SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. december 7.
Ambrus

Jelszóigénylés

Otthonunk, a Lila iskola emlékei

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 4., péntek
Petheő Gábor és Csíkos Gábor nosztalgiázott a röplabda szegedi szentélyéről.

A feljutó Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapat vasárnap 17 órakor a szegedi Lila iskolában vívja első hazai NB I-es bajnoki mérkőzését. A Medikémiával bajnoki címet szerző Petheő Gábort és Csíkos Gábort kértük fel, hogy nosztalgiázzon a helyszínről. A Lila iskola csarnoka nem csak a városban, de a magyar röplabdaéletben is legendás, így a két jól ismert röplabdázónak is sok szép emléke van.

– Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor először léptem a csarnokba. Fel volt engedve a két függöny, így egy hatalmas pálya terült elém. Gyermekként monumentálisnak tűnt a helyszín. Tizenhat évesen bekerültem az NB I-es csapatba, onnantól kezdve már ott edzettem nap mint nap – mesélte nekünk Petheő Gábor.

A strandröplabdázóként most is aktív játékos az első élvonalbeli mérkőzésére is szívesen emlékszik vissza.

– Hihetetlen mértékű lámpalázam volt, még a pályára menni is féltem. A jelenlegi vezetőedző, Nusser Elemér akkor a feladó volt a csapatban. Azt súgta nekem, hogy nyugalom, nincs semmi dolgom, csak gyorsan jöjjek. Erre az első három labdamenetben persze, hogy rám játszotta a figurát. Nem véletlenül, hiszen tudta, hogy az ellenfél nem számít egy fiatal újonc pontszerzéseire. Mindhárom alkalommal pontot szereztem. Elemérnek nagyon jó érzéke van ehhez, azt is előre látta, hogy a negyedik alkalommal az ellenfél centere ezt már nem veszi be, így időben stratégiát változtatott – árulta el Petheő.
A Lila iskola csarnokában vívott, remek hangulatú bajnokik egyre népszerűbbek lettek a szegedi sportbarátok körében.

– Emlékszem, hogy a Kaposvár elleni csatákra mindig különösen sokan jöttek, nagy rivalizálás volt a két klub között, a drukkerek között is érezhető volt a feszültség. Nagyon szeretem ezt a helyet, rengeteget jelent nekem, a mai napig szoktam néha meccsre menni, hogy újra érezzem a különleges légkörét, és sztorizzak a régi társakkal – zárta a beszélgetést Petheő.


Fotó: Délmagyarország napilap 2008. szeptember 27. kiadása

Csíkos Gábor rögtön felidézte gyerekkorát, ahogy elárultuk neki a témát.

– Közel laktam az iskolához, mégis rendre az utolsó pillanatban estem be edzésre – mondta Csíkos. – Ez főként azért történt, mert egy útba eső barátommal rendszeresen számítógépes játékokon versenyeztünk. Egy emlék beleégett a fejembe, ugyanis a csarnok lépcsőjénél egyszer csak elém toppant egy már-már ijesztően nagy alak, szovjet mezben. Aztán láttam, hogy a pályán sokat lehet tőle tanulni, hiszen minden bepattant róla.

A Budapesten pedagógusként és edzőként dolgozó szakember szerint is remek a lilás csarnok atmoszférája.

– Mindig fantasztikus volt a hangulat. Eb-selejtezőn is szerepelhettem a suliban, nagyon jó derbi volt. A közönség lokálpatriótákból állt, akik apró dolgokkal mindig támogatták a csapatot, így különleges érzés volt előttük játszani – jegyezte meg Csíkos Gábor.


Jelezd Te is, hogy ott leszel a Vidux-Szegedi RSE vasárnapi mérkőzésén a következőre kattintva: Facebook Esemény

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
2019. december 5., csütörtök
Hír
2019. december 4., szerda
Képgaléria
2019. december 4., szerda
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2019. december 2., hétfő

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com