Jelszóigénylés

Nosztalgiázzunk: íme az SZRSE sikergyűjteménye!

Megosztás:
Megjelent: 2022. augusztus 5., péntek
Összefoglaltuk egyesületünk eddigi legfontosabb eredményeit

Rengeteg torna és bajnokság, ezernyi szép élmény és siker. Annyi mindenre lehet büszke a Szegedi Röplabda Sportegyesület és a szülőkkel, szurkolókkal és támogatókkal kiegészülő SZRSE-család, hogy felsorolni is nehéz. Nyári nosztalgiázás gyanánt azért mi megpróbáljuk: pontokba szedtük a klub 2005 óta íródó történetének legfontosabb eredményeit.

A 2005 januárjában elkezdett munkának gyorsan meglett a gyümölcse: már a 2005/2006-os szezontól férfi felnőtt csapatot versenyeztettünk, emellett több korosztályos bajnokságba is neveztünk fiú és leány utánpótlás csapatokat. Férfi NB II-es csapatunk kiharcolta feljutást az NB I-be, és utánpótlás csapataink is korosztályuk elitjéhez tartoztak. Tapasztalt és saját nevelésű fiatal játékosokkal megszilárdítottuk a csapat szereplését az élvonalban.

Fiú utánpótlás csapataink 2006 és 2009 között 7 bajnoki címet szereztek, többször is sikerült egy versenyévben két korcsoportban is első helyen zárni. Kitartó munkánknak köszönhetően egy olyan szegedi fiú generációt nevelt ki egyesületünk, amely alapja volt az 1990/1991-es utánpótlás válogatottnak. 

A feltörekvő fiatalokra épülő férfi csapatunk – a harcias felnőttekkel kiegészülve – a 2008/2009-es bajnoki szezonban egészen az Extraliga 4. helyéig menetelt, ami már a nemzetközi kupaszerepelés jogát is jelentette. A bajnokság mellett a Magyar Kupában is jól szerepelt együttesünk, nagyon kevés hiányzott a legjobb négy közé jutáshoz. 

2009 szeptemberére a sportolóink száma elérte a 100 főt.

Az utánpótlásnevelő munka kiemelkedő sikere, hogy a Szegedi Röplabda Sportegyesület – a női és a férfi vonalon is – az U11-es korosztálytól a felnőtt korosztályig minden egyes korcsoportban, összesen 19 versenycsapatot indít. Egyedülálló eredmény ez, hiszen nem jellemző, hogy egy egyesületen belül a leány és a fiú szakosztály is ilyen bázissal rendelkezik.

2011 szeptemberétől a magyar nemzeti bajnokságban és a Magyar Kupában, valamint külföldi ligában is meghatározó férfi csapatokban szerepeltek és szerepelnek saját nevelésű játékosaink.

A 2011/2012-es bajnoki szezontól főként leány utánpótlás csapatokat versenyeztettünk azzal a céllal, hogy pár év után majd egy saját nevelésű játékosokból álló felnőtt női csapatot szerepeltessünk a magyar bajnokságban. A szakmai munka eredményesnek bizonyult, a 2018/2019-es szezonban saját nevelésű leány serdülő és junior korú játékosainkra alapozva elindítottunk egy felnőtt női csapatot az NB II-es bajnokságban, másrészt férfi csapattal is képviseltettük magunkat az NB II-ben, így szinte egyedülálló módon két nemben is szerepelt együttesünk a másodosztályban.

A 2019/2020-as szezonra újabb mérföldkövet értünk el, hiszen férfi felnőtt csapatunk NB II-es bajnokként az NB I-ben szerepelhetett.

A 2021/22-es idényben az utánpótlás és a felnőtt keretek is alaposan kitettek magukért. Fiú gyerek csapatunk korosztályos magyar bajnok lett, fiú mini együttesünk pedig bronzérmes – mindkét siker hazai pályán született. Férfi NB I-es és női NB II-es csapatunk is karnyújtásnyira volt a feljutástól, így a következő szezont még nagyobb reményekkel várhatjuk. 

Az elmúlt években egyre több tehetségünket hívják a korosztályos válogatottakba, így hosszabb távon is bizakodóak lehetünk.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com