Jelszóigénylés

Nemes célért játszottunk az autómentes napon

Megosztás:
Megjelent: 2019. szeptember 27., péntek
A Dugonics téren jó hangulatban hívtuk fel a figyelmet a környezetvédelemre.

A klímaváltozás egyre hangsúlyosabb téma a médiában, nem véletlenül. A globális felmelegedés elleni harc egyik nagyon fontos lépése lenne, hogy csak akkor használjuk az autónkat, ha valóban szükséges, minden más esetben válasszuk a káros anyagok kibocsátását nélkülöző lehetőségeket, vagy a tömegközlekedést. Erre hívták fel a figyelmet az Európai Mobilitási Hét jegyében a kontinens rengeteg városában, az autómentes nap révén Szegeden is.

A Dugonics téren volt a rendezvény központja, itt állított fel a Szegedi RSE egy mobil röplabdapályát, amelyen mini korosztályos játékosaink remek hangulatban játszottak, de ami ennél is fontosabb: szeretettel vártak minden érdeklődőt. A járókelők is kipróbálhatták sportágunkat, óvodás csoportok is kedvet éreztek ehhez.

Bondor Tamás:
– Már tavaly is részt vettünk az autómentes napon, fontosnak tartjuk, hogy nemes ügyekért kiálljunk – hangsúlyozta Bondor Tamás, az SZRSE Röplabda és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője. – A gyerekek nagy örömmel szerepeltek a programon, minden érdeklődőt azonnal befogadtak, szórólapokat is osztottunk, az időjárás is szuper volt, remekül éreztük magunkat. Természetesen jövőre visszatérnénk – tette hozzá.


Szeged 2002 óta aktív résztvevője az Európai Mobilitási Hét programjainak. Az autómentes napon a Szegedi Közlekedési Társaság jóvoltából mindenki ingyen vehette igénybe a tömegközlekedést, aki felmutatta autója forgalmi engedélyét. Egy forgalmival két felnőtt, és három gyermek utazhatott ingyen.

Nem csak a környezetvédelem került szóba a programokon, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete szervezésével felhívták a figyelmet az ittas, drogos és felelőtlen vezetés veszélyeire. Az autómentes nap célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, ehhez kapcsolódóan az idei jelmondat a következő volt: „Sétálj velünk!”

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 7., kedd
Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Hír
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com