Jelszóigénylés

“Most is mindenki megértéssel és alázattal végzi a munkáját”

Megosztás:
Megjelent: 2020. május 16., szombat
Egyesületünk elnöke, Varga Tamás bármiben örömmel segít a kollégáknak.

Cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk a Szegedi RSE háttérben dolgozó stábtagjait és a szponzorait. A koronavírus-járvány idején rájuk különösen nagy szükség van, hiszen sokat segítenek az alkalmazkodásban, az új helyzet okozta problémák megoldásában. A kilencedik részben elnökünk, Varga Tamás következik.A Lila iskola első testnevelés tagozatos diákjai közé tartozott, junior koráig itt röplabdázott, majd főiskolás éveiben a JATE-csapat tagja volt, az NB II-ben bronzérmet is szerzett. Már felsőoktatási tanulmányai elvégzése előtt felkeresték a Lila iskolából, ahol edzőre volt szüksége az utánpótlás-válogatott játékosokkal felálló csapatnak, így a Papíron SC trénere lett. Dávid Tiborékkal együtt megalapították egyesületünket, egy Varga Tamás számára izgalmas időszakban, hiszen épp akkor születtek meg a fiai. Szerencsés körülmény volt, hogy épp akkoriban tudott gyökeret verni az Arany János Általános Iskolában, ahol aztán mindig voltak tehetséges röplabdázók.

– Az egyesület miatt nem szerettem volna feladni a főállásomat, hiszen elsősorban testnevelő tanárként tekintek magamra, szeretem a hivatásom. Klubelnökként a fontos döntések meghozatalában van elsősorban szerepem, ezzel pedig nem szokott gond lenni, hiszen az elnökségi tagokkal egyformán gondolkodunk. Ha olykor mégsem, a szavazással demokratikus módon döntünk. A versenyek szervezésében szoktam még részt venni, a labdák pumpálásától kezdve bármiben örömmel segítek a kollégáknak. Ha nyilatkozni kell a sajtónak, szívesen megteszem, ebben is lett rutinom időközben – mondta feladatköréről Varga Tamás.


A kezdetektől részt vett az SZRSE közösségének alakításában, és bár időközben nagyra nőttünk, úgy véli: értékeink megmaradtak.
– Az első években a kisebb létszám mellett nyilván bensőségesebb volt az egyesületi élet, de az SZRSE-család azóta is összetartó közösség. Mindenkivel mindent meg lehet beszélni, tiszteljük és megértjük egymást. A trénerek mellett a szülőknek is rendkívül fontos szerepe van a sikerekben. Azt szoktuk mondani, hogy a szülők a legnagyobb szponzoraink, hiszen sok segítséget nyújtottak, a saját kapcsolataik révén is támogattak minket, és persze több szülőn keresztül hivatalos szponzorokra is találtunk – árulta el a klubelnök.

A koronavírus-járvány miatt természetesen Varga Tamás mindennapjai is megváltoztak, pedagógusként, edzőként és klubelnökként is nehéz időszakot élt meg.

– Hozzá vagyok szokva, hogy rengeteg inger ér egész nap, mindig nyüzsgés vesz körül, sok ember között vagyok. Az első néhány hét emiatt rossz érzéssel töltött el, nehezen tudtam megemészteni az edzések hiányát. Testnevelő tanárként és trénerként is különösen furcsa online végezni a munkám. Röplabdázóink miatt is rendkívül sajnáltam, hogy csonka lett ez a szezon, hiszen több korosztályos csapatunk is hatos döntőre esélyes volt, a felnőtt együtteseink is jó formában voltak. Sajnálom, hogy nem tudok a gyerekekkel találkozni, de reménykedem, hogy nyárra összejön egy tábor szervezése, ahogy az SZRSE-család bográcsozását és az edzői stáb hagyományos, remek hangulatú erdélyi túráját is jó lenne megtartani. Nagyon szépen köszönöm mindenki munkáját, egyesületünk minden kollégája megértéssel és alázattal végezte a dolgát a járvány során is – szólt Varga Tamás dicsérete.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2020. november 28., szombat
Hír
2020. november 26., csütörtök
Hír
2020. november 26., csütörtök
Képgaléria
Hír
Hír
2020. november 22., vasárnap
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com