Jelszóigénylés

Mi újság az utánpótlásnál?

Megosztás:
Megjelent: 2020. december 17., csütörtök
Új cikksorozatunk korosztályonként foglalkozik a járványhelyzethez való alkalmazkodással.

Új cikksorozatot indítunk: az írások főszereplői utánpótlás csapataink lesznek, korosztályonként mutatjuk be, hogy ifjú röplabdázóink hogyan birkóznak meg a koronavírus-járvány második hulláma okozta nehézségekkel. Számukra ugyanis leállították a bajnokságot, így az edzőkre komoly feladat hárul, például a motiváció fenntartásában. A teremhelyzet változása – ki kellett költöznünk a Lila iskolából – miatt ezt heti két tréning mellett kell megoldani. Elsőként az U21-esekkel foglalkozunk.

Egyesületünk mindent megtett, hogy az összes korosztályos csapat legalább heti két edzést tudjon teremben tartani, illetve amíg az időjárás engedte, egy-egy szabadtéri foglalkozás is belefért a programba. Ezt a menetrendet követte Strezeneczki Gyula U21-es csapata is, de felmerül a kérdés: hogyan érdemes a járvány miatt korlátozott lehetőségeket kihasználni, és miként tudtak alkalmazkodni?

– Elsőként szeretném kiemelni, hogy stábtagjaink és edzőink is remekül álltak a helyzethez! – hangsúlyozta a tréner. – Nusser Elemér például rendkívül nyitott volt az utánpótlás felé, három játékosunk is stabil tagja lett a bő keretnek, így számukra plusz edzéslehetőség is biztosítva van, illetve mérkőzéseken is tudnak szerepelni. Óriási köszönet illeti még Hulmann Zsolt kollégámat, aki a serdülő és ifjúsági együttessel párhuzamosan edz velünk, sokszor pedig együtt készülünk velük, ez pedig bővíti a lehetőségeinket – árulta el Strezeneczki Gyula.

Az U21-es csapat az újszegedi sportcsarnokban, a Mars téren és a Topolya soron is is szokott készülni. Az edzéseken általában 6-8 fő szokott jelen lenni.

– Ebben a helyzetben természetes, hogy csökken a létszám és a lelkesedés. A röplabdázóknak a mérkőzések jelentik a fő motivációt, de ezt sajnos elvette tőlünk a járvány. Ráadásul a legtöbb játékosunk tanulmányai fontos időszakát éli, és mi is támogatjuk őket abban, hogy nagy hangsúlyt fektessenek a vizsgáikra. Szívből remélem, hogy februárban már lesznek mérkőzéseink, már csak a bajnokság alakulása miatt is, hiszen az NB II-ben a felnőtt csapatok játszhatnak, korosztályos csapatként így sűrű tavaszi menetrendünk lesz, sok bajnokit kell pótolnunk – jegyezte meg a vezetőedző.

Az említett körülmények miatt érthető, hogy a szakember nehéz helyzetben van: leginkább alapozó munkát kell végezni, hogy a srácok bírják majd a komolyabb tavaszi terhelést, de közben játékot is kell csempészni az edzésekbe, hiszen csak ilyenkor találkoznak labdával a fiúk.

– Törekszünk a megfelelő egyensúlyra a labdás gyakorlatok és a fizikai felkészítés között, egy alapozó időszakhoz képest sok játék szerepel a programban, de az erősítés is nagyon fontos. A fiúk mindig lelkesebbek, ha tudják, lesz játék a tréningen, így ezt mindig biztosítani kell. A srácok jól állnak a helyzethez, pozitív visszajelzéseket kapok tőlük ennek a nehéz időszaknak az átvészeléséről. Mindannyian kitartunk, és izgatottan várjuk a meccseket, a játék sava-borsát. Egyszer csak vége lesz ennek is! – fogalmazott Strezeneczki Gyula.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. január 16., szombat
Hír
2021. január 15., péntek
Hír
Hír
2021. január 12., kedd
Hír
2021. január 7., csütörtök
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com