SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. január 17.
Antal, Antónia

Jelszóigénylés

Meglepett a fiúk lelkesedése - Strezeneczki Gyula

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 31., hétfő
Strezeneczki Gyula és Bondor Tamás összefoglalója következik.

A felnőtt férfi csapatunk eddig nagyszerűen teljesített az NBII-es bajnokságban, egy kis pihenő után január első hétvégéjén már folytatatódik is tovább számukra a szezon.

Strezeneczki Gyula:
Az 2016/17. évi NBII bajnokságát sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg az EHÖK SE felnőtt férfi csapata, majd a következő bajnoki idényben a szakosztály nem adta le nevezését, a felnőtt férfi röplabda újra az oldalvonalon kívül került. A játékosok ezt nem akarták tudomásul venni és a következő évben önszorgalomból és a röplabda szeretete miatt heti két-három alkalommal edzettek, és az SZRSE támogatásával a Magyar Kupában elindultak.
Július végén Dávid Tibor barátom egy beszélgetésre invitált, ahol Varga Tamás és Bondor Tamás volt még jelen. A fiúk rövid bevezető után megkérdezték, lenne-e kedvem elvállalni a felnőtt férfi csapatnak az irányítását, ugyanis az SZRSE régóta dédelgetett álma, hogy mindkét nemben saját csapattal indul el a felnőtt bajnokságban. Szinte gondolkodás nélkül mondtam igent, hiszen ezekkel a fiúkkal kezdtem el edzőként dolgozni.


Az első komoly feladat szinte azonnal jelentkezett, a bajnoki kiírás a korábbi torna rendszerű ledonyolításról módosult a minden "heti fordulós" lebonyolításra. Először "fejben" az asztal mellett, majd a fiúkal egyeztetve kellett összerakni, hogy munka és tanulás mellett ezt a folyamatos terhelést be tudjuk-e vállalni, ki tudunk-e állni minden mérkőzésen. Megmondom őszintén, engem meglepett a fiúk lelkesedése, az előzetes "felmérés" alapján szinte mindenki a teljes szezonra eligérkezett, még akár szabadság terhére is vállalták a részvételt a mérkőzéseken. A következő pozitív élmény az edzésekkel kapcsolatosan ért, heti három időpontot kaptunk és lehetőséget egy negyedik edzésre, amennyiben erre igény mutatkozna. Hát a negyedik edzés standard lett!

Ilyen előzmények után vágtunk bele a bajnokságba, ahol jelenleg 11 forduló lejátszása után 9 megnyert mérkőzéssel és mindössze két vereséggel állunk a tabella 3. helyén. A két vereségünket a listavezető és a második helyezettől szenvedtük el úgy, hogy ellenük a hazai mérkőzéseinket megnyertük! Külön örömet jelent számomra, hogy lehetőségem volt valamennyi játékos számára lehetőséget biztosítani arra, hogy megmutassa magát és megméresse magát a felnőtt mezőnyben. Véleményem szerint a játék sok elemében előre léptünk az elmúlt időszakban, a fiatalabb játékosok kezdenek kellő önbizalomra és tapasztalatra szert tenni. Természetesen sokat kell még dolgoznunk ahhoz, hogy amikor eljön az ideje, reményeim szerint az idei bajnoki év végén, sikerrel tudjunk helytállni a bajnoki döntőben!
Köszönöm a fiúk és Csányi Roland kolléga munkáját!
Kívánok mindenkinek sikerekben gazdag Boldog Új Évet!


Bondor Tamás:

Nagyon nagy öröm volt az egész csapat számára, hogy újra szerepelhetünk bajnokságban. A tavalyi évben összetartottunk, kitartottunk, melynek eredményeként egy még egységesebb csapattal vágtunk neki ennek a szezonnak. Év elején megbeszéltük Gyuszival, hogy elsősorban mint játékos számít rám, így az edzések vezénylését „kívülről” nem nagyon tudtam segíteni, de a többiekhez hasonlóan az edzésmunkába mindent beleadtunk. Nagyon jól kezdtük az évet, remek hangulatban teltek az edzések és a mérkőzések egyaránt. Már látszik, hogy van egy bő 20 fős keretünk, akik lelkesedésükkel és kitartásukkal garantálják, hogy helyt tudunk állni a fordulós rendszerű bajnokságban is. Persze a férfi csapatot sem kerülik el a hullámvölgyek, de úgy látom, hogy az elmúlt évek alatt annyira összekovácsolódott ez a társaság, hogy mindig van és lesz, aki túllendíti a kellemetlenségeken a csapatot.

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy ennek a csapatnak a csapatkapitánya lehetek, lehettem. A sérülésem óta kevesebbet tudok az edzéseken lenni, a térdműtét után pedig mint segítő sem tudtam aktívan részt venni a munkában, de szerencsére Csányi Roli segítségére számíthatott a csapat, az Ő munkája is nagyon kellett a decemberi nagyszerű eredményekhez. Nagyon várom már, hogy újra edzésbe állhassak, vagy valamilyen formában újra kivegyem a részem a csapat sikereiből. Az, hogy ez milyen formában fog megtörténni, nagyban függ a felépülésemtől. Egy biztos, akár a pályán, akár a pálya mellett, akár a nézőtéren, de a győzelmekért fogok harcolni vagy szurkolni a csapatnak! Sikerekben gazdag Boldog Új Évet Mindenkinek!

Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com