Jelszóigénylés

Nemes célért játszottunk az autómentes napon

Megosztás:
Megjelent: 2019. szeptember 27., péntek
A Dugonics téren jó hangulatban hívtuk fel a figyelmet a környezetvédelemre.

A klímaváltozás egyre hangsúlyosabb téma a médiában, nem véletlenül. A globális felmelegedés elleni harc egyik nagyon fontos lépése lenne, hogy csak akkor használjuk az autónkat, ha valóban szükséges, minden más esetben válasszuk a káros anyagok kibocsátását nélkülöző lehetőségeket, vagy a tömegközlekedést. Erre hívták fel a figyelmet az Európai Mobilitási Hét jegyében a kontinens rengeteg városában, az autómentes nap révén Szegeden is.

A Dugonics téren volt a rendezvény központja, itt állított fel a Szegedi RSE egy mobil röplabdapályát, amelyen mini korosztályos játékosaink remek hangulatban játszottak, de ami ennél is fontosabb: szeretettel vártak minden érdeklődőt. A járókelők is kipróbálhatták sportágunkat, óvodás csoportok is kedvet éreztek ehhez.

Bondor Tamás:
– Már tavaly is részt vettünk az autómentes napon, fontosnak tartjuk, hogy nemes ügyekért kiálljunk – hangsúlyozta Bondor Tamás, az SZRSE Röplabda és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője. – A gyerekek nagy örömmel szerepeltek a programon, minden érdeklődőt azonnal befogadtak, szórólapokat is osztottunk, az időjárás is szuper volt, remekül éreztük magunkat. Természetesen jövőre visszatérnénk – tette hozzá.


Szeged 2002 óta aktív résztvevője az Európai Mobilitási Hét programjainak. Az autómentes napon a Szegedi Közlekedési Társaság jóvoltából mindenki ingyen vehette igénybe a tömegközlekedést, aki felmutatta autója forgalmi engedélyét. Egy forgalmival két felnőtt, és három gyermek utazhatott ingyen.

Nem csak a környezetvédelem került szóba a programokon, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete szervezésével felhívták a figyelmet az ittas, drogos és felelőtlen vezetés veszélyeire. Az autómentes nap célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, ehhez kapcsolódóan az idei jelmondat a következő volt: „Sétálj velünk!”

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com