző:

"Nagyon nehéz volt, amikor kiestünk a négyből, de a csapat bebizonyította, hogy tényleg egy csapat vagyunk és sportemberek. Biztos boldogabbak lennénk egy éremmel, de az éremnél is többet kaptunk ezen a hétvégén. Köszönöm a Lányoknak az elmúlt évek munkáját, hozzáállását és a Kollégák segítségét, a Szülők bizalmát, támogatását!"

 Szegedi RSE: Mányai Maja, Nagy-Hegyesi Réka, Verebes Dorina, Simon Lili, Vincze Dorka, Pap Kata, Baksa Panna, Békési Dóra, Bodó Dorina, Makai Emma, Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Kiss Nóra. Edző: Dávid Tibor, Váradi Zoltán.

Vasárnap reggelre megérkeztek a fiú csapatok is, a Szegedi RSE rögtön két izgalmas mérőzéssel nyitott a csoportjában.
Elsőként a Delta RSE léptek pályára Elek Botondék, ám nem sikerült felszabadultan játszaniuk, így ellenfelünk szerezte meg a vezetést. A második szettben aztán szép megmozdulásokkal és pörgös játékkal egyenlíteni tudtunk, de a harmadik játszmára újra bizonytalanná váltak játékosaink, így 2:1-re alulmaradtunk.

A másik csoportmérkőzésünkön nagy győzelmi akarással léptünk pályára, hiszen nagyon szerették volna a fiúk a továbbjutást. Ám ez a nagy akarás sajnos rányomta bélyegét a teljesítményünkre, és bár a kettes sorunk ismét egyenlíteni tudott a második szettben, nem sikerült legyőznünk a Dág KSE csapatát, így a 7-9. helyért folytathattuk a tornát.

Előbb a VRC Kazincbarcika együttese ellen küzdöttünk meg, ahol a vesztes első szett után, egy végletekig kiélezett második játszmában hozták vissza a győzelmi reményt Papp Zsolték, és 26:24-re sikerült megnyerni a játékrészt. A harmadik játszmába közepéig ki is tartott a lendület, ám a nagyobb előny birtokában megnyugodtunk és magunkra húzuk ellenfelünket, akik aztán fordítani is tudtak, megszerezve ezzel a győzelmet.

A döntő számunkra utolsó mérkőzését egy taktikai húzással kedtük, hiszen megcseréltük sorainkat. A kettes sorunk szép játékot mutatott az esélyesebb DSE erősebb sora ellen, és a papírfomrának megfelelően ellenfelünk szerezte meg a vezetést. A második szettben aztán felcserélődtek az erőviszonyok, így sikerült az egyenlítés, ám a várt pörgős játék elmaradt, és ennek eredményeként egy izgalmas csatában újabb 2:1 arányú vereséget szenvedtünk, mellyel végül a 9. helyen zártuk a bajnokságot.

Delta RSE - Szegedi RSE 2:1 (57:61)
Szegedi RSE - Dág KSE 1:2 (63:74)
Szegedi RSE - VRC Kazincbarcika 1:2 (68:71)
DSE - Szegedi RSE 2:1 (65:53)

 

Honti Szilárd - edző:

"Nem sikerült kihasználni a kedvező sorsolást, és az első meccs elvesztése után olyan gödörbe került a csapat, melyből nem sikerült kikecmeregni. Igazi döntő torna volt sok fordulattal és váratlan eredménnyel, ahol küzdelmes mérkőzéseket játszottunk. Sokat dolgoztunk Kovács Zoltánnal, hogy a döntőbe kerüljön a csapat, így az eredmény elfogadható, viszont többre volt hivatott a csapat. Gratulálok a fiúknak az egész éves kitartó munkájukhoz, illetve köszönet a mnket támogató szülőknek. Jövőre folytatjuk!"

 

Szegedi RSE: Papp Zsolt, Elek Botond, Vörös Szabolcs, Bálint Ákos, Pintér Barnabás, Apáti Márk, Pintér Gergely, Lázár Balázs, Tápai Bendegúz, Pálinkó Máté, Fitor Patrick, Mikle-Baráth Milán. Edző: Honti Szilárd, Kovács Zoltán.

Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. február 16., szombat
Hír
2019. február 14., csütörtök
Képgaléria
2019. február 14., csütörtök
Képgaléria
Hír
Hír
2019. február 13., szerda

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com