Jelszóigénylés

Kezdjünk hangolni az új szezonra!

Megosztás:
Megjelent: 2020. augusztus 1., szombat
Az új idényt beharangozó cikksorozatunkat a fiú szupermini csapattal indítjuk.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület stábjából ezen a héten még sokan elutaztak egy megérdemelt pihenőre, hiszen csapataink többségénél hétfőn kezdődik a felkészülés az új szezonra. Felfrissülve és lelkesen várjuk tehát az előttünk álló idényt, amely remélhetőleg nem lesz “csonka” a járvány miatt. Cikksorozatunkban minden korosztályos és felnőtt együttesünk munkájáról írunk, elsőként a fiú szupermini csapat következik.Ebben a korosztályban tavaly komoly váltás volt, hogy a szövetség döntése értelmében hivatalosan nem számolták a bajnoki mérkőzések pontjait, csak a játék öröme, a tanulás és a tapasztalatszerzés került középpontba. Ez a következő szezonban sem lesz másként.

– Voltak olyan gyerekek, akiknek ez tetszett, főként az újaknak, de a tapasztaltabb játékosoknak hiányzott a pontszámítás. Szerintem is kiöli a versenyszellemet ez a döntés, de alkalmazkodnunk kell a helyzethez – jegyezte meg Honti Szilárd, akinek ebben a szezonban is egyesületünk elnöke, Varga Tamás lesz az edzőpartnere a fiú szupermini csapatnál.

Vannak még kérdőjelek a keret alakulása kapcsán, de 6-7 gyermek szereplése már biztosnak tűnik a csapatban, nyár végén és ősszel pedig szeretnének még bővíteni a létszámot.

– Főként iskolai toborzásokon mutatjuk be ezt a nagyszerű sportágat, reméljük, minél többen vonzónak találják majd ezt a lehetőséget. Jelenleg egy új játékosunk van, egy minis röplabdázónk öccse. Örömmel láttam a nyári táborban, hogy a korábban is nálunk szereplő játékosok lelkesedése nem lankadt a hosszú kényszerszünet miatt, a játékba is újra belejöttek pár edzés után, inkább az állóképességen látszott a járvány negatív hatása, de ezen könnyen lehet javítani. Hétfőn el is kezdjük a munkát, sokat beszélgetünk majd a gyerekek terveiről és álmairól is, és persze a hagyománynak megfelelően lesznek finom sütik is az első edzésen – tette hozzá Honti Szilárd.

A trénert természetesen a szakmai célkitűzésekről is kérdeztük.

– Az idény végére el kell jutni oda, hogy az alap érintéseket stabilan tudják a gyerekek, a nyitással se legyen gondjuk, és tudatos legyen a játékuk. Akik ebben a legjobban fejlődnek, már januárban lehetőséget kapnak arra, hogy feljátszanak a minis csapatoknál, ezzel pedig nem csak újabb tapasztalatot szereznek, a pontszámítás révén versenyhelyzetbe is kerülnek. A legfontosabb az lenne, hogy ez a szezon teljes legyen, bár ez nem rajtunk múlik – nyilatkozta Honti Szilárd.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
Hír
2020. november 22., vasárnap
Hír
2020. november 20., péntek
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com