SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. május 24.
Eszter, Eliza

Jelszóigénylés

Két pályán, de egy fedél alatt a gyermek leány csapataink

Megosztás:
Megjelent: 2019. március 7., csütörtök
A helyosztó szakasszal folytatódik tovább az OGYB a lányainknak.

A Szeged Kupa sikerei után az Országos Gyermek Bajnokságban mutathatják be tudásukat leány gyermek csapataink hazai pályán.

Strezeneczki Gyula Szegedi RSE-2-es lányai hatalmas küzdéssel és pazar játékkal egészen a vasárnapi döntőig meneteltek a hétvégén a Szeged Kupa gyermek korosztály alap kategóriában, ahol szoros játékkal, de végül kikaptak a Szolnok csapata ellen, így egy ezüstérem került a nyakukba.
Hulmann Zsolt Szegedi RSE-1-es csapata a kiemelt kategóriában a nehéz sorsolás mellett olyan nagy riválisokkal küzdött meg, mint a Gödöllő, a Jászberény és a KESI, a VASAS szombat reggeli legyőzése után csak egy hajszállal maradtak le a legjobb 6-ba kerülésről, így a játékuk a 9. helyig volt elég. 

Szegedi RSE-1-es csapatunk eddig nehéz szezonon van túl. Utánpótlás csapataink közül ők az a csapat, akiket folyamatosan betegség és sérüléshullám tépázott. Ezt megnehezítették az iskolai felvételik és egyéb elfoglaltságok. Ettől függetlenül a lányok ritkán látott egységet alkotnak a pályán és azon kívül is. Habár az idei OGYB-s szereplésük most a helyosztókig juttatta őket, mégis bízhatunk benne, hogy a későbbiekben még hatalmas eredményeket érhetnek el. Szombaton komolyabb tét nélkül csaphatnak hát bele a párharcokba.

Részletes program:
11:00 VASAS B - Szegedi RSE-1
12:30 Sümeg-Dabronc - VASAS B
14:00 Szegedi RSE-1 - Sümeg-Dabronc

Szalay Kata:
Szerinted hogyan sikerült a csapatnak a Szeged Kupa? Milyen terveitek voltak, mennyire sikerült őket véghez vinni?

A Szeged Kupa rosszabbul sikerült, mint ahogy elgondoltuk, de összességében nem sikerült olyan rosszul. Voltak a csapatnak rosszabb és jobb periódusai, azon kell javítani, hogy minél kevesebb legyen a hullámvölgy. Mindent megpróbáltunk, de ami számít, hogy élveztük az első perctől fogva.  
A szerváiddal tűntél ki a csapatból. Mennyire tudatosan ütöd őket? Megfigyeled az ellenfelet, vagy inkább edzői utasítás alapján szerválsz?
A szerváimat nem gondolom olyan tökéletesnek, talán csak annyi a plusz, hogy felugrásból történnek, de ettől függetlenül én is elrontom néha. Igen, figyelek általában arra, hogy hol áll a feladó, és úgy próbálok nyitni, hogy a bejátszást maga mögül kapja, így által nehezebben tudja elindítani a feladást. 
Miben látsz még fejlődési lehetőséget a saját játékodban?
Egyre jobban fejlődök azon a téren, hogy ne essek szét pár hiba után, de még nem fejlesztettem tökéletesre, ezért nagyon sokszor abba a hibába esek, hogy ha huzamosabb ideig nem megy valami, akkor eléggé szétcsúszhatok. Ezt próbálom fejleszteni.
Szombaton OGYB, milyen meccsekre, helyezésre számítasz?
Az OGYB-t én mindig nagyon élvezem. Mivel már kiestünk azokról a helyezésekről, amikre számítottunk, ezért a jó játékra fektetjük a hangsúlyt és arra, hogy élvezzük a játékot. Persze a meccs megnyerése is nagyon fontos, de nem lesz olyan nagy veszteség, ha netán kikapnánk.

Strezeneczki Gyula lányai remek szereplést mutattak az elmúlt tornák alatt. A Markovics Kupán bronz-, a hétvégi Szeged Kupán pedig ezüstérmet szereztek a gyermek alap kategóriában. Emellett azonban az OGYB-n ők is a helyosztóban küzdenek tovább a legjobb helyezésekért. Csüggedni nincs okuk, rég nem látott csapatmunka, remek megoldások és küzdeni akarás jellemzi a lányokat. A jó hangulat náluk sem marad el, de ha kell, hideg fejjel és az ellenfél számára kegyetlen fineszességgel oldják meg a helyzeteket, és szereznek pontokat. Szombaton tehát ők is pályára lépnek, egy időpontban a Szegedi RSE-1-es csapattal, a terem másik végében.

Részletes program:
11:00 UTE B - Szegedi RSE-2
12:30 MVSI-1 - UTE B
14:00 Szegedi RSE-2 - MVSI-1

Sojnóczky Sára:
Hallottam, hogy beteg voltál, így nem tudtad a hétvégén vállalni a játékot, de ettől függetlenül mindkét nap kint voltál a csapat mellett. Hogyan élted meg a Szeged Kupát?
Igen, sajnos nem tudtam játszani, de nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen mindenki a legjobbat hozta ki magából és végig tudtak koncentrálni. 
Számítottál rá, hogy ilyen jó helyezést fogtok elérni? A döntőt mennyire sajnálod, hogy így sikerült?
Tudtam, hogy ügyesen fognak játszani, hiszen tavaly is elég szép eredménnyel zártuk a Markovics Kupát, de azért nem számítottam egy ilyen döntőre. Sajnálom, hogy így sikerült, hiszen nagyon megérdemelték volna az 1. helyezést. 
Milyen volt külső szemlélőként nézni a meccset?
Még nézni is nagy élmény volt őket, ahogy játszottak, de természetesen szívesebben lettem volna velük a pályán.
Szombaton OGYB, pályára fogsz már állni? Hogy érzed magad?
Sajnos még nem tudok szombaton játszani, de már sokkal jobban érzem magam.
Milyen meccsekre számítasz?
Szerintem ez a forduló sem lesz akadály a lányok számára, és ügyesen meg fogják oldani a játékot. Én biztosan kint leszek és szurkolok nekik!

Jelezd Te is, hogy ott leszel a mérkőzéseken a következőkre kattintva:
Szegedi RSE-1-es csapat Facebook Eseménye
Szegedi RSE-2-es csapat Facebook Eseménye

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com