Jelszóigénylés

Jöjjön egy szívhez szóló történet az egész családnak

Megosztás:
Megjelent: 2020. november 24., kedd
Sandra Bullock alakítása Oscar-díjat ért az egyik legmeghatóbb sportfilmben.

A legtöbb remek sportfilm igaz történetet dolgoz fel, hiszen az élet írja a legjobb forgatókönyveket, és erre tökéletes példát jelent esti programajánló cikksorozatunk mai szereplője, a Szív bajnokai (Blind Side) című film. Ez az alkotás rengeteg eleme miatt emlékezetes, kezdve az erős alaptörténettel: a szülők, iskoláztatás és állandó lakhely nélkül tengődő Michael Ohert örökbe fogadja egy kétgyermekes család, majd álomszerű sportkarrierhez segíti.

Hihetetlen érzelmi hullámvasút a film, hiszen végig vicces és drámai jelenetek váltják egymást, talán ez az egyensúly teszi annyira szívmelengetővé. És persze a végén bemutatott újságcikk, amelyből rájövünk: ha nincs egy kedves édesanya, aki emberségből jelesre vizsgázott, talán a főhős is meghalt volna egy olyan lövöldözésben, mint a film egyik mellékszereplője. Ezt az édesanyát személyesíti meg Sandra Bullock, aki alakításáért Golden Globe- és Oscar-díjat is kapott.


– Rendkívül szimpatikus, ahogy a film bemutatja: az élsport mellett fontosak a tanulmányi eredmények, és nem léphet valaki tovább, ha nem teljesíti a vizsgáit jó eredményekkel – mondta a filmről Kocsis Alíz, egyesületünk fotósa és kommunikációs menedzsere. – Tökéletes példát jelentenek erre az SZRSE felnőtt játékosai, akik a magánéletben nagyon keményen dolgoztak meg azért, hogy az NB I-es és NB II-es mérkőzések mellett egy remek szakmában is helyt tudjanak állni, és így a versenysport utáni jövőjüket is bebiztosítsák – tette hozzá.

Valóban, a tanulmányok és az iskolai élet végigkíséri a filmet, már önmagában óriási motivációt jelent, ahogy a tanárok által is lesajnált srácból ösztöndíjas egyetemista lesz. Ezen az úton remek szereplők kísérik: elsőszámú rajongójává váló öccse, a barátnői előtt színesbőrű testvérét bátran felvállaló húga, a megértő és odaadó szülők, a fiúban rejlő tehetséget kiszúró biológiatanár, valamint a különórákat adó pedagógus is – remek színészekkel bemutatva.

És persze magáról Michael Oherről se feledkezzünk meg, hiszen az őt alakító színész egyszerre testesíti meg a gyermeki ártatlanságot és a szülőkre jellemző óvó-védő ösztönöket. Ezzel humoros és megható pillanatokat is szerez bármilyen korosztálynak, így ezt a filmet bátran ajánljuk családi programként.

A végén pedig megjegyezzük: a stáblista során láthatók a 2009-es NFL-draft jelenetei, amelyben a Baltimore Ravens első körös választással igazolta le a főhőst, Michael Ohert, aki ezzel a csapattal négy évvel később megnyerte a Super Bowlt. Így teljes a tündérmese.

A film előzetese:

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com