SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Twitter oldala
SZRSE Facebook oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2018. október 17.
Hedvig

Jelszóigénylés

Izgalmas csatákkal zárult az Országos Mini Bajnokság

Megosztás:
Megjelent: 2018. május 14., hétfő
Meglepő eredmények is születtek, a szegedieknek most nem jött ki a lépés a fontos pillanatokban.

Május 12-13-án Szegeden a József Attila Általános Iskola tornatermében került megrendezésre az Országos Mini Bajnokság Döntője. A leányok küzdelmei szombat-vasárnap zajlottak, a fiúk mezőnye csak vasárnap lépett pályára.

A Szegedi RSE döntőbe jutott leány csapata a csoportmérkőzéseken előbb a Sümeg-Dabronc, majd a BVSC-Zugló csapataival küzdött meg. A mérkőzéseken magabiztosan játszottak Békési Dóráék, így mindkét ellenfelünket legyőzve, csoportelsőként várhattuk a folytatást.

A négy közé jutásért aztán a csoportmérkőzésekből rosszul kijövő és csak csoportharmadikként záró, ám a végső sikerre is eséllyel pályázó Penta-Gödöllői RC-vel kerültünk össze, akik a keresztjátékban nagy csatában múlták felül a Delta RSE csapatát. A szombat késő délutáni mérkőzésen nagy elánnal vetette játékba magát a két csapat, és a gödöllőieknek a szett közepére sikerült 5 pontos előnyt is kiépíteniük. A szegedi lányok harcoltak, hogy közelebb zárkózzanak, de ez sajnos nem sikerült, így hátrányból várhattuk a folytatást. A második játszma aztán szorosabb küzdelmet hozott, a kiélezett hosszú labdameneteket szinte felváltva nyerték a csapatok. A végjátékra így is a Gödöllő érkezett minimális előnnyel, és ezt megtartva végül két szettben nyerték meg a mérkőzést, ezzel a Szegedi RSE az 5-8. helyért folytathatta a küzdelmeket.

Vasárnap délelőtt aztán kissé szomorú csapatunk szoros vereséget szenvedett a RÖAK Kaposvár KÉK csapatától is, ám a 7. helyért vívott párharcra újra sikerült felrázni a lányokat, és pazar játékkal két szettben győztük le az MTK-Budapest együttesét, így jó hangulatú mérkőzéssel a 7. helyen zártuk a tornát.

Szegedi RSE - Sümeg-Dabronc 3:0 (75:44)
BVSC-Zugló - Szegedi RSE 0:3 (47:75)
Szegedi RSE - Gödöllői RC 0:2 (39:50)
Szegedi RSE - RÖAK Kaposvár KÉK 1:2 (56:68)
MTK-Budapest - Szegedi RSE 0:2 (49:56)
 
 

Dávid Tibor - edző:

"Nagyon nehéz volt, amikor kiestünk a négyből, de a csapat bebizonyította, hogy tényleg egy csapat vagyunk és sportemberek. Biztos boldogabbak lennénk egy éremmel, de az éremnél is többet kaptunk ezen a hétvégén. Köszönöm a Lányoknak az elmúlt évek munkáját, hozzáállását és a Kollégák segítségét, a Szülők bizalmát, támogatását!"

 Szegedi RSE: Mányai Maja, Nagy-Hegyesi Réka, Verebes Dorina, Simon Lili, Vincze Dorka, Pap Kata, Baksa Panna, Békési Dóra, Bodó Dorina, Makai Emma, Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Kiss Nóra. Edző: Dávid Tibor, Váradi Zoltán.

Vasárnap reggelre megérkeztek a fiú csapatok is, a Szegedi RSE rögtön két izgalmas mérőzéssel nyitott a csoportjában.
Elsőként a Delta RSE léptek pályára Elek Botondék, ám nem sikerült felszabadultan játszaniuk, így ellenfelünk szerezte meg a vezetést. A második szettben aztán szép megmozdulásokkal és pörgös játékkal egyenlíteni tudtunk, de a harmadik játszmára újra bizonytalanná váltak játékosaink, így 2:1-re alulmaradtunk.

A másik csoportmérkőzésünkön nagy győzelmi akarással léptünk pályára, hiszen nagyon szerették volna a fiúk a továbbjutást. Ám ez a nagy akarás sajnos rányomta bélyegét a teljesítményünkre, és bár a kettes sorunk ismét egyenlíteni tudott a második szettben, nem sikerült legyőznünk a Dág KSE csapatát, így a 7-9. helyért folytathattuk a tornát.

Előbb a VRC Kazincbarcika együttese ellen küzdöttünk meg, ahol a vesztes első szett után, egy végletekig kiélezett második játszmában hozták vissza a győzelmi reményt Papp Zsolték, és 26:24-re sikerült megnyerni a játékrészt. A harmadik játszmába közepéig ki is tartott a lendület, ám a nagyobb előny birtokában megnyugodtunk és magunkra húzuk ellenfelünket, akik aztán fordítani is tudtak, megszerezve ezzel a győzelmet.

A döntő számunkra utolsó mérkőzését egy taktikai húzással kedtük, hiszen megcseréltük sorainkat. A kettes sorunk szép játékot mutatott az esélyesebb DSE erősebb sora ellen, és a papírfomrának megfelelően ellenfelünk szerezte meg a vezetést. A második szettben aztán felcserélődtek az erőviszonyok, így sikerült az egyenlítés, ám a várt pörgős játék elmaradt, és ennek eredményeként egy izgalmas csatában újabb 2:1 arányú vereséget szenvedtünk, mellyel végül a 9. helyen zártuk a bajnokságot.

Delta RSE - Szegedi RSE 2:1 (57:61)
Szegedi RSE - Dág KSE 1:2 (63:74)
Szegedi RSE - VRC Kazincbarcika 1:2 (68:71)
DSE - Szegedi RSE 2:1 (65:53)

 

Honti Szilárd - edző:

"Nem sikerült kihasználni a kedvező sorsolást, és az első meccs elvesztése után olyan gödörbe került a csapat, melyből nem sikerült kikecmeregni. Igazi döntő torna volt sok fordulattal és váratlan eredménnyel, ahol küzdelmes mérkőzéseket játszottunk. Sokat dolgoztunk Kovács Zoltánnal, hogy a döntőbe kerüljön a csapat, így az eredmény elfogadható, viszont többre volt hivatott a csapat. Gratulálok a fiúknak az egész éves kitartó munkájukhoz, illetve köszönet a mnket támogató szülőknek. Jövőre folytatjuk!"

 

Szegedi RSE: Papp Zsolt, Elek Botond, Vörös Szabolcs, Bálint Ákos, Pintér Barnabás, Apáti Márk, Pintér Gergely, Lázár Balázs, Tápai Bendegúz, Pálinkó Máté, Fitor Patrick, Mikle-Baráth Milán. Edző: Honti Szilárd, Kovács Zoltán.

Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2018. október 14., vasárnap
Képgaléria
Hír
Hír
Hír
2018. október 11., csütörtök
Hír

Facebook

Twitter

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com