Jelszóigénylés

“Mindenki számíthat mindenkire”

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 14., szerda
A járványhelyzet óriási kihívás elé állította egyesületünket, de eddig jók a tapasztalatok.

A koronavírus-járvány második hulláma miatt az elmúlt néhány hét óriási változásokat hozott a Szegedi Röplabda Sportegyesület életében, főként azután, hogy otthonunkból, vagyis a Lila iskola tornacsarnából ki kellett költöznünk. Edzéseink állandó helyszínének ideiglenes lezárásával komoly kihívás előtt állunk, hiszen közel háromszáz sportoló számára próbáljuk biztosítani az eddig megszokott edzéslehetőségeket. Összefoglaljuk az eddigi tapasztalatokat.

Három helyszínen tudtunk érdemi lehetőségekkel számolni: a Szeged-Csanád Grosics Akadémia tornacsarnoka, a Squash Club Szabadidőközpont tollaslabda és egyéb termei, valamint az újszegedi Sportcsarnok biztosított átmeneti megoldást, a segítségért pedig minden érintettnek rendkívül hálásak vagyunk!

A korosztályos és felnőtt csapataink számára így átlagosan heti két edzést tudunk tartani teremben, illetve ha az időjárás engedi, heti egy tréninget vezénylünk szabadtéren, például a Vértónál és az újszegedi ligetben. Természetesen ennél is többet szeretnénk, így folyamatosan zajlanak az egyeztetések, de a feladat nem egyszerű.

A Lila iskola logisztikai szempontból is a központunk volt, hiszen minden eszközt itt tároltunk, most viszont edzőink és stábtagjaink folyamatosan segítenek, autóikkal a megfelelő időben a megfelelő helyre szállítják a felszereléseket.

– Mindenki ott segít, ahol csak tud. A járványhelyzet komoly erőfeszítést igényel tőlünk, de alkalmazkodunk, és most még inkább bizonyítjuk, mennyire erős és összetartó az SZRSE-család. Mindenki számíthat mindenkire – összegezte tapasztalatait edzőnk, Strezeneczki Gyula, majd hozzátette: olykor csapatok hangolnak össze edzéslehetőségeket, így előfordul, hogy egy teremben több csapat dolgozik, így is növelhető az edzések száma. – Szigorú járványügyi protokollhoz tartjuk magunkat, ami edzésenként körülbelül tizenöt perc plusz adminisztratív munkát jelent, de ezt örömmel vállaljuk, ahogy a fertőtlenítők és a digitális lázmérők állandó biztosítását is, hiszen így legalább tudnak játszani a gyerekek, ami mindennél fontosabb. Úgy vettem észre, hogy a klubnál mindenki egészséges optimizmussal kezeli a helyzetet, és ennek meg is van az eredménye – hangsúlyozta a tréner.

Tavasszal már komoly tapasztalatot szereztünk az online edzésben, amely Halász Nikoletta segítségével hamarosan újraindul, és természetesen trénereink is adtak ki otthon elvégezhető feladatokat.

– A Google Classroom felületünket előkészítettük, már készen áll az éles bevetésre, be vannak osztva a csoportok, így online edzésre újra lesz lehetőség – jegyezte meg rendezvényszervezőnk, Pamuk-Huszta Blanka. – Vezetünk egy nagyon fontos táblázatot, amelyen minden edző folyamatosan láthatja, hogy a járványhelyzettel kapcsolatban kinek milyen teendője van. Sok plusz feladattal jár ez az időszak, de én is azt tapasztalom, hogy ebben mindenki partner az egyesületnél. A játékosok számára is új helyzet állt elő erre a szezonra, de ebben az idényben is mindent megteszünk, hogy minél többet mozogjanak, minél többet fejlődjenek és minél inkább élvezhessék a röplabdát – nyilatkozta a szakember.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2020. október 19., hétfő
Hír
2020. október 18., vasárnap
Hír
2020. október 17., szombat
Hír
2020. október 17., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com