Jelszóigénylés

Jan De Brandt visszatér, célba venné a női NB I-et

Megosztás:
Megjelent: 2021. július 16., péntek
Az SZRSE szakmai igazgatója augusztustól újra Szegeden dolgozik.

Belga szakmai igazgatónk, Jan De Brandt a pandémia miatt sajnos csak néhány hónapig tudta személyesen egyengetni az SZRSE fejlődését. A járvány második és harmadik hulláma alatt távmunkával, például rendkívül hasznos szakmai anyagok készítésével, videós képzésekkel és meetingekkel segítette munkánkat, és így is rengeteget tanultunk a nemzetközileg ismert és elismert szakembertől. Persze a személyes jelenlét az igazi, ezért nagy örömmel fogadtuk a hírt: augusztusban Jan De Brandt visszatér Szegedre! Ez alkalomból beszélgettünk vele.– Tudott pihenni a nyáron?
– Az Ezüst Európa-liga küzdelmei után júniusban hazautaztam. Belgiumban kellemesen telt a szabadidő: kertészkedtem, olvastam, barátokkal és a rokonokkal találkoztam. A röplabdától nyaralás alatt sem tudok elszakadni, követtem a Nemzetek Ligája mérkőzéseit, illetve elutaztam a belga rendezésű női U20-as világbajnokságra, a helyszínen pedig szemináriumokat tartottam az edzőknek.

– Milyen szakmai tervekkel és célokkal tér vissza Szegedre?
– Erről folyamatosan egyeztetek Dávid Tiborral, de az már biztos, hogy komoly hangsúlyt fektetünk a női felnőtt csapat fejlesztésére, hiszen nagy potenciállal rendelkezik az ambiciózus, NB I-be jutásra is esélyes társaság. Természetesen minden korosztályos csapattal foglalkozom majd, de a fő fókusz a női felnőtt és ifjúsági kereten lesz.

– Az osztrák női válogatottal ezüstérmes lett az Ezüst Európa-ligában. Milyen volt a munka a nemzeti csapattal?
–  A járványhelyzet megnehezítette a dolgunkat, hiszen a pandémia miatt nem mindenki ugyanolyan fizikai állapotban és formában tért vissza. Egy hónap közös munkára szükség volt, mire úgy láttam, mindenki úgy játszik, ahogy terveztem, de az Eb-selejtezőn még sajnos nem volt igazi a játékunk. Az Ezüst Európa-liga már teljesen más volt, addigra minden összeállt, meccsről meccsre jobban játszottunk és a döntőig meneteltünk. Az utolsó három találkozónk már magas minőséget képviselt. Ausztriában nincs túl komoly szinten a röplabda, így még idő kell ahhoz, hogy a legjobbak között szerepeljünk, tapasztalatot is kell szerezni, de most egyértelműen előreléptünk.– Láttuk a Facebookon, hogy aktívan követi a labdarúgó Európa-bajnokságot. Mit szólt hazája, Belgium válogatottjához? Esetleg a magyar meccseket is látta?
– Belgiumot a későbbi győztes Olaszország állította meg, azon a meccsen jobbak voltak nálunk az olaszok, akik megérdemelten nyerték meg a tornát. Láttam a magyarok mérkőzéseit is, kiválóan játszottak a halálcsoportban, fantasztikus közönség támogatta őket. Imádtam a hangulatot, amit a magyarok teremtettek a Puskás Arénában. Nagy szívvel játszott a magyar válogatott, öröm volt nézni.

– Közeleg az olimpia, mit vár az eseménytől?
– Sajnálom, hogy nézők nélkül kell bizonyítaniuk a sportolóknak, de ettől még egy nagyszerű sporteseményre számítok. A körülmények miatt minden sportolónak és edzőnek nehezebb lesz a dolga, de ez erősebbé is teheti őket, így emlékezetes teljesítményeket várok az olimpiától. Röplabdában a női mezőny favoritjai az Egyesült Államok, Brazília, Szerbia, Kína és Olaszország lesznek, a férfiak között pedig Brazília és Lengyelország válogatottjától várok sokat, de Szlovénia, Olaszország, Franciaország és Oroszország őket is meglepheti.

– Mit üzen az SZRSE-családnak?
– Nagyon várom, hogy végre találkozzak a szegedi kollégákkal és sportolókkal, addig is minden jót kívánok nekik! Mindenkinek kellemes feltöltődést kívánok a nyaralások alatt. Izgatott vagyok, hogy hamarosan újra együtt dolgozhatunk!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. szeptember 27., hétfő
Hír
2021. szeptember 25., szombat
Hír
Hír
2021. szeptember 23., csütörtök
Hír
2021. szeptember 20., hétfő
Hír
2021. szeptember 16., csütörtök
Hír
2021. szeptember 13., hétfő
Hír
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com