Jelszóigénylés

Összetartanak a szuperminis tesók

Megosztás:
Megjelent: 2020. július 23., csütörtök
A Kőmíves- és Zsurka-Abonyi-testvérek is nagyon élvezik a röplabdát.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban, az utolsó – tizenkettedik – részben a Kőmíves- és Zsurka-Abonyi-testvéreket, akik leány szupermini csapatainkban játszanak.A 10 éves Kőmíves Eszter annyira szereti a röplabdát, hogy a karácsonyi ajándék is a sportághoz kapcsolódott.

– Egy felállítható röplabdahálót kaptunk ajándékba a testvéremmel. Nagyon szeretjük egymást Csengével, így rengeteget játszottunk otthon, de a szüleink és a bátyánk is szokott csatlakozni. A húgomnak sokat meséltem a röplabdáról, ezért is csatlakozott hozzánk, és örülök, hogy ő is szeret az SZRSE-be járni. Apukám találta meg nekem ezt a sportot, úgy gondolta, jó alkatom van hozzá. Anyukám születésnapján volt az első mérkőzésem, így számomra ez a legszebb emlék, ráadásul jól ment a játék, nagyon élveztem. Akkor is nagyon boldog voltam, amikor mi nyertük a házi bajnokságot – tette hozzá Kőmíves Eszter.


A 7 esztendős Csenge nővérével együtt Szőregen jár iskolába, edzésekre is közösen mennek, mindent megosztanak egymással.


– Jó tanulók vagyunk, de van még mit gyakorolnunk. Nem játszottam még hivatalos meccsen, de már nagyon várom a lehetőséget. Biztosan nagyon jó lesz, mert a szüleink is szurkolnak majd nekünk! – mondta Kőmíves Csenge.

Szerencsére a Zsurka-Abonyi testvérek is sokat tudtak röplabdázni a tavaszi kényszerszünet alatt.

– Van hálónk a kertben, de ha nem lett volna járvány, akkor is sokat játszottunk volna, hiszen Zsófival nagyon szeretjük, hogy otthon is van lehetőség erre. Pár éve egy barátom meccsére mentem el, ott jöttem rá, hogy én is röplabdázni szeretnék. Szuper érzés, hogy a testvérem is röplabdázik, büszkék vagyunk rá, hogy az SZRSE-ben játszunk, és arra is, hogy a sport mellett mindkettőnknek nagyon jól megy a suli. Remek a testvéri kapcsolatunk, és a közösség is, ahova járunk edzeni. Ezért is volt óriási élmény számomra, amikor az országos szupermini bajnokságban egy másik szegedi csapatnak nagyon sokan együtt szurkoltunk, fantasztikus volt a hangulat, sosem felejtem el azt a napot – mesélte a 10 éves Zsurka-Abonyi Sarolta.

Húga, Zsófia is kiemelte az SZRSE nyújtotta közösségi élményeket, amelyek a tavaszi kihagyás után még fontosabbak lettek.


– Nagyon szeretek minél többet együtt lenni a többiekkel, ezért nekem a röplabdás nyári táborok tetszenek a legjobban. Az idei is szuper volt! Szomorúak voltunk, hogy tavasszal nem tudtunk játszani a társakkal, így boldog voltam, amikor újra elindult az élet. Még nem tudom, hogy mi leszek, ha nagy leszek, de az biztos, hogy felnőttként jó lenne majd egy csapatban játszani a testvéremmel – hangsúlyozta a 7 esztendős Zsurka-Abonyi Zsófia.Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2020. november 28., szombat
Hír
2020. november 26., csütörtök
Hír
2020. november 26., csütörtök
Képgaléria
Hír
Hír
2020. november 22., vasárnap
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com