Jelszóigénylés

Második lett a Szegedi RSE-2 a leány OSB II. osztályában!

Megosztás:
Megjelent: 2019. június 3., hétfő
Leány ifjúsági csapatunk a 16. helyen zárt az OIB-on!

Hivatalosan is lezárult a Szegedi RSE 2018/2019-es röplabda szezonja a hétvégén.

Vasárnap került megrendezésre a Leány Országos Serdülő Bajnokság II. osztály döntője, ahol az első mérkőzést a Szegedi RSEVASAS Óbuda U17 csapata ellen játszotta.
Jól kezdtek a lányok, hatásos szervákat követően (4:0)-nál az ellenfél már időt is kért. Használt a szünet a fővárosiaknak, csapatunk pedig egy kicsit megnyugodott, (12:8)-nál pedig már Strezeneczki Gyulának kellett időt kérnie. Szerencsére a fejmosás jót tett, felébredtek a lányok és lelkes játékkal először utólérték ellenfelüket, majd átvették a vezetést, amit már nem engedtek ki a kezükből és (25:20) arányban hozták az első szettet.
A második játszmát ismét jól kezdték a szegediek, elhúztak (5:0)-ra, az ellenfél időkérése sem tudta most megzavarni őket. (16:12)-es vezetésnél újabb időkérés következett, ami után nagyot fordult a játék képe, a VASAS játékosai óriási lelkesedéssel küzdöttek, először egyenlítettek, majd (19:16)-ra már ők vezettek. Természetesen újabb időkérés következett. Használt a szünet, stabilizálták a mieink a játékukat, elkezdték a felzárkózást, (21:20)-as VASAS vezetésnél újabb időkérés következett. A szegedi lányok az útravalóul kapott utasításokat remekül hajtották végre, már csak egy további pontot engedélyeztek a budapestieknek, így (25:22)-re nyerték a második felvonást. A harmadik játékrészben az ellenfél minden energiáját mozgósította, nagy csata alakult ki. A budapesti lányok diktálták a tempót, szinte végig vezettek egy-két ponttal. Így érkeztek el a szett hajrájához. (22:19)-re még az ellenfél vezetett, a második időkérésünket követően viszont már mi vezettünk (23:21)-re! Újabb időkérést követően újra egyenlített a VASAS, (23:23). Nagy izgalmak közepette, a negyedik játszmalabdát sikerült végre kihasználnia Strezeneczki Gyula csapatának, így a mérkőzést (3:0)-ás szettarányban a Szegedi RSE nyerte meg!
Rövid pihenőt követően a Debrecen gárdája ellen, a DSZC-Eötvös DSE ellen játszottak a lányok az aranyéremért. Felváltva szerezték pontjaikat a csapatok, (11:11) után azonban a debreceni lányok kicsit koncentráltabban kezdtek játszani, néhány pontos előnyt sikerült kiépíteniük, amit a szett végéig meg is tartottak (25:18). A térfélcserét követően a szegedi lányok vették át a kezdeményezést, néhány pontos előnyt szerezve a debreceniek nem hagyták magukat, (17:17)-nél egalizálták az állást. A mieink nem illetődtek meg, sikerült két pontos előnyt szerezni, amit a végéig meg is őriztek, (25:23)-ra nyerték a szettet és egyenlítettek, mindezt úgy, hogy az etapot kényszerű cserével kellett megkezdeniük és lejátszaniuk, ugyanis Mányai Maja rosszul lett, nem tudta vállalni a további játékot. A harmadik szettben végig ellenfelünk irányította a játékot, a szegediek mindent megtettek, de sajnos nem sikerült utólérniük ellenfelüket, akik meggyőző játékkal (25:20)-as arányban nyerték a harmadik szettet. A negyedik és egyben utolsó etapot mi kezdtük jobban, a lányok mindent beleadtak. A Eötvös DSE lányai azonban nem adták fel, szívósan küzdöttek, a szett felénél utólérték a csapatot. Ekkor már látszott a lányokon a fáradtság, bár nagyot küzdöttek, emiatt a játékuk pontatlanná vált, amit az ellenfél kihasznált és nagy küzdelemben (25:23)-ra megnyerték a negyedik szettet, a mérkőzést és egyben a II. osztályt is.

Szalayné Sebők Éva U17 női OSB II. osztály 1-3. hely
Szegedi RSE-2 - VASAS Óbuda U17 3:0 (25:20)(25:22)(27:25)
DSZC-EÖTVÖS DSE - Szegedi RSE-2 3:1 (25:18)(23:25)(25:20)(25:23)
VASAS Óbuda U17 - DSZC-EÖTVÖS DSE 0:3 (10:25)(17:25)(23:25)


Szegedi RSE-2: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Simon Lili, Pap Kata, Mányai Maja, Kenesey Blanka, Vincze Dorka, Kiss Nóra, Barna Sára, Verebes Dorina, Baksa Panna, Békési Dóra
Vezetőedző: Strezeneczki GyulaAz ifjúsági csapatunk lányai igazi év végi hangulatban készültek az utolsó fordulóra. A csapat nem tudott teljes létszámban elutazni, mert az egyik középiskola ezen a hétvégén ment osztálykirándulásra, és ez a csapat legnagyobb részét érintette. Sajnos akadt olyan játékos is, aki a forduló előtti napon délután mondta le az utazást, így Tátrai Sándor vezetőedző kérésére a leány serdülő 1-es csapat két játékosa Kiss Anna és Szatmári Júlia csatlakozott segítségül. Több játékosnak is más poszton kellett játszania a hétvégén, mint ahol szokott, és volt, akinek végig csere és pihenes nélkül kellett végigjátszania a napot. Ennek tudatában mindenki nehéz és hosszú napra készült. Ezt a lányok nagyon jól kezelték, a fáradtság és az új helyzetek ellenére is órásit játszottak vasárnap.
Első mérkőzésükön a MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia ellen szorosan elveszített két játszma után fordítottak a szegedi lányok és drámai csatában, két órás mérkőzésen nyertek 3:2-es szettaránnyal. Ez természetesen rengeteg energiát emésztett föl az egész csapattól, ami érződött is a második mérkőzésükön. Alig hogy vége volt az előző két órás küzdelemnek, rögtök pályára kellett állniuk egy hasonlóan erős ellenfél, a Közgáz SC csapata ellen. Sajnos a lebonyolítási rend nem kedvezett csapatunknak, fáradt lányaink első vereségüket szenvedték el a nap folyamán.
Ezt követően több mint négy óra várakozás következett, majd este nyolc órakor az utolsó mérkőzése következett a Szegedi RSE-nek a Budaörsi DSE/EMERICUS SE ellen. A csapat hat óra előtt kelt, ennek ellenére a lányok hatalmasat játszottak. Fáradtan és kimerülten kihajtották magukból az utolsó csepp erőt is, és bár vereség lett a vége, de folyamatosan benne volt a meccsben, hogy megismételve az első mérkőzést, egy újabb (3:2)-es drámát játszanak. A második és harmadik szettben is volt szettlabdája a lányoknak, de a fáradság urrá lett a csapaton. Éjfélkor gurult Szeged városába a 16. helyen végzett csapatunkat szállító busz. 

Torma Ágnes U19 női OIB I. oszt. 13-16. helyért
Szegedi RSE - MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia 3:2 (18:25)(23:25)(25:19)(25:23)(15:7)
Közgáz SC - Szegedi RSE 3:0 (25:23)(25:11)(25:15)
Szegedi RSE - Budaörsi DSE/EMERICUS SE 0:3 (18:25)(25:27)(25:27) 


Szegedi RSE: Fürdök Lilla, Németh Hanna, Rácz Tamara, Szatmári Júlia, Kiss Anna, Nagy Nelli, Nagy Karola, Farkas Antónia, Császár Nikolett, Sarusi-Kis Lídia
Vezetőedző: Tátrai SándorSzurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 7., kedd
Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Hír
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com