SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. április 19.
Emma

Jelszóigénylés

Megjött az SZRSE Mikulás

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 6., csütörtök
Magos-Dóra Annamáriát és Kovács Zoltánt kérdeztük az aktuális ünnepről.

December 6. Szent Miklós, azaz a Mikulás, vagy Télapó nagy várakozásokkal teli ünnepe. Edzőinket kérdeztük, ők hogyan készülnek rá, hisz nekik nemcsak a saját gyermekeik, de a játékosaik is várják a nagy szakállút. 

Magos-Dóra Annamária:
"A mi családunk Szent Miklós püspök hagyományát tartja Mikuláskor. A gyerekeink maguk tisztítják ki a cipőiket, csizmáikat kortól és nemtől függetlenül és teszik ki az ablakba december 5-én este. Másnap reggel, 6-án találják meg benne a meglepetést, ami apró ajándék, kevés csoki és gyümölcs szokott lenni. Virgács viszont sosincs közte.
Gyerekkorom Mikulás-élménye hasonló ahhoz, amit mi teszünk saját gyerekeinknél. Egy olyan emlékem van ami kiskamasz koromhoz kötődik, ráadásul úgy, hogy jelen sem voltunk az eseményen öcsémmel. 
Akkoriban jellemző volt, hogy a munkahelyek Mikulás ünnepséget (inkább Télapó) rendeztek dolgozóik gyerekeinek. Ezen említett programon mi aktív, korosztályos sportolók nem tudtunk részt venni. Apukám képviselt minket mindig és mindezt úgy, hogy amikor minket szólított a Télapó, Apu törpejárásban ment elé -az én esetemben kislányhangon megszólalva- dalolt, verselt úgy mintha csak mi lennénk. Sajnos fényképről és elmesélésből tudjuk, de örök élmény nekünk. A történet csodamese számba megy azóta, most már átörökítve a mi gyermekeinknek is.
 
Amióta az SZRSE-nél dolgozom, az elsők között teremtettem hagyományát, hogy "húzunk"Mikulás előtt. Közösségépítő szándékkal tettük ezt, úgy, hogy mindenkinek személyes aprósággal kellett meglepnie kihúzott csapattársát, olykor kis vicces versikét írni hozzá, róla. Ez így megy azóta is, amit nagyon szeretünk a gyerekekkel együtt."
   Kovács Zoltán:
"A családomban mi is tartjuk a Mikulást. Este a gyerekekinknek a cipőjüket vagy csizmájukat ki kell készíteniük az ablakba megtisztítva. A virgács se mendemonda nálunk, ha az jogos akkor jár a csomag mellé az is!

Az edzésen nem járt még nálunk a Mikulás. Az ünnepi hangulatot zenével tervezzük megteremteni! A szóbeli virgácsokat ma már kiosztottam! Nekem nagyon rosszul esett, de hát ilyen ez az edzői szakma."


Kellemes Mikulás ünnepét kíván Mindenkinek a Szegedi Röplabda Sportegyesület minden dolgozója!

 

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. április 17., szerda
Hír
Képgaléria
Hír
2019. április 13., szombat
Hír
2019. április 11., csütörtök

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com