Jelszóigénylés

Lelkesen és magabiztosan kell játszani

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 7., szerda
Mindent megtettünk serdülő csapataink minél jobb felkészüléséért.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület továbbra is mindent megtesz, hogy csapataink a Lila iskola tornacsarnokának ideiglenes lezárása ellenére minél jobban fel tudjanak készülni az új kihívásokra. Több helyszínen is biztosítunk edzéslehetőséget, amennyi alkalommal csak lehetséges. Ezt most serdülő csapatainknak különösen fontos, hiszen e korosztály számára rendeznek bajnoki fordulókat a hétvégén. Fiú U21-es csapatunk is pályára lép, a Pécs vendége lesz.

Ahogy arról keddi szezonbeharangozó írásunkban már beszámoltunk, a leány serdülő fekete együttes helyett néhány forduló erejéig a Strezeneczki Gyula vezette gyerek csapatunk indul. Rögtön hazai pályán bizonyíthatnak a lányok a két-három évvel idősebb játékosokkal szemben, az Etelka sori sportcsarnokban a KSE és a Palota RSC lesz az ellenfelük.


– A korkülönbséget és a fizikai adottságokban jelentkező hátrányt lelkesedéssel szeretnénk kompenzálni. A lányok tettre készen, jól mozogtak az edzéseken, így bizakodó vagyok. A legfontosabb, hogy mindenkinek játéklehetőséget adhassak, a pályán pedig viszont lássam azokat a taktikai elemeket, amelyeket az elmúlt hetekben gyakoroltunk. Hab lenne a tortán, ha szetteket vagy meccset nyernénk, óriási élményt jelentene a gyerekeknek, és persze nagy lökést adna ebben a nehéz időszakban – jegyezte meg Strezeneczki Gyula.


Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB III. osztály, Szeged
9:30 Szegedi RSE Fekete - KSE Serdülő 2
12:30 Palota RSC - Szegedi RSE Fekete
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

A leány serdülő narancs csapat vasárnap Budapestre utazik, ahol az UTE mellett a Kaposvár lesz az ellenfele. A házigazda nem ismeretlen ellenfél, az idén első alkalommal megrendezett Vidux Utánpótlás Tornán is legyőztük az újpestieket, ebből pedig lehet erőt meríteni.

– Pontosan ezért állunk pozitívan a hétvégéhez, a nehézségek ellenére is – reagált a felvetésre Csányi Roland vezetőedző. – A Kaposvárt nem ismerjük annyira, de így is két győzelem megszerzése a cél, persze a jelen körülmények miatt nehéz kötelező elvárást megfogalmazni. Mégis fontos magabiztosan állni a bajnoki fordulókhoz, hiszen ebben az idényben nagyon erős keret állt össze, amely ebben a szezonban a legmagasabb szinten, vagyis a hatos döntőben bizonyíthatna. Ez reális cél ezzel a kerettel, és rengeteget jelentene a lányoknak, így remélem, hogy a járványhelyzet nem megy az eredmények rovására. Fontos lenne ebben az életszakaszban egy olyan sikert elérni, amely évekre motivációt ad, hiszen ez segítene elérni a fő célt: minél több kiváló játékost adni a felnőtt keretnek. Ehhez kell a visszaigazolás, és megteszünk mindent, hogy meg is kapjuk. Ebben óriási segítséget nyújt a klubvezetés, hiszen látjuk, hogy milyen komoly erőket mozgósítanak az edzéslehetőségek biztosítására – hangsúlyozta a szakember.

Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB I. osztály, Budapest
12:00 RÖAK Kaposvár "A"- Szegedi RSE Narancs
14:00 Szegedi RSE Narancs - UTE U17 "A"
Vezetőedző: Csányi RolandA fiúkra is megmérettetés vár, a serdülő bajnokság dági fordulójában a házigazda mellett a MÁV Előre lesz az SZRSE szombati ellenfele.

– A tavalyi eredmények fényében a tisztes helytállás lehet a fő célunk – kezdte a beszélgetést Hulmann Zsolt vezetőedző. – Az újfajta kiírás miatt ebben az idényben minden meccs keménynek ígérkezik, ez a kettő különösen. Szerencsére a Gellért Szabadidőközpontban és a Squash Clubban is tudtunk edzeni, amiért nagyon hálásak vagyunk a vezetőségnek. Kértem a srácoktól, hogy ne kövessük el azt a hibát, amit legutóbb, amikor lógatták a fejüket egy-egy hiba után. Nem szabad kétségbe esni, emelt fővel, pozitív hozzáállással, harcosan kell játszani. Erre képesek is a srácok, látom az edzéseken, hogy akarnak és bíznak magukban, de ezt a mérkőzéseken is meg kell mutatniuk! – hangsúlyozta a mester.

Buzek László U17 fiú OSB I. osztály, Dág
11:30 MÁV Előre RA - Szegedi RSE
13:00 Szegedi RSE - ÉDRA-DÁg KSE
Vezetőedző: Hulmann Zsolt

 A járványhelyzet hatással volt egy másik fiú csapatra: U21-es legénységünk a Pécs ellen szerepel a hétvégén, és eredetileg az SZRSE lett volna a házigazda, de a pécsiek jelezték, hogy nem tudnak utazni. Mi viszont igen, bár szűkös kerettel, hiszen heten indulnak majd a beugró edző, Honti Szilárd vezetésével.

– Ezúton is nagyon szépen köszönöm, hogy Szilárd helyettesít, két meccs ütközése miatt kellett így alakítani a programot – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Szerda este volt lehetőségünk edzeni a fiúkkal, amiért hálásak vagyunk a vezetőségnek. A fiúk lelkesek voltak, és biztos vagyok benne, hogy odateszik magukat ezen a derbin. Egy jóval összeszokottabb, az előző idényben még élvonalban szereplő csapat lesz az ellenfél, de nekünk magunkra kell figyelni, minél többet megvalósítani azokból a taktikai elemekből, amelyeket gyakoroltunk – fogalmazta meg a célokat a tréner.

Férfi NBII U21 Bajnokság, Pécs
17:00 PTE-PEAC - Szegedi RSE
Vezetőedző:
Strezeneczki Gyula

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2020. október 19., hétfő
Hír
2020. október 18., vasárnap
Hír
2020. október 17., szombat
Hír
2020. október 17., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com