Jelszóigénylés

Pontaránnyal maradtunk csak le a döntőről

Megosztás:
Megjelent: 2018. április 23., hétfő
A Szolnoki RA legyőzése után még meg volt a remény, de végül ellenfelünk örülhetett.

Április 22-én nagy csatába indult fiú gyermek csapatunk, hiszen az Országos Gyermek Bajnokság Elődöntőjének 2. fordulóját rendeztük me hazai pályán. A döntőbe való kerülésért a Szolnoki RA csapatát kellett megelőznünk a tabellán, első lépésként le is győztük őket, azonban mások két mérkőzés eredményeivel egyenlő szettarány alakult ki a két együttes között, pontarányban pedig ellenfelünk bizonyult jobbnak.

A legelső fontos lépés a Szolnoki RA legyőzése volt, melyet hatalmas szívvel meg is tettek Varga Tamás fiai. Az első két szettben komoly hullámvölgyekkel küzdött mindkét csapat, ennek eredményeként mindkét csapat nyert egy játszmát. A mérkőzés hátralevő részét aztán már jobban bírta a Szegedi RSE, a nagy akarásnak végül meglett az eredménye, így megszereztük a győzelmet az utolsó pontokig izgalmas összecsapáson.

A következő, Kaposvári RA elleni mérkőzésre felszívták magukat a szegediek, minden szettben remekül kezdtük a párharcot. Az első játszmában végig tartottuk a csoportot vezető somogy megyeieket, de a végjátékot követően minimális különbséggel ellenfelünk győzedelmeskedett. A második és harmadik etapban már kicsit jobban kijött a csapatok közötti fizikális különbség, így három játszmában nyert a Kaposvár.

Az utolsó mérkőzés előtt még mindig meg volt az esélyünk a sima továbbjutásra, ehhez azonban három szettben kellett legyőznünk a Kunhegyes csapatát. Az első játszma nagyon izgalmasan alakult, és a végjátékban sajnos megremegtek a szegedi kezek, ezt pedig kihasználta ellenfelünk, és megszerezte a vezetést. Ezt követően már mi irányítottuk a mérkőzést, és egy viszonylag sima 3:1-es győzelmet arattunk.

Az eredmények alapján így pont- és szettarány-egyenlőség alakult ki a csoport második helyén, de számításaink szerint a jobb pontarányának köszönhetően a Szolnoki RA végzett elölrébb, így ők jutottak be az OGYB 6 csapatos döntőjébe. A mieinkre helyosztó mérkőzések várnak a 7-12. helyért.

Szolnoki RA - Szegedi RSE 1:3 (18:25; 25:17; 20:25; 24:26)
Szegedi RSE - Kaposvári RA 0:3 (24:26; 16:25; 22:25)
Kunhegyes SE - Szegedi RSE 1:3 (27:25; 12:25; 14:25; 14:25)

Szegedi RSE: Szathmári Szabolcs, Pintér Barnabás, Gera Bálint, Varga Tamás, Varga Medárd, Gergely Zsolt, Janó Csongor, Szunyogh Szabolcs, Somosi Levente, Vörös Szabolcs. Edző: Varga Tamás, Csányi Dániel.

 

Varga Tamás - edző:

"A mérkőzéseken mutatott játékunk elég változó képet mutatott, néha a legalapvetőbb játékelemekben hibáztunk, máskor meg extrán szép és látványos dolgokat csináltunk.
A Szolnok csapatának legyőzése után többször ott volt a lehetőség arra, hogy bebiztosítsuk a továbbjutásunkat a Kaposvár elleni szett-győzelemmel, de ezt elszalasztottuk.
A Kunhegyes sajnos megpecsételte a sorsunkat a szoros első játszma megnyerésével.
Összességében elégedett vagyok a játékunkkal, de a jó eredmény az lett volna, ha bejutunk az OGYB hatos döntőjébe, amiért olyan sokat dolgoztunk.

Köszönöm a csapat nevében is a szülőknek és a barátoknak a kitartó szurkolást!"

Kapcsolódó tartalmak

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com