SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 19.
Gyárfás

Jelszóigénylés

Nehézfegyvereink bevetésen

Megosztás:
Megjelent: 2018. október 31., szerda
Kecskeméti múlt, Szegedi RSE jelen és jövő a felnőtt férfi csapatunknál.

Felnőtt férfi csapatunk vasárnap a nagy nevű Kecskeméti RC csapatát fogadja a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Csapatunknak nem ismeretlen a vendég gárda, ugyanis vannak olyan játékosaink és egyben edzőink, akik ellenfelünknél nevelkedtek vagy éppen értek el nagyszerű eredményeket.

  

Váradi Zoltán - libero (SZRSE leány U13 másodedző)

Ha jól tudom gyerekként a Kecskemét utánpótlásában nevelkedtél. Milyen emlékeid vannak erről az időszakról? 
Igen, az Arany János Általános Iskolában kezdtem röplabdázni 10 évesen. Ez az egyik leghíresebb röplabda-műhely a városban. Másik ilyen intézmény a Vásárhelyi Pál Általános Iskola, ahol 2 másik jelenlegi csapattársam, Bondor Tamás és Filius István nevelkedett. Elevenen él bennem, hogy folyton szoros helyi rangadókat vívtunk, lényegében együtt- és egymás ellen tanultunk meg röplabdázni. Érdekes módon ebből az időszakból pont a szegedi 

tornák ragadtak meg az emlékezetemben, sokat jártunk át a Markovics- és az Újévi Kupákra, amik már akkor is óriási tornák voltak.
Hogyan látod, mennyire volt meghatározó számodra ez az időszak?
Noha már akkor is szerettem röplabdázni, a sportág iránti igazi rajongásom az egyetemi évek alatt már itt alakult ki, Szegeden. Úgy érzem sokkal többet kihozhattam volna magamból a kecskeméti évek alatt, ha visszamehetnék az időben, ezen biztos változtatnék.
Milyen érzésekkel várod a hétvégi meccset?
Nagyon szeretem a Magyar Kupa meccseket, mert azokon felszabadultabban játszhatunk, mint a bajnoki fordulókon. Remélem tudunk majd meglepetést okozni a hétvégén.
Liberoként az ellenfél gondolatát is ismerned kell, hogy jól tudd fogadni a labdát. Te hogy érzed, mennyire ismered a kecskeméti csapatot, szükséged van ilyenkor külön felkészülésre?
Miután megtörtént a Magyar Kupa sorsolás és megtudtuk, hogy a KRC lesz az ellenfelünk, átutaztunk Kecskemétre megnézni az újonnan alakult gárda játékát. Egy alapvető benyomással rendelkezünk a játékukról, de még így is sok az ismeretlen. Liberoként illik extrákat hozni a védekezésben, ezért próbálom megérteni az ellenfél megmozdulásait, hogy a pályán többet találkozzak a labdával, azonban erre legtöbbször csak a bemelegítésnél és a mérkőzés kezdetekor kerül sor.

  

Bondor Tamás - csapatkapitány (SZRSE leány U19 és női felnőtt másodedző)

Milyen korábbi kötődésed van a Kecskeméti egyesülettel kapcsolatban?
Kecskeméten kezdtem el röplabdázni Beregszászy Szabolcs bácsi irányításával. Remek edzők kezei alatt dolgozhattam a korosztályos csapatokban is, mini, gyermek, serdülő és ifjúsági bajnokságokat is nyertünk, és nekik köszönhetően a korosztályos válogatottság mellett a felnőtt keretbe is többször bekerültem. Az egyetemi tanulmányaimat azonban már Szegeden kezdtem, így ekkor kerültem el Kecskemétről.

Hogy látod, mennyire hasznos a felnőtt karrieredben az, hogy más egyesületnél is nevelkedtél?
Kecskemét mindig a röplabdázás egyik fellegvára volt, így büszke vagyok arra, hogy ott nevelkedhettem. Kiváló edzők dolgoznak ott a mai napig, és a kecskeméti iskola mindenkinek egy kiváló alapot biztosít, én ezt már Szegeden próbáltam kamatoztatni.
A legutóbbi Röpke mérkőzésen sok ismerőssel találkoztál, beszélgettél. Mennyire érzed előnynek vagy hátránynak azt, hogy ismered az ellenfél csapatát/egyesületét?
A múlt hétvégi Röpke elleni mérkőzés ilyen szempontból pikánsabb volt, a KRC egy nagyon fiatal csapat, a játékosok közül már senkit sem ismerek személyesen. De tudom, hogy milyen mentalitás jellemzi úgy általában a kecskeméti játékosokat, ezt Pistivel és Zolival mi is magunkkal hoztuk Szegedre, így küzdésből nem lesz hiány a mérkőzésen.
Csapatkapitányként a hétvégi mérkőzésre milyen elvárásokkal készülsz?
Csak magunkkal szemben lehet elvárásokat támasztani, de csakis annyit, hogy felszabadultan játszunk a liga egyik legjobb csapata ellen. Erre úgy érzem képes lesz a csapat, így mindenképpen izgalmas mérkőzésre számítok. Az biztos, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a kilátogató szurkolókkal együtt egy nagyon jó élmény legyen ez az összecsapás!

 

Filius István Zoltán - szélütő

A Kecskemét utánpótlásában nevelkedtél, milyen korosztályban és mennyi ideig játszottál ott? Milyen emlékeid vannak?
Nagyon korán, általános iskola 2. osztályában kezdtem el röplabdázni, Beregszászy Szabolcs bácsinál. Nagyon szerencsés és hálás vagyok azért, hogy Ő volt az első edzőm. Nem is tudom szavakkal leírni, hogy mennyi mindent tanultunk tőle a röplabdáról, a sport szeretetéről, az alázatról, melyek nem csak a sportban, hanem az életem más területein is segítséget adtak. Serdülő, ifi és junior korosztályban is remek szakemberekkel dolgozahattam: Karagics 

Mátyás, Nagy Péter, Seremet Attila, Gyurkó Sándor, akiktől szintén sokat tanultam. Az utánpótlás válogatottban is Nagy Péter és Seremet Attila volt az edzőm. 15 évesen megkaptam a lehetőséget, hogy a felnőtt csapattal edzek és ebben az évben pályára is kerültem. Sosem felejtem el, mondanom sem kell, mindenem remegett mikor becseréltek nyitni csapattársam sérülése miatt. Az a 3 győztes pont felért egy bajnoki győzelemmel nekem.
Vannak ismerőseid a jelenlegi felnőtt csapatból? Ha igen, mennyire ismered a játékukat? Esetleg volt már alkalmad ellenük játszani?
A jelenlegi kecskeméti csapat már teljesen kicserélődött azóta, egy újabb generáció vette át az akkori csapat helyét. Ellenfélként ismerek pár játékost teremből és a strandröplabda pályáról. Tehetséges, jó játékosok, és nálunk magasabb osztályban játszanak és profi körülmények között edzenek.
Mit vársz a hétvégi mérkőzéstől?
A csapatunkban többen játszottunk ezen a szinten, nem fogunk megilletődni a helyzettől. Megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot és egy izgalmas, jó mérkőzést játszani! Nagy izgalommal és elszántsággal várom az összecsapást!

  

Csányi Dániel - szélütő (SZRSE fiú U17, U15 és U13 másodedző)

A csapatból neked van a legközelebbi kapcsolatod a hétvégi ellenfelünkkel, a Kecskeméti RC csapatával. Mikor és mennyi ideig viselted a vendég csapat mezét?
Igen, játszottam Kecskeméten 2 évig, nagyon szerettem ott röplabdázni, nagyon jó csapatba sikerült kerülnöm, többjüket már ismertem előtte is, még amikor a Szegedben játszottam ellenfélként, és korosztályos válogatottakból is. Nagyon jó edzőnk volt Gyurkó Sándor személyében, aki most a Röpke SE-t irányítja.
Milyen emlékeid és sikereid származnak onnan?

A két év alatt kétszer lettünk bajnoki és kétszer kupa ezüstérmesek. Az egyik legnagyobb és egyben legfájóbb élményem az első évemben volt, a kupa döntőn már 2:0-ra vezettünk a Kaposvár ellen, és onnan sikerült kikapnunk egy nagyon jó mérkőzésen. 
A jelenlegi kecskeméti csapatban játszanak e még akkori csapattársak? Ha igen, milyen érzés lesz ellenük pályára lépni?
A mostani csapatból, a liberóval Deák Márkkal játszottam együtt, de nem Kecskeméten, hanem Kaposváron és az utánpótlás válogatottban, valamint együtt edzhettem Dávid Zoltánnal, a KRC mostani edzőjével. Nagyon érdekes lesz ellenük pályára lépni, biztosan sok emlék fog előtörni. 
Hogy látod az SZRSE okozhat meglepetés a kecskeméti alakulatnak? Esetleg neked vannak olyan ötleteid amivel meglephetitek az ellenfelet?
Az tény, hogy a kecskemét az NB1 egyik élcsapata, nagyon jó játékosokból áll, viszont mi mindent meg fogunk tenni, hogy jó mérkőzést játsszunk velük, esetleg egy jó játékkal meglepetést okozzunk. Ötleteim vannak a meccsel kapcsolatban, de azokat nem szeretném elmondani, mert ha elovassák, akkor az már nem lesz meglepetés!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Képgaléria
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com