SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. április 19.
Emma

Jelszóigénylés

Minis ezüst érem, abszolút serdülő győzelem

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 3., hétfő
Sikeresen telt advent első hétvégéje az SZRSE lányainak.

Minis lányaink Jászberényben, serdülő 2-es csapatunk pedig hazai pályán játszotta a második fordulós mérkőzéseit. 

Szegedi RSE-1: Gigacz Maja, Kondacs Réka, Deák Angelina, Duics Dóra, Herceg Viktória, Kocsis Dorka, Varga Szonja, Koplányi-Szabados Jázmin, Makai Emma, Nagy-Hegyesi Réka, Kasztner Zsófia, Héjja Daniella
Edző: Dávid Tibor
Különdíjas: Nagy-Hegyesi Réka

A Szegedi RSE 1-es mini csapat lányainak a csoportmeccseken könnyebb dolguk volt, de koncentrálniuk kellett, mert kicsit darabos volt a játékuk. A megszerzett csoport első helye után a KESI “A” ellen játszhattunk a döntőbe jutásért. Sajnos ezen a mérkőzésen is sikerült hullámvölgybe kerülnie a lányoknak és a játszma végéig izgulni lehetett a végerdmény miatt. A kecskeméti lányok a szett végéig vezettek, de Rékáék a szett végén jó megoldásokkal és koncentrált játékkal megnyerték az első szettet. A folytatásban ismét a Kecskemét kezdte jól a játszmát, így csak futottunk az eredmény után. 6 pontos hátrányt kellett volna ledolgoznunk a játékrész végére, ami majdnem sikerült is. Következhetett a döntő szett, amit a szegedi lányok kezdtek jól és a megszerzett előnyt sikerült is megtartani, amihez kellett Nagy-Hegyesi Réka sáncmunkája és támadásai is. A döntő mérkőzésen a mindent eldöntő játszmában elbizonytalanodtunk, rossz megoldások sorozata, nyitások elhibázása jellemzte a csapatot. Hajszálon múlott az aranyérem megszerzése. Sajnos egy nyitásrontással zárult le a mérkőzés.

U13, 2. forduló, Jászberény
Szegedi RSE-1 - KESI “C” 3:0
Szegedi RSE-1 - Jászberény-1 3:0
Szegedi RSE-1 - KESI “A” 2:1
Szegedi RSE-1 - BRSE-2 1:2


Szegedi RSE-2:
Eszik Sára, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Horváth Dalma, Pádár Panna, Szentkereszty Stefánia, Nagy-Hegyesi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Hartai-Rácz Gaia
Edző: Dávid Tibor

A Szegedi RSE-2-es csapata nehezebb csoportba került, de remekül helytállt a csapat, mert a tornát megnyerő BRSE-2 csapata ellen szettet rabolt. Az 5. hely megszerzéséért a KESI “C” ellen is sikerült a játszmagyőzelem. Ha nagyobb rutinnal rendelkeznénk, akkor az 5. helyért vívott csatában nagyobb eséllyel léptünk volna pályára. Egy-egy pontatlan támadás elég volt ahhoz, hogy az első szettet a kecskemétiek nyerjék 25:23-ra.

Szegedi RSE-2 - KESI “A” 0:3
Szegedi RSE-2 - BRSE-2 1:2
Szegedi RSE-2 - KESI “C” 1:2

   Dávid Tibor, edző:
"Az 1-es csapat eredményének a megszerzett pontok miatt örülhetünk, de ennél jobb játékot várok a lányoktól. A 2-es csapat tornáról tornára jobban játszik és azt gondolom, hogy hamarosan megszerezzük azt a rutint, ami a szoros mérkőzések megnyeréséhez hozzásegíti majd a csapatot. Gratulálok a lányoknak!"


Szegedi RSE-2: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Bodó Dorina, Simon Lili, Kenesey Blanka, Fábián Boglárka, Mányai Maja, Kiss Nór, Barna Sára
Edző: Strezeneczki Gyula

A serdülő hölgyek a Lila iskola tornatermében készültek az OSB II. osztály 2. fordulójára. 
Két mérkőzést játszottak a Kispest SE-A és a Hercules SE ellen. A Kispest SE-A csapata ellen izgalmas mérkőzésre lehetett számítani, hisz az első fordulóban 5 szettig tartó mérkőzésen nyertek a mieink. Most vasárnap viszont minden összejött a szegedi lányoknak, jó értelemben. Remek nyitásfogadás, határozott támadások jellemezték a csapatjátékot, Mányai Maja támadásai pedig akár a felnőtt csapatban is helytálltak volna. Az eredmény így magabiztos 3:0-ás győzelem lett. 
A második mérkőzés előtt egy meccsnyi pihenővel léptek pályára a Hercules SE ellen Strezeneczki Gyula tanítványai. Remek kezdés után 25:2-re hozták az első szettet, majd a hátralevő időben sem hagyták ellépni az ellenfelet, 10 pontnál tovább nem jutottak a következő két szettben sem a budapesti lányok. 

Szalayné Sebők Éva U17 női OSB II. osztály A-6 csoport 2. forduló
Szegedi RSE-2 - Kispest SE 3:0 (25:15)(25:12)(25:11)
Szegedi RSE-2 - Hercules SE 3:0 (25:2)(25:10)(25:8)
 
   Strezeneczki Gyula, edző
"Ha a pénteki nap után azt mondja nekem valaki, hogy ez egy normális, jó játék lesz, akkor én azt aláírom és azt mondom, hogy köszönöm szépen. Iszonyatosan jól játszottak a lányok, nagyon odafigyeltek és maximálisan megtették azt, amit kértem tőlük. Nagyon örülök neki, igazán ügyesek voltak!"


A serdülő mérkőzésről készült képgaléria megtalálható a szegedvolley.com-on! 
SZURKOLJATOK, KÖVESSÉTEK, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. április 17., szerda
Hír
Képgaléria
Hír
2019. április 13., szombat
Hír
2019. április 11., csütörtök

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com