SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 20.
Rafael

Jelszóigénylés

Lezárul az NBII férfi rájátszása

Megosztás:
Megjelent: 2019. április 9., kedd
A DAFC-Szeged otthonába utazik csapatunk szombaton.

Befejeződik felnőtt férfi csapatunk számára az NBII-es Férfi Bajnokság Közép csoportjának rájátszása.

A legutóbbi vereséggel a hibátlan mérlegünk csorbát szenvedett, a Szolnoki Sportcentrum NBII-es csapata küzdelmes 3:1-es szettarányú (25:23)(25:18)(23:25)(25:21) mérkőzésen múlta felül csapatunkat. 
Szombaton nem kell messzire utazniuk Piti Richárdéknak, Zákányszéken fogadja őket a szintén városunk nevét viselő NBII-es csapat, a DAFC-Szeged. Eddigi mérlegünk hibátlan ellenük, magabiztos győzelmeket arattunk az alapszakaszban és a rájátszásban is. Ellenfelünk a tabellán sereghajtó helyen áll, a Szegedi RSE pedig magabiztosan őrzi a Közép csoport első helyét 45 ponttal. 
A mérkőzést követően a fiúk hazautaznak és csatlakoznak a női csapat délutáni mérkőzéséhez, majd együtt egy közös "rájátszás záró" összejövetelt rendeznek. 
A verenykiírás alapján a bajnoki csoportok győztesei (Nyugati csoport: ZTE RK, Közép csoport: Szegedi RSE, Keleti csoport: MEAFC-Miskolc) hármas döntőn küzdenek meg egymással az aranyéremért. Erről a tervezett összecsapásról jelenleg még nincs konkrét információnk. 

Filius István:
Hétvégén a rájátszás utolsó mérkőzése következik. Szerinted miben fejlődött a csapatotok, és mi az, ami a későbbiekben még javításra szorulhat?
Szerencsére a fiatalabb játékosaink is sok játéklehetőséget tudtak kapni az idei szezonban, és tudtak is élni a lehetőséggel, rajtuk látom leginkább a fejlődést. A jövőt tekintve szerintem mindenkinek van hova fejlődni, a röplabda sportág rendkívül összetett, technikás sport, mindig van fejlődési lehetőség.
A DAFC-Szeged ellen fogtok játszani. Ellenük mindig jó hangulatú mérkőzést játszotok. Milyen meccsre számítasz? Elengeditek a mérkőzést vagy megpróbáljátok a legjobb formátokat hozni?
Igen, a DAFC ellen mindig felszabadultan tudunk játszani és bízom benne, hogy ez most is így lesz. Részemről, ha kapok játéklehetőséget, akkor biztosan állíthatom, hogy nem engedem el a meccset. Azt gondolom, hogy a minimum, hogy az ellenfelet is megtisztelem azzal, hogy komolyan veszem a játékot. Ezen kívül, szép lezárása lenne a szezonnak, ha egy győztes mérkőzéssel fejeznénk be.
Neked vannak már NBI-es tapasztalataid és ismered is a résztvevő csapatokat. Szerinted a mostani NBI-hez milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie egy csapatnak?
Az NB1-ben való sikeres szerepléshez azt gondolom, hogy profi hozzáállásra és munkára van szükség. Jelenleg a mi csapatunkat amatőr játékosok alkotják, emellett azt gondolom alkalmas a keretünk, hogy bekerüljünk az első osztályba, úgyhogy nagyon várom már a jövő szezont, ha sikerül megvalósítani a terveket.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. június 19., szerda
Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com