Jelszóigénylés

Még a mezszámot is megosztják

Megosztás:
Megjelent: 2020. június 18., csütörtök
Élvonalbeli álmokkal készül a Bálint- és Piti testvérpár.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban. Az ötödik részben a Piti- és a Bálint-tesókat ismerhetjük meg, ahol az idősebbik testvér hatására vált a család igazi röplabda "rajongóvá".
Élvonalbeli férfi csapatunk legfiatalabb játékosánál, Piti Richárdnál nemcsak általa lehet téma szeretett sportágunk a vasárnapi ebédnél. Kishúga, Izabella is nemrég csatalkozott egyesületünkhöz, aki már a Szeged Kupa alkalmával ki is próbálhatta magát, mint a leány mini "B" csapat játékosa, a bátyja mezszámában.

Richárd tagja volt már a bajnokságokat nyerő szegedi egyetemi csapatnak is, immár pedig a Szegedi RSE-ben bontogatja szárnyait, a Vidux-Szegedi RSE oszlopos tagjaként a második NB I-es szezonjára készül. Nehéz elhinni, de a jó fizikumú, tehetséges játékosunknak nem volt komoly sportolói előélete, mégis nemes cél vezérli a röplabdában.

- A röplabda előtt csak hobbiból sportoltam. Fociztunk vagy éppen kosaraztunk a barátaimmal. Az a célom, hogy megfelelően képviseljem a szeretett városomat, illetve tapasztalatokat gyüjtsek, amiket később átadhatok a fiatal sportolóknak, és ezáltal pedig segíteni tudjam a sportág felemelkedését.
Számára nagyon fontos, hogy a családja amikor csak teheti támogatja. - Nagyon sok meccsemre kijárnak, de Izájéra is. Még sajnos nincs sok közös röpis emlékünk vele, de az nagyon fontos nekem mikor látom őt a meccsemen, mert ahogy a barátok, a család, úgy ő is nagy motivációt, illetve erőt tud adni nekem. 


Húgával közösen készültek a karantén idején, bár Ricsi elmondta, a kezdeti lelkesedés idővel alábbhagyott, ám az új szezon kezdetéhez közeledve újból visszaállt a régi ritmusba, sőt új táplálkozási szokásokat is bevezetett. 
Piti Izabellát elkerülhetetlenül beszippantott a röplabda, ami nem is csoda, megesett, hogy a padon ülve figyelte bátyjának a felkészüléseit.

Először a tornát és a táncot próbátam ki - kezdte a beszélgetést Izabella. - Ricsinek sok szerepe volt, hogy a röplabdát választottam. Sokat voltunk a meccsein és elkezdett érdekelni ez a sportág. Szeretem, mert izgalmas, kedvesek az edzők, sokat mozgunk és emelett sokat is fejlődünk. - árulta el, majd hozzátette, hogy egyelőre az a célja, hogy minél ügyesebb legyen a pályán. 


A Bálint-testvéreknél Viktória az idősebb, nagyobb rutinnal rendelkező játékos a családban. A serdülő 1-es és ifi csapatunk játékosa már korosztályos válogatott kerettag is volt, öccse György pedig a fiú szupermini csapat tehetséges röplabdása. De a családban nem áll meg itt a röplabda, édesapjuk a felnőtt amatőr csapatunkban játszik hobbi szinten. 

- Igazából a szüleim választották ezt a sportot - kezdte a beszélgetést Bálint Viktória. - Előtte próbáltam többféle táncot, küzdősportot, majd megszerettem a röplabdát, és itt ragadtam. Szeretnék egyre sikeresebb lenni a csapattal, és később NB I-ben játszani. - folytatta terveivel. 


Viki elmondta, családjuk mindenben támogatja őket testvérével és természetesen igyekeznek a szüleik minden mérkőzésen ott lenni. Ahogy öccsét becézik, "Gyurmát" igyekszik jó tanácsokkal ellátni, hogy még ügyesebb legyen. Az elmúlt időszakot is együtt vészelték át. - Jártunk futni, végeztünk egyéni erősítéseket, gyakorlatokat, és igyekeztünk az egyesületi feladatokat is végrehajtani. - tette hozzá Viki.

A legkisebb Bálint-tesó mégcsak szupermini korosztályban játszik, mégis ennél még korábbra tehető a kapcsolata a röplabdával.

- Testvérem, Viki már egész kicsi kora óta játszik, sok versenyén voltunk szurkolni, ahol egyre sikeresebb lett. Már évek óta ő a csapatkapitány, és ez nagyon megtetszett. - "Gyurma" hozzátette, a szülei is szerették volna, hogy röplabdás váljon belőle.

Elmondta, volt úszás oktatáson, kipróbálta a kosárlabdát, sőt még a Wing Tsun Kung-Fu-t is, de végül a röplabdát választotta. Úgy fogalmazott: - Nem annyira durva sport, és jó fejek a röpisek. 


A mi leszel, ha "nagy" leszel kérdésre pedig ezt a választ kaptuk tőle. - Nagyon érdekel az informatika, de emellett szeretnék jó röplabdás is lenni!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
Hír
2020. június 25., csütörtök
Hír
2020. június 23., kedd
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com