SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 18.
Arnold, Levente

Jelszóigénylés

Meglepett a fiúk lelkesedése - Strezeneczki Gyula

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 31., hétfő
Strezeneczki Gyula és Bondor Tamás összefoglalója következik.

A felnőtt férfi csapatunk eddig nagyszerűen teljesített az NBII-es bajnokságban, egy kis pihenő után január első hétvégéjén már folytatatódik is tovább számukra a szezon.

Strezeneczki Gyula:
Az 2016/17. évi NBII bajnokságát sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg az EHÖK SE felnőtt férfi csapata, majd a következő bajnoki idényben a szakosztály nem adta le nevezését, a felnőtt férfi röplabda újra az oldalvonalon kívül került. A játékosok ezt nem akarták tudomásul venni és a következő évben önszorgalomból és a röplabda szeretete miatt heti két-három alkalommal edzettek, és az SZRSE támogatásával a Magyar Kupában elindultak.
Július végén Dávid Tibor barátom egy beszélgetésre invitált, ahol Varga Tamás és Bondor Tamás volt még jelen. A fiúk rövid bevezető után megkérdezték, lenne-e kedvem elvállalni a felnőtt férfi csapatnak az irányítását, ugyanis az SZRSE régóta dédelgetett álma, hogy mindkét nemben saját csapattal indul el a felnőtt bajnokságban. Szinte gondolkodás nélkül mondtam igent, hiszen ezekkel a fiúkkal kezdtem el edzőként dolgozni.


Az első komoly feladat szinte azonnal jelentkezett, a bajnoki kiírás a korábbi torna rendszerű ledonyolításról módosult a minden "heti fordulós" lebonyolításra. Először "fejben" az asztal mellett, majd a fiúkal egyeztetve kellett összerakni, hogy munka és tanulás mellett ezt a folyamatos terhelést be tudjuk-e vállalni, ki tudunk-e állni minden mérkőzésen. Megmondom őszintén, engem meglepett a fiúk lelkesedése, az előzetes "felmérés" alapján szinte mindenki a teljes szezonra eligérkezett, még akár szabadság terhére is vállalták a részvételt a mérkőzéseken. A következő pozitív élmény az edzésekkel kapcsolatosan ért, heti három időpontot kaptunk és lehetőséget egy negyedik edzésre, amennyiben erre igény mutatkozna. Hát a negyedik edzés standard lett!

Ilyen előzmények után vágtunk bele a bajnokságba, ahol jelenleg 11 forduló lejátszása után 9 megnyert mérkőzéssel és mindössze két vereséggel állunk a tabella 3. helyén. A két vereségünket a listavezető és a második helyezettől szenvedtük el úgy, hogy ellenük a hazai mérkőzéseinket megnyertük! Külön örömet jelent számomra, hogy lehetőségem volt valamennyi játékos számára lehetőséget biztosítani arra, hogy megmutassa magát és megméresse magát a felnőtt mezőnyben. Véleményem szerint a játék sok elemében előre léptünk az elmúlt időszakban, a fiatalabb játékosok kezdenek kellő önbizalomra és tapasztalatra szert tenni. Természetesen sokat kell még dolgoznunk ahhoz, hogy amikor eljön az ideje, reményeim szerint az idei bajnoki év végén, sikerrel tudjunk helytállni a bajnoki döntőben!
Köszönöm a fiúk és Csányi Roland kolléga munkáját!
Kívánok mindenkinek sikerekben gazdag Boldog Új Évet!


Bondor Tamás:

Nagyon nagy öröm volt az egész csapat számára, hogy újra szerepelhetünk bajnokságban. A tavalyi évben összetartottunk, kitartottunk, melynek eredményeként egy még egységesebb csapattal vágtunk neki ennek a szezonnak. Év elején megbeszéltük Gyuszival, hogy elsősorban mint játékos számít rám, így az edzések vezénylését „kívülről” nem nagyon tudtam segíteni, de a többiekhez hasonlóan az edzésmunkába mindent beleadtunk. Nagyon jól kezdtük az évet, remek hangulatban teltek az edzések és a mérkőzések egyaránt. Már látszik, hogy van egy bő 20 fős keretünk, akik lelkesedésükkel és kitartásukkal garantálják, hogy helyt tudunk állni a fordulós rendszerű bajnokságban is. Persze a férfi csapatot sem kerülik el a hullámvölgyek, de úgy látom, hogy az elmúlt évek alatt annyira összekovácsolódott ez a társaság, hogy mindig van és lesz, aki túllendíti a kellemetlenségeken a csapatot.

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy ennek a csapatnak a csapatkapitánya lehetek, lehettem. A sérülésem óta kevesebbet tudok az edzéseken lenni, a térdműtét után pedig mint segítő sem tudtam aktívan részt venni a munkában, de szerencsére Csányi Roli segítségére számíthatott a csapat, az Ő munkája is nagyon kellett a decemberi nagyszerű eredményekhez. Nagyon várom már, hogy újra edzésbe állhassak, vagy valamilyen formában újra kivegyem a részem a csapat sikereiből. Az, hogy ez milyen formában fog megtörténni, nagyban függ a felépülésemtől. Egy biztos, akár a pályán, akár a pálya mellett, akár a nézőtéren, de a győzelmekért fogok harcolni vagy szurkolni a csapatnak! Sikerekben gazdag Boldog Új Évet Mindenkinek!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Képgaléria
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com