SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. április 19.
Emma

Jelszóigénylés

Leány Mini csapataink hozzáállása példaértékű

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 23., vasárnap
Dávid Tibor és Váradi Zoltán értékelte a csapatok eddigi teljesítményét.

A Szegedi RSE-1 és Szegedi RSE-2-es csapatunk év végi összefoglalója következik.

Dávid Tibor:

Július végén eldőlt, hogy Váradi Zoltánnal tovább dolgozhatunk az U13-as lányokkal. A 2005-ben született játékosok többségével több évet dolgozhattam és nagyon szép sikereket szerezhettünk velük. A közös élmények, eredmények miatt nehezebb volt elengedni a csapatot, de be kell vallani, hogy a váltás is jól jött. 
Örültem, hogy maradhattam ennél a korosztálynál, mert a 2006-os születésű lányok is közel álltak és állnak a szívemhez, és egyben egy nagyon nagy kihívásnak is éreztem az év elején ezt a feladatot. E mellett, Annamaritól átvehettük a 2007-es születésű játékosokat is, akikkel ő nagyon jól dolgozott és egy nagyon jó csapatot adott ennek a korosztálynak. Ez szintén egy plusz motivációt jelentett a számomra.

Elmondhatom, hogy több fontos célt is megfogalmaztam a csoporttal kapcsolatosan. Az elsődleges, hogy idén is ott lehessünk a legjobbak között az U13-as bajnokságban, és az év végi 12 csapatos döntőbe bejuttassuk a csapatot. Az első éves "minisekkel" pedig szeretnénk ezt az évet is kihasználni a következő szezonra való felkészülésre. Szeretném a fiatalabbakat minél több dologra megtanítani, hogy a következő szezon elején "rutinosan" állhassunk a feladatok elé. Ennek érdekében a kisebbeket is az U13-as bajnokság I. osztályában versenyeztetjük.

Az elmúlt 4 hónapban már örülhettünk részsikereknek és elmondhatom, hogy jó úton halad mindkét csapatunk. A szezon megkezdése előtt Békéscsabán és a Vasasnál egy felkészülési tornán vettünk részt, ahol nagyon jól játszottak a lányok, ezért jó érzésekkel indultunk a bajnokságban. Örülök, hogy az eddigi három fordulón mindig a legjobb négy közé jutott az első számú csapatunk, és ebből született is egy ezüst és egy bronzérem is. Ennél azért sokkal fontosabb, hogy bizonyos játékelemekben látványosan sikerült fejlődni, de a csapatnak ezt ki is kell tudnia használni. A 2007-es születésű játékosoknál egy jó alapjáték kezd kialakulni, amire építhetjük az év második felét, amikor a speciális játékelemeket építjük be a csapatba.

Az eddigi mérkőzések alapján Nagy-Hegyesi Rékát ki kell emelnem, mert a hátán viszi a csapatot és példaértékű, alázatos edzésmunkát végez. Ezzel a többieknek is példát mutatva ösztönzően hat a csapattársakra. Nagyon nagy a teher rajta, de úgy látom, hogy egy tökéletes versenyző alkat, aki előtt szép sikerek állnak.
A lányok szorgalmasan járnak az edzésekre, nagyon jó a hozzáállásuk. Váradi Zoltán is rengeteget segít, akivel már ez nem az első szezonunk. Jól tudunk együttműködni, nélküle biztos nehezebb lenne. Zoli mellett rendszeresen heti egy alkalommal Halász Nikolett is megdolgoztatja a lányokat, aki a lányok erőnlétéért felel. Neki is hálás vagyok, mert hétről hétre lelkiismeretesen elvégzi a munkát a lányokkal. Köszönöm Nagy Krisztinának is a segítségét, akire szintén számíthatunk, ha bajban vagyunk.

Legközelebb január 20-án, a bajnokság 4. fordulójában, Szegeden állunk pályára a Titkos Lajos Emlékversenyen.

Váradi Zoltán
Tavalyi évhez hasonlóan idén is már augusztusban elkezdtük az edzéseket, de ez a szezon kezdés más volt, mint az előzőek, ugyanis 3 év után előszőr 90%-ban új gárdával kezdtük a munkát. 
Itt a változások sora azonban véget is ért, ismét 2 teljes OMB-s csapatra elegendő játékos került a Mini csoportba, edzőik ismét Dávid Tibor és én lettünk.
Számomra a célkitűzés egyszerű volt, minél jobb röplabdát játszatni, illetve az 1-es csapattal az év végi 12-es döntőbe jutni.

A 2-es csapat az edzéseken felnőttekre is ritkán jellemző elhivatottsággal vesz részt, ez 3 hónap munkával később még talán fokozódott is. A hozzáállásuk a játékukon vissza is köszön, szervába, ütésbe pedig talán előrébb tartanak, mint ahol naptári év fordulójakor terveztünk tartani. Ennek a gárdának idezőjelesen a kilométer kell most nagyon, hogy magabiztosabbak, összeszokottabbak legyenek. Az ő fő évük a következő lesz, arra kell már most gőzerővel készülni. A 2007-es születésűek közül Mészáros Petra munkáját emelném ki legszívesebben, edzésen és mérkőzésen is példaértékű a hozzáállása.
Örömmel búcsúztatom az évet, sok feladatot, örömöt és tapasztalatott hozott.
2019-ben haladunk tovább ahogy szoktuk, padlógázzal, nagy mosollyal az arcunkon!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. április 17., szerda
Hír
Képgaléria
Hír
2019. április 13., szombat
Hír
2019. április 11., csütörtök

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com