SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 18.
Arnold, Levente

Jelszóigénylés

Látom a lányokban, hogy elérhetjük a céljainkat - Tátrai Sándor

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 30., vasárnap
Ifjúsági és Felnőtt női csapatunk féléves értékelése, Tátrai Sándortól és Bondor Tamástól.Tátrai Sándor:

A 2018/19-es szezont egy nagy átalakítással kezdtük az NBII-es csoportnál, hiszen az előző évi csapatból megmaradt játékosok mellé felhoztuk a serdülő csapat összes játékosát. Ez nagy kihívás elé állította a lányokat, mert új edzőt, új csapattársakat, új körülményeket kellett megszokniuk. Meg kellett küzdeni a lányoknak a nagy korkülönbségből adódó ellentétekkel is, de azt mondhatom, hogy ezzel a résszel remekül megbírkózott a csapat. A serdülő játekosoknak nagy feladatot jelentett az idei évben még, hogy a bajnoki rendszerben szinte minden hétvégén van egy mérkőzés, ellentétben a korábban megszokott lebonyolítással. A csoportunk az edzéseken vendégeket is fogad, ami tovább színesíti az évünket, hiszen több egyetemista lány mellett egy spanyol, szerb és olasz lány is jár hozzánk röpizni.

Összefoglalva egy nagyon színes, mozgalmas, történésekkel teli, új helyzetben lévő csoport vagyunk. Az elvárások ezért az idei szezonban ezekhez a körüményekhez igazodnak. A cél, hogy a fiatal játékosok megtanulják a bajnoki rendszer kihívasait, sokat fejlődjön a játékunk, és hogy kialakuljon egy olyan csapat, amelyik a következő években megnyerheti a bajnokságot és feljuthatunk az NBI-be. Ezeket az elvárásokat eddig nagyon szépen teljesítik a lányok, hiszen folyamatosan fejlődik a játékunk és képesek vagyunk bármelyik csapat ellen győzelmi esélyekkel felmenni a pályára. A következő lépés, hogy stabilizáljuk az alapjátékunkat, és hogy a lányok higyjenek önmagukban és a csapatban, mert csupán egy hajszálra vagyunk attól, hogy mindenkit megverjünk ebben a bajnokságban! Mindenkivel nagyon szoros mérkőzést játszottunk, egyedüliként a bajnokságban megvertük a Békéscsabát, úgyhogy nagyon biztató a játékunk, de sajnos a legtöbb esetben csak megszorongatni tudtuk az ellenfeleinket.Én nagyon bizakodó vagyok, és látom a lányokban azt, hogy képesek vagyunk elérni a céljainkat! Rengeteg munka áll azonban még előttünk, de az egyesület ehhez minden körülményt biztosít számunkra, ami óriási segítség, hiszen így csak a röplabdára és a fejlődésre koncentrálhatunk. Ezt nem lehet eléggé megköszönni az SZRSE-nek!
Szeretném megköszönni még a segitséget Bús Mirellának és Szűcs Ákosnak, akik hihetetlenül hasznos tudásukkal és mérhetetlen nagy lelkesedésükkel járulnak hozzá a test és szellem fejlesztéséhez!
Hálás vagyok még segítőmnek, Bondor Tamás barátomak is, akivel megoszthatom ezt a hatalmas feladatot, amit az idei év jelent! És köszönöm az összes edző kollégámnak, akik segítettek még az edzéseken!
Teamwork makes the dreams work!

Bondor Tamás: 

A 2018/2019-es bajnoki szezonra augusztusban kezdtük el a felkészülést. Az eddigi időbeosztásomhoz képest annyi változás történt, hogy a férfi felnőtt csapat NBII-be történt nevezésével ezeket az edzéseket és mérkőzéseket is be kellett iktatnom a saját versenynaptáramba, ahol mint játékos szerepeltem. Az edzősködést tekintve maradtam a serdülő korú lányokkal megerősített tavalyi felnőtt női csapat mellett másodedzőként, érdekes és pozitív élmény volt megismerkedni Tátrai Sándor edző kollégám és barátom edzésmódszereivel és a lányokkal egyaránt. Sajnos szeptemberben és októberben szinte csak az edzésmunkát tudtam segíteni, mert a felnőtt csapatok mérkőzései ütötték egymást, ezért kiélezett szituációkban nem sokszor voltam a női gárdával. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy már a kezdetektől egyeztek a nézeteink Sanyival a csapatot illetően, és úgy érzem a lányok is nagyjából elfogadtak.

A társaság nagyobb része még nagyon fiatal, és türelmesnek kell lenniük a fejlődésük tekintetében, mert egy felnőtt bajnokságban, általában junior és annál idősebb korú játékosok között mérettetik meg magukat hétről hétre.
Mi teljes mértékben hiszünk Bennük, ez egyértelmű, ezért a következő évben is a folyamatos fejlődést kell szem előtt tartanunk. Én úgy gondolom, hogy a nagyobb rutinnal rendelkező játékosok hozzá tudnak tenni annyi magabiztosságot a csapathoz, hogy a bajnokság végéhez érve az egész éves munka eredményekben is megmutatkozzon, és pozitívan tekintünk majd vissza erre az évre!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Képgaléria
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com