Jelszóigénylés

Mostantól csak előre tekintünk

Megosztás:
Megjelent: 2020. június 19., péntek
Hírek és információk a 2020-21-es szezonról.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége 2020. június 18-án az előző időszak kormányzati intézkedései és sportszakmai szempontok alapján az alábbi fontos döntéseket hozta: az U13 Országos Mini Bajnokságot befejezetté nyilvánította, valamint az U13 Országos Mini Kupát, az U11 Országos Szupermini Kupát és az U10 Országos Manó Kupát sem rendezi meg 2020-ban. Ezzel minden korosztályt érintve hivatalosan is lezárult a 2019-2020-as szezon. De tekintsünk most előre.

A szövetség ezzel egyidőben kialakította a felnőtt csapatok várható versenykiírását és meghozta a versenyek lebonyolításához szükséges szabályokat. Ezek közül az egyik jelentős változás, hogy a minket is érintő férfi Nemzeti Bajnokság I. osztály mérkőzésein MIKASA V200W típusú labdára lesz szükség. 

A másik fontos különbség az előző évhez képest, hogy az idei szezonban két részre osztották a férfi mezőnyt, így a tavalyi eredmények alapján 7 Extraligában szereplő és 7 NB I Ligában szereplő csapat lép majd pályára. Az NB I Liga Alapszakaszában szereplő csapatok 3 fordulót játszanak, ezen felül csatlakozik még hozzájuk a fiú utánpótlás válogatott is, akikkel két fordulót játszanak, a velük elért eredmények pedig a pontszámításba beszámítanak. Az Alapszakasz így összesen 21 fordulóból fog állni, majd ezt követően rendezik meg -elért csoporthelyezéstől függően- az Extraliga vagy NBI Liga Kvalifikáló kör mérkőzéseit. A Vidux-Szegedi RSE ellenfelei az NB I Ligában az utánpótlás válogatott mellett a következők: a 2019-2020-as szezonból már ismert Szolnoki RK, MÁV Előre Bericap és Sümegi RE csapata, valamint az újonc Dág KSE, Kistext és MEAFC-Miskolc csapatai lesznek.

A tervezett versenynaptár alapján a Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata első mérkőzését várhatóan szeptember 20-án vasárnap játssza, a rákövetkező hetekben pedig szintén a vasárnapokat karikázhatjuk be a naptárunkban és írhatjuk a mérkőzés időpontokat nagy piros betűkkel emlékeztetőül. 


Az MRSZ versenynaptár alapján a Vidux-Szegedi RSE női NB II-es csapatunk is szeptemberben készülhet az első mérkőzésére, mégpedig feltehetően 27-én, vasárnap léphetnek pályára a szezonban először. 
Férfi U21-es csapatunk még kapott egy kis pihenőt, rájuk október 17-én vár az első kihívás. 

Az utánpótlás bajnokságokban is lesz egy nagy változás az eddigiekhez képest, hiszen U13-ban és attól felfelé a korosztályos küzdelmekben:
- egy sportszervezet az I és II. osztályban egy-egy csapattal versenyezhet,
- egy sportszervezet a III. és minden további alacsonyabb osztályban korlátlan számú csapattal versenyezhet, illetve
- amennyiben a nevezések létszáma nem teszi lehetővé III. és alacsonyabb osztályok elindítását, egy sportszervezet a bajnokság II. osztályában indíthat több csapatot.

Utánpótlás csapataink közül az U19-es ifi leány és fiú csapataink szeptember 26-ánU17-es serdülő leány és fiú csapataink szeptember 19-én és 20-án, valamint gyermek korosztályú csapataink már szeptember 12-13-án megkezdhetik a bajnokságaikat. 

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!
Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
Hír
2020. június 25., csütörtök
Hír
2020. június 23., kedd
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com