Jelszóigénylés

Még a hátrányból is előnyt kovácsolnak

Megosztás:
Megjelent: 2021. január 13., szerda
Gyerek csapataink lelkesedését sem törte meg a járvány második hulláma.

Cikksorozatunkban korosztályonként mutatjuk be, hogy utánpótlás csapataink hogyan birkóznak meg a koronavírus-járvány második hulláma okozta nehézségekkel. Számukra ugyanis leállították a bajnokságot – január 16-tól folytatódnak a küzdelmek –, így az edzőkre komoly feladat hárult, például a motiváció fenntartásában. A negyedik részben gyerek együtteseinkkel foglalkozunk.Leány gyerek fehér csapatunkkal előző cikkünkben már foglalkoztunk, Váradi-Tóth Gerda tanítványai a serdülőkhöz csatlakoztak, ide kattintva olvashatók a részletek.

Leány gyerek narancs együttesünk létszáma minimálisan csappant meg, hiszen mindössze hárman maradtak ki az edzésekből, de szülői egyeztetés után mindannyian visszatértek.

– Ez is jelzi, hogy egyesületünk mindent megtesz a szigorú protokoll betartásáért, hiszen a bizalmat csak kemény munkával lehet elérni vagy megtartani egy ilyen nehéz időszakban – jegyezte meg Strezeneczki Gyula vezetőedző. – Nem volt gond a motivációval, a lányok lelkesen jártak edzésekre, és még a hátrányunkból is előnyt kovácsoltunk. A Mars téri edzéshelyszínen ugyanis alacsonyabb a terem, de mi ezt arra használtuk, hogy fejlesszük a labdakezelést, és ezzel együtt a pontosságot is. Kihoztuk a maximumot ebből az időszakból, és izgatottan várjuk a döntést arról, hogy mikor lesz az első tornánk. Heti két tréningünk mellett hasznos volt, hogy heti egyszer Halász Nikolettával erősíteni is tudtunk. Hogy mennyire sikerült megtartani a formánkat, az csak élesben, a bajnoki meccseken derül majd ki, ezért jó lenne mielőbb letudni egy “felmérő” találkozót, hogy lássuk, hol tartunk – véli a mester.

Leány gyerek fekete csapatunk lelkesedésével sem volt gond, a versenyhiány sem szegte a lányok kedvét. Folyamatosan kérdezősködnek, hogy mikor lesz újra meccs, ők is készen állnak.

– Arról a pár játékosról, aki a vírushelyzet miatt nem jöhetett, tudom, hogy mind visszatérnek, amint csak lehet, így teljes létszámmal vághatunk a bajnokság folytatásába – árulta el Csányiné Molcsányi Petra vezetőedző. – A célok persze változtak. Most az a legfontosabb, hogy alkalmazkodjanak a nagypályás játékhoz, több érintésszámmal komplexebb feladatokat végezzenek edzéseken, és ha már lesznek tétmérkőzések, akkor ne legyen rajtuk extra teher, élvezzék a röplabdát és hozzák ki magukból a maximumot. Egy ilyen hosszú, járványhelyzet miatti leállás után ennél többet nem lehet elvárni, ráadásul a program is sűrűnek ígérkezik, hiszen három fordulónkat is be kellene pótolni. Bárhogy is alakul, egy nagyon erős közösség játszik majd a tavaszi szezonban, ugyanis a második hullám leállása rendkívüli módon összekovácsolta a társaságot – tette hozzá a szakember.A fiúk nehezebb helyzetbe kerültek, hiszen tanulmányi okok miatt náluk pont mostanában jellemző a lemorzsolódás, de a minisektől Simon Benedek és Verebes Máté személyében kaptak segítséget, és akik maradni tudtak, szorgalmasan dolgoztak tovább, mintha el sem törtölték volna a meccseket.

– Hálás vagyok a srácok hozzáállásáért, tisztességesen jártak az edzésekre, becsülettel végeztek minden feladatot, látszik rajtuk, hogy a játék szeretete vezérli őket, és ez nagyon fontos – hangsúlyozta Csányi Dániel vezetőedző. – Büszke vagyok mindenkire, hiszen megmaradt a motivációjuk, persze azért mondogattam én is nekik, hogy ez csak átmeneti állapot, ezt ki kell bírni, és utána ugyanúgy lesznek majd meccseink. Ebben partner volt mindenki, és egy hátrány minket is erősített. Hétfőnként ugyanis a serdülőkkel együtt kellett edzenünk a korlátozottabb teremlehetőségek miatt, na de teher alatt nő a pálma, és a nagyoktól bőven volt mit ellesniük a srácoknak. Jó állapotban vannak, így már izgatottan várják a bajnokság újraindítását – zárta a beszélgetést a tréner.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. február 27., szombat
Hír
2021. február 26., péntek
Hír
Hír
Hír
2021. február 24., szerda
Képgaléria
Hír
2021. február 22., hétfő
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com