Jelszóigénylés

Otthon is mindig pattog a röplabda

Megosztás:
Megjelent: 2020. július 4., szombat
A Fritz- és Meszlényi testvérek amikor csak lehet, űzik a sportágat.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban, a kilencedik részben a Fritz- és Meszlényi-testvéreket, akik leány mini és szupermini csapatainkban játszanak.

A Fritz-lányok közül Eszter kezdett először nálunk játszani, majd testvére, Nóra is benézett az edzésekre, és mindketten az SZRSE-nél ragadtak, annyira megszerették a röplabdát.


– Korábban tornára jártam, de nem nagyon tetszett – kezdte a beszélgetést Fritz Eszter. – Anyukám olvasott a röplabdáról, ő ajánlotta a sportágat. A tesómmal annyira élvezzük, sokszor járunk az udvarunkba is játszani, még a lakásban is sűrűn passzolgatunk egymásnak. A járvány miatt tavasszal sokszor így pótoltuk az edzéseket. Nagyon jó volt, amikor szuperminiben egy csapatban játszottam Nórival, remélem, még lesznek hasonló alkalmak – jegyezte meg a mini együttesben szereplő Eszter.

Fritz Nóra is lelkes, és nagyon örül neki, hogy a szülei mindenben támogatják őket a sportban is.


– A szüleink otthon is be szoktak szállni játszani, és idegenben is el szoktak jönni meccsekre. Sokat beszélgetünk velük a röplabdáról, ahogy a tesómmal is, akivel nagyon jóban vagyok. Közös álmunk van Eszterrel, mindketten állatorvosok szeretnénk lenni. A Szeged Kupa volt eddig a legjobb élményem, ott nagyon jól ment a szerválás – büszkélkedett Nóra, aki testvéréhez hasonlóan a Madách Imre Általános Iskolában vesz részt kéttannyelvű oktatásban.

A Meszlényi-testvérek is egy másik sportágról váltottak, Sára és Alíz balettozott, de unalmasnak gondolták, így végül azt választották, amit korábban édesanyjuk is, hiszen ő röplabdázott.– Két éve egyszerre kezdtük el Alízzal – mesélte Meszlényi Sára. – Különböző személyiségek vagyunk, de a röplabdát ugyanúgy szeretjük, ezért nagyon örültünk, amikor hálót szereltek fel nekünk az udvarban. Így már otthon is tudunk játszani, és mivel jó testvérek vagyunk, sokszor így is teszünk. Mindketten kitűnő tanulók vagyunk a Ságváriban – tette hozzá Sára.– Jó röplabdás szeretnék lenni, és szuper lenne, ha felnőttként együtt játszanánk a testvéremmel – vette át a szót Alíz. – Miniben feljátszhatok egy ideje, amit nagyon élvezek, hiszen így csapattársak voltunk Sárával, aki mindenben segített nekem. Ráadásul anyáék idegenben jönnek velünk meccsekre, így sok a közös családi élmény – hangsúlyozta Meszlényi Alíz.Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

 

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
Képgaléria
Hír
2020. augusztus 1., szombat
Hír
2020. július 31., péntek
Hír
Hír
Hír
2020. július 23., csütörtök
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com