SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2018. december 13.
Luca, Otília

Jelszóigénylés

Minis ezüst érem, abszolút serdülő győzelem

Megosztás:
Megjelent: 2018. december 3., hétfő
Sikeresen telt advent első hétvégéje az SZRSE lányainak.

Minis lányaink Jászberényben, serdülő 2-es csapatunk pedig hazai pályán játszotta a második fordulós mérkőzéseit. 

Szegedi RSE-1: Gigacz Maja, Kondacs Réka, Deák Angelina, Duics Dóra, Herceg Viktória, Kocsis Dorka, Varga Szonja, Koplányi-Szabados Jázmin, Makai Emma, Nagy-Hegyesi Réka, Kasztner Zsófia, Héjja Daniella
Edző: Dávid Tibor
Különdíjas: Nagy-Hegyesi Réka

A Szegedi RSE 1-es mini csapat lányainak a csoportmeccseken könnyebb dolguk volt, de koncentrálniuk kellett, mert kicsit darabos volt a játékuk. A megszerzett csoport első helye után a KESI “A” ellen játszhattunk a döntőbe jutásért. Sajnos ezen a mérkőzésen is sikerült hullámvölgybe kerülnie a lányoknak és a játszma végéig izgulni lehetett a végerdmény miatt. A kecskeméti lányok a szett végéig vezettek, de Rékáék a szett végén jó megoldásokkal és koncentrált játékkal megnyerték az első szettet. A folytatásban ismét a Kecskemét kezdte jól a játszmát, így csak futottunk az eredmény után. 6 pontos hátrányt kellett volna ledolgoznunk a játékrész végére, ami majdnem sikerült is. Következhetett a döntő szett, amit a szegedi lányok kezdtek jól és a megszerzett előnyt sikerült is megtartani, amihez kellett Nagy-Hegyesi Réka sáncmunkája és támadásai is. A döntő mérkőzésen a mindent eldöntő játszmában elbizonytalanodtunk, rossz megoldások sorozata, nyitások elhibázása jellemzte a csapatot. Hajszálon múlott az aranyérem megszerzése. Sajnos egy nyitásrontással zárult le a mérkőzés.

U13, 2. forduló, Jászberény
Szegedi RSE-1 - KESI “C” 3:0
Szegedi RSE-1 - Jászberény-1 3:0
Szegedi RSE-1 - KESI “A” 2:1
Szegedi RSE-1 - BRSE-2 1:2


Szegedi RSE-2:
Eszik Sára, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Horváth Dalma, Pádár Panna, Szentkereszty Stefánia, Nagy-Hegyesi Luca, Kóti-Kiss Noémi, Hartai-Rácz Gaia
Edző: Dávid Tibor

A Szegedi RSE-2-es csapata nehezebb csoportba került, de remekül helytállt a csapat, mert a tornát megnyerő BRSE-2 csapata ellen szettet rabolt. Az 5. hely megszerzéséért a KESI “C” ellen is sikerült a játszmagyőzelem. Ha nagyobb rutinnal rendelkeznénk, akkor az 5. helyért vívott csatában nagyobb eséllyel léptünk volna pályára. Egy-egy pontatlan támadás elég volt ahhoz, hogy az első szettet a kecskemétiek nyerjék 25:23-ra.

Szegedi RSE-2 - KESI “A” 0:3
Szegedi RSE-2 - BRSE-2 1:2
Szegedi RSE-2 - KESI “C” 1:2

   Dávid Tibor, edző:
"Az 1-es csapat eredményének a megszerzett pontok miatt örülhetünk, de ennél jobb játékot várok a lányoktól. A 2-es csapat tornáról tornára jobban játszik és azt gondolom, hogy hamarosan megszerezzük azt a rutint, ami a szoros mérkőzések megnyeréséhez hozzásegíti majd a csapatot. Gratulálok a lányoknak!"


Szegedi RSE-2: Sojnóczky Sára, Paksi Kitti, Bodó Dorina, Simon Lili, Kenesey Blanka, Fábián Boglárka, Mányai Maja, Kiss Nór, Barna Sára
Edző: Strezeneczki Gyula

A serdülő hölgyek a Lila iskola tornatermében készültek az OSB II. osztály 2. fordulójára. 
Két mérkőzést játszottak a Kispest SE-A és a Hercules SE ellen. A Kispest SE-A csapata ellen izgalmas mérkőzésre lehetett számítani, hisz az első fordulóban 5 szettig tartó mérkőzésen nyertek a mieink. Most vasárnap viszont minden összejött a szegedi lányoknak, jó értelemben. Remek nyitásfogadás, határozott támadások jellemezték a csapatjátékot, Mányai Maja támadásai pedig akár a felnőtt csapatban is helytálltak volna. Az eredmény így magabiztos 3:0-ás győzelem lett. 
A második mérkőzés előtt egy meccsnyi pihenővel léptek pályára a Hercules SE ellen Strezeneczki Gyula tanítványai. Remek kezdés után 25:2-re hozták az első szettet, majd a hátralevő időben sem hagyták ellépni az ellenfelet, 10 pontnál tovább nem jutottak a következő két szettben sem a budapesti lányok. 

Szalayné Sebők Éva U17 női OSB II. osztály A-6 csoport 2. forduló
Szegedi RSE-2 - Kispest SE 3:0 (25:15)(25:12)(25:11)
Szegedi RSE-2 - Hercules SE 3:0 (25:2)(25:10)(25:8)
 
   Strezeneczki Gyula, edző
"Ha a pénteki nap után azt mondja nekem valaki, hogy ez egy normális, jó játék lesz, akkor én azt aláírom és azt mondom, hogy köszönöm szépen. Iszonyatosan jól játszottak a lányok, nagyon odafigyeltek és maximálisan megtették azt, amit kértem tőlük. Nagyon örülök neki, igazán ügyesek voltak!"


A serdülő mérkőzésről készült képgaléria megtalálható a szegedvolley.com-on! 
SZURKOLJATOK, KÖVESSÉTEK, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
Képgaléria
2018. december 10., hétfő
Képgaléria
Hír
Hír
2018. december 6., csütörtök

Facebook

Twitter

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com