Jelszóigénylés

Nem sikerült a bravúr a női NBII rangadóján

Megosztás:
Megjelent: 2018. március 12., hétfő
A HÉP-Röpke SE megérdemelt győzelmének köszönhetően tovább növelte előnyét a tabellán.

Március 11-én női felnőtt csapatunk Kecskemétre látogatott az NBII Rájátszás 2. fordulójában. A mieink a csoport második helyéről várták a listavezető HÉP-Röpke SE elleni mérkőzést, így egy igazi presztízscsata várt a két csapatra.

A mérkőzés rangjához méltóan jó hangulatban és sok szurkoló előtt kezdődött a találkozó. Az első szettet remekül kezdte a Szegedi RSE, a hatékony szerváknak köszönhetően pár pontos előnyre tettünk szert. Ezt követően rendezte sorai a kissé idegesen kezdő hazai csapat, és bátor játékkal hamar utolérték csapatunkat. Egy ideig kitartott még Vass Violettáék lendülete, majd a kecskemétiek hiba nélküli játéka kissé elbizonytalanította csapatunkat, így az első játszmát behúzta a Röpke SE.

A második játékrészt is a mieink kezdték jobban, majd nagy csata bontakozott ki, mindkét csapat nagy küzdéssel játszott a mérkőzés ezen szakaszában. A hosszú labdamenetek végén többnyire a hazai csapat szerezte meg a pontokat, mely döntőnek bizonyult a szoros párharcban, így ezt a szettet is megnyerte ellenfelünk.

A harmadik játszma elején hiába léptünk nagy akarattal a pályára, a Röpke SE ezúttal az első pontoktól nagyon koncentrált játékot mutatott, így a szett közepére már tetemes előnyt építettek ki. Nem adták fel a küzdelmet Molnár Dóráék, de rendre a kecskemétiek tudták pontot érően befejezni a labdameneteket, így megérdemelten szerezte meg a győzelmet a hazai csapat.

Csapatunk hátránya így három fordulóval a bajnokság vége előtt 8 pontra nőtt az éllovas kecskeméti gárda előtt. Bár matematikai esélyünk még van az első hely megszerzésére, a HÉP-Röpke SE a következő fordulóban a Kalocsai SE elleni győzelmével megszerezheti az első helyet a csoportunkban. A Szegedi RSE március 18-án hazai pályán folytatja a küzdelmeket a TAC-SZESE csapata ellen.

HÉP-Röpke SE - Szegedi RSE 3:0 (25:17; 25:19; 25:14)

Szegedi RSE: Kaszás, Vass, Fürdök L., Molnár, Baráth, Kovács-Fiskus. Csere: Sipka (libero), Cseh, Fürdök N., Hűse. Edző: Strezeneczki Gyula.
 
 

Strezeneczki Gyula - edző:

"Küzdelmes mérkőzésen maradtunk alul a jól játszó Kecskeméttel szemben. Sajnos minden szettben bennragadtunk egy-egy állásban, amikor az ellenfélnek sikerült meglépnie. Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez és a bajnoki címhez, a Lányaimnak pedig a küzdelemhez. Most sikerült átlépnünk a saját árnyékunkat." 

     
 

Fürdök Nóra - csapatkapitány, 4-es ütő:

"A mérkőzésnek nem volt különösebb tétje számunkra, mert győzelem esetén is csak matematikai esélyünk lett volna a csoport megnyerésére. Próbáltunk felszabadultan játszani, de úgy érzem nem sikerült. Idegesek voltunk, emiatt sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, és ezt ellenfelünk kihasználta. Nem hiszem, hogy ennyivel jobbak nálunk, de ma ez így sikerült, gratulálunk!"

Fotó: Kocsis Alíz

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com