Jelszóigénylés

Nem lesz gond az átállással

Megosztás:
Megjelent: 2020. szeptember 25., péntek
Csupa dicséret illeti a gyerek "fekete" csapat eddigi munkáját.

A Szegedi Röplabda Sportegyesületnél az elmúlt két hónapban javában zajlott a felkészülés az új szezonra. Lelkesen végzett, kemény edzésekkel vártuk az előttünk álló idényt, amely remélhetőleg nem lesz “csonka” a járvány miatt. Cikksorozatunkban minden korosztályos és felnőtt együttesünk munkájáról írunk, ezúttal a leány gyerek "Fekete" csapat következik.Az együttes vezetőedzője, Csányiné Molcsányi Petra tavaly kezdte nálunk az edzősködést. Akkor neki volt új a feladat, most viszont a csapatának, hiszen a tavalyi keretből négyen maradtak a korosztályváltások miatt, így 13 miniből érkezőnek kell megszoknia az új szabályokat.

– A hat-hat elleni, nagypályás játékra még rá kell érezniük, de több okom is van rá, hogy azt mondjam: nem lesz gond az átállással – kezdte a beszélgetést a tréner, majd sorolta a dicséreteket. – Testalkatra igazi röplabdázókkal van dolgom, sőt, a mentalitásuk is remekül illik a sportághoz. Motiváltan és ügyesen dolgoznak a lányok, ráadásul jó egységet alkotnak, ezt az állatkerti csapatépítő program is megmutatta. Gyorsan megértik, mit szeretnék elérni, nagyon figyelmesek, minden feladatnál odateszik magukat, így egy szavam sem lehet. Persze én is rengeteget tanultam az első edzői évből, ez az előrelépés is hatással van az optimizmusomra – mondta Csányiné Molcsányi Petra.
A korosztályos bajnokság harmadosztályában indul a csapat, amelynek reális esélye lehet a felsőházi szereplés és a feljutás kiharcolására is, de a tréner nem szeretne túl nagy elvárásokkal nekivágni a szezonnak.

– Mondtam már a lányoknak is: ne legyenek türelmetlenek, most a minél több tapasztalatszerzés, a játék minősége és a fejlődés a lényeg, nem a számszerű eredmény. Az a legfontosabb, hogy az alapjátékot határozottan tudjuk hozni minden meccsen, a találkozókon pedig különösen figyelek majd a technikai megoldásokra és a labda nélküli mozgásokra, hiszen ezeket szeretném első körben csiszolni az edzéseken – fogalmazott Csányiné Molcsányi Petra.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

 
Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2020. október 19., hétfő
Hír
2020. október 18., vasárnap
Hír
2020. október 17., szombat
Hír
2020. október 17., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com