SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 19.
Gyárfás

Jelszóigénylés

Már láttam a lányok arcán a boldogságot - Strezeneczki Gyula

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 28., péntek
Leány Gyermek-2-es csapatunk edzői értékelése következik.

Strezeneczki Gyula és Csányi Roland is új kihívásokkal állt szembe, mikor elvállalták a csapat vezénylését.

Strezeneczki Gyula:
Az SZRSE vezetése a nyáron felkért arra, hogy vállaljam el a Gyerek-2 csapat irányítását. Időt kértem a döntés meghozatalára. El kellett gondolkodnom azon, hogy az elmúlt évek után, mikor is felnőtt csapat edzéseit vezettem, el merjem-e vállalni ennek a korosztálynak a felkészítését, hiszen teljesen más irányú feladatot jelent már képzett játékosokból csapatot építeni, amit eddig csináltam, mint ez a feladat, ahol technikát, taktikát egyszerre kell oktatni. Arról nem is beszélve, hogy fiatal játékosokkal kell dolgozni, akikkel egész másként kell bánni, mint egy érettségiző középiskolással, illetve egy egyetemistával. Úgy döntöttem, belevágok! A gyerekeket az elmúlt években már több alkalommal elkísértem mini tornákra, így nem voltak teljesen ismeretlenek számomra, ettől függetlenül az ismerkedéssel kezdtük a közös munkát. Én ismerkedtem velük, Ők velem, a módszereimmel, az edzésmunkával. Egész gyorsan közös nevezőre jutottunk azzal kapcsolatosan, mit is várok el tőlük az edzéseken, bár azért ezt időről időre át kell ismételni!
A korosztály a miniből lépett fel a gyerekbe, így nem csak a pálya mérete, hanem a játékosok száma is változott, ami ugyan nem volt teljesen új a számukra, mert már időnként játszottak nagypályán, de a taktikai elképzeléseim újak voltak számukra. Meg kellett azonban barátkozniuk azzal, hogy az általuk eddig játszott posztok nem feltétlenül egyeznek az én elképzeléseimmel. Dícséretükre legyen mondva, megteszik amit kérek tőlük, bár néha látok az arcukon értetlenséget. Amikor azonban elmagyarázom a miérteket, további kérdés nélkül csinálják a dolgukat. Viszonylag sok időt töltünk a taktika sulykolásával, mindenki szinte minden posztot végigjár az edzéseken. A taktika mellett természetesen a technikára is komoly hangsúlyt fektetünk Csányi Roland kollégával. Ezeken a területeken hála a sok gyakorlásnak, komoly előrelépéseket látok.


A legkomolyabb lemaradásunk szerintem az erőnlét és a kondicionális képességek területén mutatkozik, ezért szinte minden edzésen dolgozunk ennek a lemaradásnak a faragásán. Azt a bajnokság kezdetén eldöntöttük, hogy két korosztályban, gyerekben és serdülőben is indulunk, ezzel megduplázzuk a mérkőzések számát, illetve lehetőséget biztosítunk arra, hogy a nálunk nagyobbak között is megméressük magunkat. Szerintem az elképzelésünk bevált, a kezdeti bizonytalanság után, tornáról tornára egyre bátrabb, jobb játékot látok, ami időnként már eredménnyel is párosul, egyre több mérkőzésen tudunk jó teljesítményt elérni. Már láttam a lányok arcán a boldogságot a pályán, és ez a cél. Az elmúlt félévből szeretném kiemelni az őszi szerbiai tornát és a Markovics tornát, ahol a lányok nagyon nagy lelkesedéssel és jól játszottak. Összességében sikeresnek értékelem az elmúlt időszakot, de az is látszik, hogy sok munkát kell még elvégeznünk.

Csányi Roland, másodedző:
Az idén csatlakoztam a Szegedi Röplabda Sportegyesület edzői gárdájához. Azt kértem a vezetőségtől, hogy ha egy mód van rá, akkor kihívással teli csapatot szánjanak nekem. Ezúton is köszönöm nekik, hogy bíztak bennem annyira, hogy a jelenleg egyik legtehetségesebb gárda másodedzőjének, illetve Strezeneczki Gyula jobbkezének választottak. Kicsit késve, a szezon kezdete után pár héttel tudtam csatlakozni a csapathoz, így nagy elvárásom nem volt velük szemben. Viszont sokat hallottam róluk előzetesen, így tudtam, hogy körülbelül mire számíthatok. Másabb mentalitású és vérmérsékletű edzőpáros vagyunk Gyuszival, így jócskán volt mit megszokni a lányoknak, de úgy gondolom nagyjából túl vagyunk az összecsiszolódáson. Szerencsére sok tehetséges játékos van a csapatban, de aki képes lenne a hullám völgyből kirángatni a csapatot, az még nem lépett a társaság élére.


Elsőéves gyermek csapatként nem az az elvárásunk, hogy mindent megnyerjünk, bár szeretnénk minél több meccs után győztesként lejönni a pályáról. Jövőre viszont már nem kérdés, hogy a legjobb 6 csapatban a helyünk. Ha a lányok pontosan követik az általunk elgondolt utat, véleményem szerint ez menni is fog. A holtpont nem ért még el, hisz még alig fél szezont töltöttem el edzőként, de hogy a fejemet fogtam már egy párszor, az nem kérdés. A gárda onnantól kezdett el csapatként működni, amikor az ő általuk legstabilabb játékosnak vélt Baksa Panna lesérült. Ezzel nincs semmi probléma, ha ennyire hisznek egy játékosban, de úgy gondolom még jó időben is történt ez a szerencsétlenség, mert azóta 2-3 játékos öntudatra ébredt és képes ponterős játékkal segíteni a csapatot. Mindenképp változtatniuk kell a lányoknak egy kicsit az edzéshez való hozzáállásukon, mert eddig- igaz jókor-, de csak meccsen láttunk igazi tüzet a szemükben, ha így tudnának edzeni is, akkor nagyon messzire eljuthatunk. 

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Képgaléria
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com