Jelszóigénylés

Otthonunk, a Lila iskola emlékei

Megosztás:
Megjelent: 2019. október 4., péntek
Petheő Gábor és Csíkos Gábor nosztalgiázott a röplabda szegedi szentélyéről.

A feljutó Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapat vasárnap 17 órakor a szegedi Lila iskolában vívja első hazai NB I-es bajnoki mérkőzését. A Medikémiával bajnoki címet szerző Petheő Gábort és Csíkos Gábort kértük fel, hogy nosztalgiázzon a helyszínről. A Lila iskola csarnoka nem csak a városban, de a magyar röplabdaéletben is legendás, így a két jól ismert röplabdázónak is sok szép emléke van.

– Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor először léptem a csarnokba. Fel volt engedve a két függöny, így egy hatalmas pálya terült elém. Gyermekként monumentálisnak tűnt a helyszín. Tizenhat évesen bekerültem az NB I-es csapatba, onnantól kezdve már ott edzettem nap mint nap – mesélte nekünk Petheő Gábor.

A strandröplabdázóként most is aktív játékos az első élvonalbeli mérkőzésére is szívesen emlékszik vissza.

– Hihetetlen mértékű lámpalázam volt, még a pályára menni is féltem. A jelenlegi vezetőedző, Nusser Elemér akkor a feladó volt a csapatban. Azt súgta nekem, hogy nyugalom, nincs semmi dolgom, csak gyorsan jöjjek. Erre az első három labdamenetben persze, hogy rám játszotta a figurát. Nem véletlenül, hiszen tudta, hogy az ellenfél nem számít egy fiatal újonc pontszerzéseire. Mindhárom alkalommal pontot szereztem. Elemérnek nagyon jó érzéke van ehhez, azt is előre látta, hogy a negyedik alkalommal az ellenfél centere ezt már nem veszi be, így időben stratégiát változtatott – árulta el Petheő.
A Lila iskola csarnokában vívott, remek hangulatú bajnokik egyre népszerűbbek lettek a szegedi sportbarátok körében.

– Emlékszem, hogy a Kaposvár elleni csatákra mindig különösen sokan jöttek, nagy rivalizálás volt a két klub között, a drukkerek között is érezhető volt a feszültség. Nagyon szeretem ezt a helyet, rengeteget jelent nekem, a mai napig szoktam néha meccsre menni, hogy újra érezzem a különleges légkörét, és sztorizzak a régi társakkal – zárta a beszélgetést Petheő.


Fotó: Délmagyarország napilap 2008. szeptember 27. kiadása

Csíkos Gábor rögtön felidézte gyerekkorát, ahogy elárultuk neki a témát.

– Közel laktam az iskolához, mégis rendre az utolsó pillanatban estem be edzésre – mondta Csíkos. – Ez főként azért történt, mert egy útba eső barátommal rendszeresen számítógépes játékokon versenyeztünk. Egy emlék beleégett a fejembe, ugyanis a csarnok lépcsőjénél egyszer csak elém toppant egy már-már ijesztően nagy alak, szovjet mezben. Aztán láttam, hogy a pályán sokat lehet tőle tanulni, hiszen minden bepattant róla.

A Budapesten pedagógusként és edzőként dolgozó szakember szerint is remek a lilás csarnok atmoszférája.

– Mindig fantasztikus volt a hangulat. Eb-selejtezőn is szerepelhettem a suliban, nagyon jó derbi volt. A közönség lokálpatriótákból állt, akik apró dolgokkal mindig támogatták a csapatot, így különleges érzés volt előttük játszani – jegyezte meg Csíkos Gábor.


Jelezd Te is, hogy ott leszel a Vidux-Szegedi RSE vasárnapi mérkőzésén a következőre kattintva: Facebook Esemény

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com