SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. augusztus 20.
István

Jelszóigénylés

Mini bronz érem és serdülő duplázás

Megosztás:
Megjelent: 2018. október 27., szombat
Sikeresen zárta az SZRSE utánpótlása a szombati napot.

Mini csapataink Érdre látogattak, ahol az Őryné Merő Nóra U13 Országos Mini Bajnokság első fordulójában vettek részt, míg a leány serdülő 2-es csapatunk Budapesten járt a serdülő bajnokság keretein belül. 

A mini 1-es csapatunk a Sümeg-Dabronc ellen kezdett és ahogy az várható volt az első mérkőzésre nehezen tudtak ráhangolódni. A Sümeg-Dabronc magabiztos támadásait nem tudták kivédekezni és e mellett nagyon sok alap hibát is elkövettek. Az első játszmát így el is veszítették. A második játszmát sikerült megnyerniük, így következhetett a döntő játszma. A lányok felébredtek és magabiztos játékkal, kevesebb hibával nyerték meg a mérkőzést.

A Delta ellen sikerült ott folytatni, ahol az előző mérkőzést abbahagyták és ennek köszönhetően 3:0 arányú győzelmet arattak, így a csoportban az UTE “B” ellen játszottak a csoport első helyért. Az első játszma kiélezett csatát hozott. A csapatok a szett közepétől fej-fej mellett haladtak, amiből sajnos a szegedi csapat jött ki rosszul. A második játszmát sem sikerült megnyerniük, így a harmadik szettet tét nélkül játszották le.
Az UTE A csapata elleni első szett sima győzelmet hozott az ellenfélnek. A folytatásban az egyes sor ment a pályára és a lányok kisebb egészségügyi probléma ellenére is nagyon határozott, jó játékot mutattak. Magabiztosan, a játszmában végig vezetve nyertek, így döntő játszmára került sor. A folytatásban is jó játékot mutatott a csapat és a térfélcserénél is a szegedi lányoknál volt az előny egészen 13:12-ig. A végjátékra viszont sajnos jöttek a hibák, nyitásfogadási és védekezési hibáknak köszönhetően az UTE A csapata örülhetett. Viszont a bronz mérkőzésen a szombathelyi csapat ellen könnyedén nyertek a szegedi lányok.

  


Dávid Tibor, edző:

"Nagyon örülök a harmadik hely megszerzésének, de van egy kis hiányérzetem. A keresztjátékban mutatott játék alapján a döntőben lett volna a helye a lányoknak, de sajnos nem tudtunk koncentrálni a megfelelő pillanatban.
A játékkal elégedettek lehetünk hiszen még csak az év elején vagyunk, így bízom a jó folytatásban.“

 

 

A Mini 2-es csapatunk 

   Váradi Zoltán, edző: "Embertpróbáló volt ez a forduló az SZRSE 2 számára. Sajnos a csoport- és a helyosztó mérkőzéseken is túl nagy feladatnak bizonyult mérkőzést nyerni, ám a lányok lelkesedése ennek ellenére is töretlen maradt egész nap, igy szetteket sikerült rabolni. Mindent összevetve nagyon elégedett vagyok a teljesítményükkel, hisz azok az elemek, amiket edzésen is csak pár hete kezdtünk gyakorolni, már ezen a hétvégén visszaköszöntek a mérkőzéseinken. Haladunk tovább a megkezdett úton."

 

Őryné Merő Nóra U13 Országos Mini Bajnokság, Érd, első forduló
Szegei RSE 1-Sümeg Dabronc 2:1
Szegedi RSE 1-Delta RSE 3:0
Szegedi RSE 2-UTE "A" 0:3
Szegedi RSE 2-Szombathelyi SI 1:2

 

A hosszú hétvége miatt Strezeneczki Gyula is megküzdött a keretösszeállítással, sajnos nem tudtak teljes csapattal elutazni a tornára, 10 játékossal vágtak neki a budapesti túrának.
Az első mérkőzésen jó játékkal az első játszmát a szegediek nyerték a Kispest csapata ellen.
A második és harmadik játszmában a Kispest csapata dominált, a lányok pedig keresték magukat és a helyüket a pályán, az önbizalmuk pedig teljesen elfogyott.
A negyedik játszmában új felállással léptek pályára, a lányok óriásit küzdöttek és sikerült egalizálniuk az állást.
A mindent eldöntő 5-ik játszmában ismét újra játszottak és 15:9-es arányban sikerült felülmúlnunk a Kispest gárdáját.
A sorsolás szeszélye folytán 25 perc pihenőt követően újra pályára kellett lépnie a Szegednek, ezúttal a Hercules csapata ellen. Végig dominálva, 3:0-ás arányban a mi lányaink győzedelmeskedtek.

  

 

Strezeneczki Gyula, edző: 
"Összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével, hiszen nálunk két-három évvel idősebbek ellen sikerült két mérkőzést nyernünk, ráadásul mindenki kaphatott játéklehetőséget."

 


Szalayné Sebők Éva U17-es női Országos Serdülő Bajnokság II. osztályában
Szegedi RSE-Kispest 3:2 (25-19)(15-25)(17-25)(25-20)(15-8)
Szegedi RSE-Hercules 3:0 (25-17)(25-10)(25-18)

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. augusztus 15., csütörtök
Hír
Hír
Hír
2019. augusztus 1., csütörtök
Hír
2019. július 31., szerda

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com