Jelszóigénylés

Két ikerpár is egymás csapattársa

Megosztás:
Megjelent: 2020. június 11., csütörtök
A Varga- és Juhász-testvérek is nagy terveket szőnek.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban, a harmadik részben a Varga- és Juhász-testvéreket, akik ikerpárként egymás csapattársai is.Serdülő és ifjúsági korosztályban egyaránt szerepet kapnak a Varga-testvérek, akiknél papíron nem is lehetett volna egyértelműbb, hogy ezt a sportágat válasszák. Egyesületünk elnöke, Varga Tamás fiairól van szó, akik ráadásul pont az SZRSE alapításakor születtek. A papírforma többször is borulhatott volna, ugyanis a gyerekek, Tamás és Medárd a tollaslabdát, a kézilabdát, az úszást, a teniszt, a kick-boxot, a vízilabdát és a kajak-kenut is kipróbálták – mindegyiket együtt – mielőtt a Lila iskolában “horgonyoztak le”.

– Édesapánk nem erőltette, hogy a röplabdát válasszuk, csak az volt a fontos, hogy sportoljunk, és jól érezzük magunkat. Végül elmentünk egy SZRSE-edzésre, és mindkettőnknek nagyon megtetszett a korosztályunk alkotta közösség, elsőként ez volt a legfőbb vonzerő, de a játék is egyre jobban bejött nekünk – mesélt a kezdetekről Tamás. – Tetszik, hogy egymásért küzdhetünk, nagyon szeretem ezt a sportágat a testvéremmel űzni, még akkor is, ha sokszor riválisok vagyunk ugyanazon a poszton, feladóként. Én azért ütőként is játszom, így sokszor kiegészítjük egymást, ezeket a helyzeteket szeretem igazán – jegyezte meg.


Varga Tamás szerint a pályán mindenképp előnyt jelent, hogy ikrekként egy csapatban játszhatnak.

– Jobban ismerjük egymást, és otthon külön meg szoktuk beszélni az egymásnak adott jelzéseket. Jól kijövünk, bár különböző személyiséggel rendelkezünk, hiszen mi nem egypetéjű ikrek vagyunk. Mindenben segítünk egymásnak, és otthon mindent megbeszélünk. Apa és anya révén is sokat kerül szóba a röplabda, édesanyánk is játszott korábban – mondta Tamás, majd hozzátette: az egyesületnek régóta segít, ha az SZRSE rendezvényein bíráskodni kell, később nemzetközi játékvezető szeretne lenni, de a repülőgépek miatti érdeklődés révén a légiforgalom-irányító és a légiutas-kísérő szakma is vonzó számára.Ikertestvére, Varga Medárd fixen a feladó poszton szerepel, ezt főként édesapjának köszönheti.

– Apa szúrta ki, hogy ügyesen adok fel, ő tanácsolta ezt a posztot, és nagyon megszerettem. Itthon nem tudunk röplabdázni, de a testvéremmel sokat beszélünk a mérkőzésekről és az edzésekről, mindenben támogatjuk egymást. Számomra a profi karrier a legnagyobb álom, célom, hogy olyan csapat tagja legyek, amellyel nemzetközi kupasorozatban is szerepelhetek. Engem is érdekel még a játékvezetői világ, együtt szoktunk testvéremmel bíráskodni – nyilatkozta Medárd.



A közös öröm sem maradhat el a pályán a testvérek részéről.Leány mini B csapatunkban egypetéjű ikerpár alkot szoros szövetséget, Juhász Hanga és Juhász Kincső egyszerre kezdett el röplabdázni, és imádják, hogy csapattársak lehetnek.

– Mindig nagyon jó érzés egyszerre pályára lépni. Bármi történik, mi mindig támogatjuk egymást. Annyira szeretjük a röplabdát, hogy otthon is nagyon sokat játszunk. A kertben ki lett alakítva egy pálya, ez a járvány idején nagyon jól jött. Remek a kapcsolatunk a testvéremmel, mindent megbeszélünk egymással. Jó röplabdázó akarok lenni, de most hobbiként tekintek a sportágra, ugyanis állatorvos szeretnék lenni – mondta határozottan Juhász Kincső.


Nagy terveket sző az ikerpár, ugyanis mint kiderült, Hanga is állatorvos akar lenni, ha nagy lesz, így közös rendelőről is szoktak ábrándozni.

– Mindig együtt vagyunk, jó lenne a munka során is. Az atlétikát még kipróbáltuk a röplabda előtt, de pont azért nem tetszett, mert egymás ellen versenyeztünk. Otthon is téma a sportág, a szüleink hobbi szinten röplabdáztak. Vannak különböző személyiségjegyeink, de nagyon sok mindenben hasonló az ízlésünk, például mindketten megyünk ki röplabdázni a kertbe, amint tehetjük – árulta el Juhász Hanga.


Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com