Jelszóigénylés

Nagy-Hegyesi Réka: Hatalmas élmény volt a horvátok ellen játszani

Megosztás:
Megjelent: 2022. július 13., szerda
Egyesületünk tehetsége az U17-es Európa-bajnokságon fog szerepelni.

Büszkeséggel tölt el bennünket, ha azokról a játékosainkról adhatunk hírt, akik válogatott meghívót kaptak. Ezúttal Nagy-Hegyesi Rékával beszélgettünk, aki nem akármilyen élményekről mesélt nekünk, ugyanis egyedüli liberoként erősíti az U17-es nemzeti csapatot a Horvátországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon. A szombaton induló Eb előtt a Kőnig Gábor vezette válogatott felkészülési mérkőzéseken méri össze tudását a hazai, valamint a cseh csapattal. 
Mesélj, hogyan tudtad meg, hogy a válogatott számít rád és ráadásul libero poszton?
- Az ifi döntő után kaptam a hírt, ugyanis ekkor játszottam először libero poszton. Ezt követően edzőm, Milodanovics Andreán keresztül keresett meg az U17-es válogatott szövetségi kapitánya, Kőnig Gábor és így tudtam meg, hogy számolnak velem a válogatottban, szintén liberoként.

Milyen érzés ezen a poszton játszani? Mennyire volt nehéz átálnod ütőből egy új állásba? 
- Nagyon szeretem, ezelőtt már tudtam, hogy valószínűleg itt fogok kikötni és így elkezdtem érdeklődni ebbe az irányba. Először kicsit nehéz volt átállni és még mindig vannak berögzült mozdulatok amiket próbálok kijavítani, de egyre jobban haladok.

Hogy látod, milyenek a csapatok? Volt lehetőségetek feltérképezni az ellenfeleket? 
- Eddig a horvát és a cseh csapatot volt lehetőségem felmérni edzőmeccseken keresztül, a többi ellenfelünk videózása az elkövetkezendő időben fog jönni. A horvátok ellen volt az első hivatalos nemzetközi mérkőzésem, ami hatalmas élményként maradt meg. Nagyon élveztem, hogy nem a szokásos ellenfelek vannak, hanem egy másik országból jövő, más stílussal rendelkező csapat ellen állhatunk ki. Mindkét találkozó izgalmasan alakult ellenük, mivel kétszer is 3:2-t játszottunk és úgy érzem kihoztam magamból a legtöbbet. A csehek ellen még ma vár ránk egy megmérettetés, a tegnapi győzelmünk után biztosan fel fogják szívni magukat és mivel már jobban ismerjük egymást, így lehet hogy még kiélezettebben alakul a találkozó.


Fotó: MRSZ utánpótlás Instagram oldalaMi a célotok az Eb-n? És Te magadnak milyen célt tűztél ki? Nézel statisztikát? 
- Alapvetően úgy érkeztünk ide, hogy minél jobban helytálljunk és élvezzük a játékot. Én személy szerint ki szeretném próbálni magam nemzetközi szinten és minél jobban belejönni a libero posztba. Eddig még nem néztem statisztikát, de hamarosan szeretnék, mivel szeretném számokba is látni a teljesítményem az idő haladtával.

Milyen a hangulat a csapatban? Van szobatársad? Vittél magaddal kabalát vagy emléket otthonról?
- Remek a hangulat, úgy érzem megtaláltam a közös hangot a lányokkal. Jelenlegi szobatársam Fekete Ramóna (BRSE), akivel nagyon jól kijövünk már évek óta. Otthonról magammal hoztam egy plüss békát, amin egy pólón vagyunk a barátnőimmel, valamint egy levelet, amibe pár csapattársam írt támogató szavakat erre az időre.

Mesélj picit nekünk, miben más egy válogatott csapatban játszani mint egy klubcsapatban? Van különbség? 
- Talán az, hogy nem a megszokott társasággal vagy akikkel minden nap találkozol, hanem ilyenkor a szezon során lévő ellenfeleid válnak csapattársá. Segítjük egymást az ittlétünk során. Ilyenkor mindent félre kell tenni és együtt kell küzdeni a célért, ezért bárkinek bármilyen észrevétele van elmondjuk egymásnak, hiszen ezzel is fejlődünk. 

Végezetül, mi az a három szó ami eszedbe jut az elmúlt napokról?
- Álom, utazás és lehetőség.

Sok sikert kívánunk! Hajrá Magyarország! Hajrá Réka!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com