SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. január 17.
Antal, Antónia

Jelszóigénylés

Mini bronz érem és serdülő duplázás

Megosztás:
Megjelent: 2018. október 27., szombat
Sikeresen zárta az SZRSE utánpótlása a szombati napot.

Mini csapataink Érdre látogattak, ahol az Őryné Merő Nóra U13 Országos Mini Bajnokság első fordulójában vettek részt, míg a leány serdülő 2-es csapatunk Budapesten járt a serdülő bajnokság keretein belül. 

A mini 1-es csapatunk a Sümeg-Dabronc ellen kezdett és ahogy az várható volt az első mérkőzésre nehezen tudtak ráhangolódni. A Sümeg-Dabronc magabiztos támadásait nem tudták kivédekezni és e mellett nagyon sok alap hibát is elkövettek. Az első játszmát így el is veszítették. A második játszmát sikerült megnyerniük, így következhetett a döntő játszma. A lányok felébredtek és magabiztos játékkal, kevesebb hibával nyerték meg a mérkőzést.

A Delta ellen sikerült ott folytatni, ahol az előző mérkőzést abbahagyták és ennek köszönhetően 3:0 arányú győzelmet arattak, így a csoportban az UTE “B” ellen játszottak a csoport első helyért. Az első játszma kiélezett csatát hozott. A csapatok a szett közepétől fej-fej mellett haladtak, amiből sajnos a szegedi csapat jött ki rosszul. A második játszmát sem sikerült megnyerniük, így a harmadik szettet tét nélkül játszották le.
Az UTE A csapata elleni első szett sima győzelmet hozott az ellenfélnek. A folytatásban az egyes sor ment a pályára és a lányok kisebb egészségügyi probléma ellenére is nagyon határozott, jó játékot mutattak. Magabiztosan, a játszmában végig vezetve nyertek, így döntő játszmára került sor. A folytatásban is jó játékot mutatott a csapat és a térfélcserénél is a szegedi lányoknál volt az előny egészen 13:12-ig. A végjátékra viszont sajnos jöttek a hibák, nyitásfogadási és védekezési hibáknak köszönhetően az UTE A csapata örülhetett. Viszont a bronz mérkőzésen a szombathelyi csapat ellen könnyedén nyertek a szegedi lányok.

  


Dávid Tibor, edző:

"Nagyon örülök a harmadik hely megszerzésének, de van egy kis hiányérzetem. A keresztjátékban mutatott játék alapján a döntőben lett volna a helye a lányoknak, de sajnos nem tudtunk koncentrálni a megfelelő pillanatban.
A játékkal elégedettek lehetünk hiszen még csak az év elején vagyunk, így bízom a jó folytatásban.“

 

 

A Mini 2-es csapatunk 

   Váradi Zoltán, edző: "Embertpróbáló volt ez a forduló az SZRSE 2 számára. Sajnos a csoport- és a helyosztó mérkőzéseken is túl nagy feladatnak bizonyult mérkőzést nyerni, ám a lányok lelkesedése ennek ellenére is töretlen maradt egész nap, igy szetteket sikerült rabolni. Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok a teljesítményükkel, hisz azok az elemek, amiket edzésen is csak pár hete kezdtünk gyakorolni, már ezen a hétvégén visszaköszöntek a mérkőzéseinken. Haladunk tovább a megkezdett úton."

 

Őryné Merő Nóra U13 Országos Mini Bajnokság, Érd, első forduló
Szegei RSE 1-Sümeg Dabronc 2:1
Szegedi RSE 1-Delta RSE 3:0
Szegedi RSE 2-UTE "A" 0:3
Szegedi RSE 2-Szombathelyi SI 1:2

 

A hosszú hétvége miatt Strezeneczki Gyula is megküzdött a keretösszeállítással, sajnos nem tudtak teljes csapattal elutazni a tornára, 10 játékossal vágtak neki a budapesti túrának.
Az első mérkőzésen jó játékkal az első játszmát a szegediek nyerték a Kispest csapata ellen.
A második és harmadik játszmában a Kispest csapata dominált, a lányok pedig keresték magukat és a helyüket a pályán, az önbizalmuk pedig teljesen elfogyott.
A negyedik játszmában új felállással léptek pályára, a lányok óriásit küzdöttek és sikerült egalizálniuk az állást.
A mindent eldöntő 5-ik játszmában ismét újra játszottak és 15:9-es arányban sikerült felülmúlnunk a Kispest gárdáját.
A sorsolás szeszélye folytán 25 perc pihenőt követően újra pályára kellett lépnie a Szegednek, ezúttal a Hercules csapata ellen. Végig dominálva, 3:0-ás arányban a mi lányaink győzedelmeskedtek.

  

 

Strezeneczki Gyula, edző: 
"Összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével, hiszen nálunk két-három évvel idősebbek ellen sikerült két mérkőzést nyernünk, ráadásul mindenki kaphatott játéklehetőséget."

 


Szalayné Sebők Éva U17-es női Országos Serdülő Bajnokság II. osztályában
Szegedi RSE-Kispest 3:2 (25-19)(15-25)(17-25)(25-20)(15-8)
Szegedi RSE-Hercules 3:0 (25-17)(25-10)(25-18)

Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com