SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. szeptember 15.
Enikő, Melitta

Jelszóigénylés

Játékosaink is pályára lépnek a strandröplabda OB-n

Megosztás:
Megjelent: 2019. május 21., kedd
A terem után a homokot is készen állnak meghódítani a szegedi fiúk.

A Szegedi RSE színeiben léptek pályára a 2018/2019-es szezon NBII-es férfi röplabda bajnokságban, most pedig az Országos Strandröplabda Bajnokság jövő heti nyitányán szerepelnek játékosaink. 

Múltheti cikkünkben írtuk, NBI-es férfi csapatunk feladója Bodnár Lajos sérüléssel bajlódik, így biztosan nem vehet még részt az OB első fordulójában. Párja, Filius István így egy régi-új játékostársat tudhat maga mellett, Bitó Attila személyében. 

Filius István
Jövőhéten kezdődik számodra és NBI-es csapattársadnak, Bitó Attilának a bajnokság, hiszen párosban indultok. Mióta versenyeztek ketten együtt?
Bituval sikerült a két év alatt összeszoknunk, ez jól fog jönni ezen az első fordulón, viszont nagy hátrány lesz, hogy idén még nem tudtunk edzeni a munkahelyi elfoglaltságok és a távolság miatt.
A teremröplabda mellett nagy szerepet játszik életedben a strandröplabda. Mióta taposod a homokot és milyen eredményeket értél már el eddig?
Ez lesz az 5. szezonom homokon. Két alkalommal is sikerült már a legjobb 5-be kerülnünk mester versenyen, ezt tartom a legjobb eredményünknek. Eddig két szezont húztunk le egymás mellett, a tavalyi szezonban másik termes csapattársunkkal indultam, Bodnár Lajossal
Milyen célokkal léptek idén pályára? 
Amatőr versenyzők vagyunk, akár csak teremben, de remélem a verseny előtti héten tudunk együtt edzeni egy kicsit. Ebből kifolyólag nincsenek nagy elvárásaink erre a fordulóra. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból és felszabadultan játszani.


Bitó Attila:
Jövőhéten Filius Pistivel új kihívások elé néztek, teremből a homokba tértek át ami a röplabdát illeti, hiszen megkezdődik a strandröplabda szezon. Mióta veszel részt strandröplabda versenyeken? Melyik helyezésedre vagy eddig a legbüszkébb?

A kihívások annyira nem lesznek újak, mivel a tavalyi szezont leszámítva 2 idényt végig játszottunk Pistivel. Sajnos a munkahelyi elfoglaltságok miatt a tavalyi évben kénytelen voltam mellőzni az aktív strandröplabdázást. Igazság szerint idén is csak "beugrós" leszek, mivel Bodnár Lajos, Pisti jelenlegi párja sérülés miatt nem tud még pályára lépni. Az idei lesz a hatodik szezonom. A legbüszkébb természetesen a két legjobb helyezésünkre vagyok, tavaly előtt a tatai fordulón ötödikek lettünk. Előtte két évvel még Petheő Gáborral indultam, vele az OB döntőben sikerült az ötödik helyet megszereznünk.  
Igényel-e külön felkészülést egy ilyen bajnokságon való részvétel, vagy a teremröplabdás szezonbeli teljesítményeteket elég csak átmenteni?
Alapjaiban nagyon hasonlít a két sport, nyilván ez a nevükben is látszódik, de teljesen más felkészülést igényel a strand és a terem. Mások a taktikai és kicsit a technikai elemek is
Ha választanod kellene a terem és a strandröplabda között melyiket választanád és miért?

Nehéz lenne a választás mivel mind a két sportot elég régóta űzöm és nagyon szeretem. Ha mindenképpen választanom kellene a strandot választanám a versenyek hangulata miatt. 

Sok sikert kívánunk a fiúknak!

Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. szeptember 14., szombat
Hír
2019. szeptember 13., péntek
Hír
2019. szeptember 12., csütörtök
Hír
Hír
Képgaléria
Hír
2019. augusztus 26., hétfő
Hír
2019. augusztus 23., péntek

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com