SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. július 23.
Lenke

Jelszóigénylés

Leány utánpótlásról szól február első hétvégéje

Megosztás:
Megjelent: 2019. február 7., csütörtök
Két nap két helyszín vár a Minis és Gyermek lányokra.

Mini csapataink szombaton és vasárnap külön helyszínen lépnek pályára az Őryné Merő Nóra U13-as bajnokság 5. fordulójában. Emellett leány Gyermek-2-es csapatunk szombaton hazai pályán a dr. Kotsis Attiláné U15 középszakaszának második fordulóját, vasárnap pedig a Szalayné Sebők Éva U17 II. osztályának középszakaszát játsszák Budapesten. 

Fárasztó hétvége elé néznek Strezeneczki Gyula lányai, ugyanis két nap, két helyszínen mérik össze tudásukat, ráadásul két korosztályban is. Szombaton, hazai pályán a gyermek bajnokság másodosztályában folytatják küzdelmeiket a József Attila Általános Iskola tornatermében.
A mérkőzések a következők lesznek:
10:00 Lőrinc 2000 SE - Szegedi RSE-2
11:30 MTK-Budapest - Lőrinc 2000 SE
13:00 Szegedi RSE-2 - MTK Budapest

Vasárnap pedig útra kelnek, a cél a főváros, ahol a Serdülő bajnokság középszakaszának az első tornáját játsszák. A csapat két játékosát, Paksi Kittit és Baksa Pannát kérdeztük a hétvégével kapcsolatban.

Paksi Kitti, a Szegedi RSE-2 játékosa:
Újra hazai pályán fogtok játszani. Mennyire várod már a tornát? Szereted az otthoni meccseket?
Igen, nagyon várom már, mert az idei évben még nem léptünk pályára tétmérkőzésen. A hazai meccsekre könnyebben tudok készülni, több szabaidőm marad a hétvégén, amit tanulásra is tudok fordítani.
A Lőrinc és az MTK lesz az ellenfeletek. Melyik csapatot érzed nehezebb ellenfélnek?
Az elmúlt éveken az MTK-val mindig szorosabb mérkőzéseket játszottunk, ezért őket tartom a két csapat közül az erősebbnek. 
Szerinted képesek lehettek megszerezni az első helyet a csoportotokban?
Igen, de ehhez az kell, hogy a csapatban mindenki a legjobb formáját nyújtsa. 
Hogy áll a csapat egészségi állapota? Vannak betegek? Te megúsztad a tél végi vírusokat?
A hétfői edzésen mindenki ott volt, remélem addig mindenki egészséges marad. Nekem a torkom fáj egy kicsit, de egyébként jól vagyok.

Baksa Panna, a Szegedi RSE-2 játékosa:
Vasárnap Budapestre utaztok a serdülő bajnokságban, de szombaton még hazai pályán játszotok a gyerek bajnokságban. Mennyire lesz megterhelő, hogy kevesebb mint 24 óra alatt 5 meccset is fogtok játszani?

Elég megterhelő lesz, de jó meccsek lesznek, biztos élvezni fogom. 
Ráadásul utazni is fogtok, mennyire veszi ki az energiádat az utazás?
Az utazás nem veszi ki az energiámat, sőt, néha még plusz löketet is ad. Az út alatt többnyire aludni szoktam vagy beszélgetni a lányokkal. 
Ha választhatnál, melyik bajnokságban játszanál szívesebben és miért?
Gyerekben, mivel a serdülőben a B-ligában vagyunk, ahol nem annyira izgalmasak a meccsek, viszont a gyerekben nagy elvárások vannak. Viszont teher alatt jobban teljesítünk.

Megszokottá vállt, hogy a Mini leány csapataink egy helyszínen és időpontban játszanak, viszont most hétvégén ez másképp lesz. Szombaton a Szegedi RSE-2-es csapata Budapest-Zuglóba látogat, míg a Szegedi RSE-1-es csapatunk a VASAS otthonába utazik. Hogy hogyan telnek a buszos utak és mi ad motivációt a mérkőzésekhez, megtudhatjuk Szentkereszty Stefitől és Deák Linától

Szentkereszty Stefánia, a Szegedi RSE-2 játékosa:
Budapestre utaztok szombaton a BVSC-Zugló otthonába. Hogy szokott nálatok zajlani egy busz út? Játszotok? Alszotok? Beszélgettek? Kivel szoktál ülni a buszban?
Én úgy szoktam utazni, hogy vicces dolgokat hallgatok a csapattársaimról, néha én is beszállok a beszélgetésbe. Ritkán esik meg, hogy elalszom, leginkább csak pihenek odafele úton. Hazaúton vagyok inkább aktívabb, hiába fáradok el a torna alatt. Történt olyan, hogy elültettek a társam mellől, mert annyira vicceset mondott, hogy hangosan felnevettem.
Ha felállsz a pályára neked mi a legfontosabb? 
Sok minden jár a fejemben. Például, hogy hogyan fog menni a játék, milyen lesz az ellenfél, és hogy a csapattársaim miként fogják megélni a mérkőzést.
Izgulós vagy? Mi szokott téged motiválni a pályán?
Mindig az első meccsen szoktam izgulni, mikor pályára lépek. Engem a csapat, Tibiék, meg a szülők motiválnak, és mindig a pozitívumot keresem mindenben. Nagyon szeretek pozitív ember lenni! 
Mennyire szomorít el, ha veszít a csapat?
Egyáltalán nem, én ezeket úgy élem meg, mint egy élet szakaszt, melyet le kell zárni.

Deák Angelina, a Szegedi RSE-1 játékosa:
Budapesre utaztok vasárnap a Folyondárba. Milyen emlékeid vannak erről a helyről? 
Számomra nagyon jó emlékek fűződnek hozzá! Egyrészt, mert nagyon tiszta és ápolt a csarnok. Másrészt, mert ott talákoztam, ha jól emlékszek a BRSE-s lányokkal, és ott fogok találkozni másik barátnőmmel is, akik szintén röplabdáznak. Az ott szerzett bronzérem persze hasonlóan szép emlék maradt nekem.
Hogy szokott nálatok zajlani egy busz út? Játszotok? Alszotok? Beszélgettek? Kivel szoktál ülni a buszban?
Amikor busszal megyünk a legfontosabb dolog, hogy a csapat MINDIG együtt utazik! Általában beszélgetünk, vagy valami játékot kitalálunk. Nekem állandó szomzédom van a buszban, mindig Gigacz Majával ülök. 
Melyik csapat a legnagyobb ellenfeletek most a bajnokságban?
BRSE-2 szerintem a legnagyobb riválisunk és az MTK. Ahányszor összetalálkozunk velük a pályán, mindig izgalmas meccseket játszunk. Viszont olyan szuper edzőink vannak, akikkel bármire képesek lehetünk. Nagyon szeretem a csapatközösséget, Tibiéket és a fotósunkat, aki mindig szurkol nekünk.

Szombaton csatlakozzunk fotósunkhoz, hogy közösen szurkoljunk a Gyermek-2-es csapatunknak a Lila iskolában! Jelezd te is, hogy ott leszel a következő szövegre kattintva! Facebook esemény
A többi eseményről sem maradnak le az érdeklődők, fényképes beszámolóval és friss információkkal jelentkezünk az Instagram és Facebook oldalunkon!
Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. július 18., csütörtök
Hír
2019. július 22., hétfő
Hír
2019. július 17., szerda
Hír
Hír
2019. július 12., péntek
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com