Jelszóigénylés

Leány csapataink hibátlanul végeztek az OSB fordulóiban

Megosztás:
Megjelent: 2019. április 1., hétfő
A fiúk számára a tapasztalat szerzés volt a fontos.

Serdülő fiú csapatunk 4. helyen zárta csoportját, Leány 1-es csapatunk csoportgyőztes lett az OSB I. osztály helyosztó csoportjában, Leány 2-es csapatunk pedig elődöntősként folytatja a II. osztályt. 

Fiú serdülő csapatunk az első mérkőzését a Kecskemét ellen játszotta, melynél az első két játszmában jól játszottak Somosi Leventéék, hiszen végig küzdöttek a pontokért. A 3. szettre szétesett a nyitásfogadása a fiúknak és a "potya labdákat" kíméletlenül beütötték a kecskeméti játékosok.
A következő kihívást a Székesfehérvár csapata okozta. Egyedül a második játszmában tudta a Szegedi RSE megnehezíteni az ellenfele dolgát. Ellenfelük jól nyitott és ügyesen támadta csapatunkat, aminek nem találták az ellenszerét az egész mérkőzés alatt.
Az utolsó, Sümeg-Dabronc elleni mérkőzésen mindkét edző lehetőséget biztosított a cserejátékosoknak is, amely jó alkalom volt nekik a gyakorlásra. Ennek ellenére jó mérkőzést játszottak, habár a pontosság egyik csapatra sem volt jellemző. Varga Tamásék reménykedtek a harmadik játszma megnyerésében, de sajnos pont a végére fáradtak el a játékosaink fejben és testben egyaránt. 
Ezzel az eredménnyel a 10-12. helyért küzdenek tovább. 

Buzek László U17 fiú OSB elődöntő C-3 csoport 2. torna, Kecskemét
Szegedi RSE - KESI
0:3 (15:25)(16:25)(12:25)
Szegedi RSE - Felsővárosi FÉSÜS RA 0:3 (6:25)(14:25)(7:25)
Szegedi RSE - Sümeg-Dabronc 0:3 (18:25)(18:25)(21:25)


Szegedi RSE kerete: Elek Botond, Gera Bálint, Varga Tamás, Czakó Lóránt, Somosi Levente, Hernádi Marcell, Varga Medárd, Janó Csongor, Baricsa Gergő, Szunyogh Szabolcs, Feier Tibor, Pintér Barnabás, Bálint Ákos
Vezetőedző: Varga Tamás
Másodedző: Csányi Dániel



A leány U17-es bajnokság helyosztójának 2. fordulójában Tatabányán találkozott a Szegedi RSE-1-es csapata a csoport riválisaikkal. A mérkőzések előtt hollókői edzőtáborozáson vettek részt, ahol zavartalan körülmények között tudtak készülni. Az edzők külön örömére szolgált, hogy két igazolt hiányzó kivételével valamennyi játékos részt tudott venni a közös gyakorláson. Az edzések mellett jutott idő a Hollókői Vár és Ófalu megtekintésére, valamint közös sütögetésre is. A sláger étel a sült pillecukor volt, de az igazán ínyencek a sült szalonnát is kipróbálták. Hulmann Zsolt vezetőedző mellett másodedzője, Honti Szilárd is csatlakozott a csapathoz. 
A serdülő bajnokság első mérkőzésén a Szolnokiak ellen léptek pályára a lányok. Az első szettben fej-fej mellett haladt a két csapat. Érződött a találkozón, hogy a csoportelsőség eldöntéséért megy a harc. A szett végjátékában végig magabiztosan játszó Kiss-ék (Kiss Boglárka és Kiss Anna) vezérletével sikerült megszerezniük a szakaszgyőzelmet. A második szett közepén a szegedi lányok egy ritmusváltást követően, és Mészáros Dorka jól szervezett támadásának köszönhetően, valamint taktikus nyitásoknak hála sikerült zavart kelteni a szolnokiak soraiban. A harmadik szettben Nagy Lénára hárult a csapat irányításának szerepe. Nem tudott egyik alakulat sem megnyugtató előnyre szert tenni, igazi ki-ki küzdelem alakult ki. A döntő pillanatokban végre sikerült jó megoldásokat választaniuk a szegedieknek, így Kiss Boglárka által végült felkerült a pont az i-re.
A Szolnok (3:0)-ás legyőzésével a szegedi lányok kerültek közelebb a csoportgyőzelemhez. A Tatabánya és a Székesfehérvár ellen is ugyan nem mi voltunk az esélyesebbek, de aki ismeri a sport lélektanát, az tudja, hogy ilyen meccsek megvívása az egyik legnehezebb feladat. Ennek megfelelően a lányok nagyon készültek a mérkőzésekre, végig koncentrálva, az esélyesség terhét elviselve sikerült nyerniük, megszerezve ezzel a csoport első helyét!
Ezzel az eredménnyel a 13-16. helyért folytatják a küzdelmeket. 

Szalayné Sebők Éva U17 OSB I. osztály C-5 csoport 2. forduló, Tatabánya 
Szegedi RSE-1 - Szolnoki Sportiskola-1
3:0 (25:23)(25:22)(25:22)
Szegedi RSE-1 - TRSE 3:0 (25:22)(25:19)(25:17)
Szegedi RSE-1 - Felsővárosi FÉSÜS RA 3:0 (25:16)(25:20)(25:16)


Szegedi RSE-1: Kiss Boglárka, Kiss Anna, Kopasz Hanna, Rácz Lilla, Szalay Kata, Szatmári Júlia, Mészáros Dorka, Pető Réka, Nyers Noémi, Nagy Léna, Magyar Leila, Szabó Katie
Vezetőedző: Hulmann Zsolt
Másodedző: Honti Szilárd



Szombaton Kaposváron rendezték a leány OSB II. osztály helyosztójának 2. fordulóját, ahol a Szegedi RSE-2-es csapata is részt vett.
Hosszú és fárasztó utazást követően érkeztek meg a helyszínre, de ez szerencsére nem látszott meg a lányok teljesítményén a nyitó mérkőzésen. Magabiztos játékkal győzték le az első mérkőzésen a Lőrinc gárdáját. Az előzetesen megbeszélteknek megfelelően, taktikus, jó szervákkal sikerült mindhárom játszmában meglepniük ellenfelüket, a nehezen visszajátszott labdákat pedig könyörtelenül váltották pontokra a lányok.
Egy mérkőzésnyi szünetet követően következett a Kaposvár gárdája. A lányok az első szettben "lemásolták" az előző mérkőzésen látottakat, remek szervákkal és pontos ütésekkel nyerték a szettet. Ez kicsit megnyugtatta Paksi Kittiéket és könnyelművé vált a játékuk, amit a Kaposvár kihasznált és felzárkózott csapatunkhoz. A térfélcserénél egy edzői időkérést követően Kiss Nóri 14-et szervált egymás után, 6 ász értékű volt, a potyaként átrakott labdákat pedig kegyetlenül beütötték a lányok. A következő nyitónk Baksa Panna volt, aki 6 ásszal folytatta a remek szervák sorozatát, az átrakott labdákat pedig nagy koncentrációval fejezték be a szegedi lányok, ezzel megnyerték a játszmát (25:1)-es szettarányban.
Tekintettel arra, hogy csapatunk ellenfelei körbeverték egymást, az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül eldőlt, hogy a csoportjuból a legjobb helyen jutott tovább a Szeged az elődöntőbe. 
Ennek tudatában léptek pályára Simon Liliék a Kispest csapata ellen, viszont nyoma sem volt annak, hogy kiengedték volna a kezükből a mérkőzést. A csapat nagy akarással vetette bele magát a játékba. Ez meg is látszott a csapaton, komoly mezőnymunkával, minden labda után elindultak a lányok.
(15:6)-os állásnál, az addig remekül játszó Békési Dóri megsérült, helyére Fábián Bogi állt be, de a kényszerű csere nem vetette vissza a csapat játékát. Ezt követően a csapat szárnyallt a győzelem felé, így végül veretlenül zárták a tornát. Ezzel az eredménnyel a lányok az elődöntőben folytatja a párharcot. 

Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB  II. osztály B-5 csoport középszakasz 2. torna
Szegedi RSE-2 - Lőrinc 2000 SE 3:0 (25:12)(25:13)(25:12)
Szegedi RSE-2 - RÖAK Kaposvár Sárga 3:0 (25:5)(25:16)(25:1)
Szegedi RSE-2 - Kispest SE A 3:0 (25:12)(25:21)(25:14)


Szegedi RSE-2: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Fábián Boglárka, Kiss Nóra, Verebes Dorina, Barna Sára, Baksa Panna, Békési Dóra
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula


Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com