Jelszóigénylés

Rékák és a nővéreik

Megosztás:
Megjelent: 2020. június 25., csütörtök
Sok évnyi röplabdás rutin van már a lányok mögött.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban, a nyolcadik részben a Gigacz- és a Pádár-tesókat ismerhetjük meg, ahol mindkét családban igazi tehetséges röpisek cseperednek.A Gigacz-lányoknál Maja ismerkedett meg először a röplabdával, ennek pedig már 5 éve. Őt követte húga Réka, mígnem szép lassan az egész család röplabda kedvelővé vált. Maja a leány gyermek 2-es, míg Réka a leány szupermini csapatunk oszlopos tagjai. 

- Az iskolában kezdtem el röplabdázni Varga Tamásnál. A nyári szünetben jelentkeztem a röplabda táborba, és ott Dávid Tibi megkérdezte, hogy lenne-e kedvem az egyesületben röpizni.

Maja sokféle sportot kipróbált, de egyik sem kötötte le igazán. -Kipróbáltam a jégtáncot is, de maradt a röpi, amit szeretnék még sokáig űzni és remélem, a sikerek sem maradnak el.

Maja elmondta, hogy otthon igazi családi program a röplabda, ami nem is meglepő, hiszen szüleit rendszeresen látjuk az ünnepi házi kupáinkon játszani. - Van, hogy csak ütögetünk és gyakran előfordul, hogy meccseket is játszunk. Ilyenkor én vagyok a tesómmal, apa és anya ellenünk. Nagyon jókat szoktunk játszani. Van, hogy csatlakozik apa és anya tesója is - tette hozzá Maja.

A legkisebb Gigacz lány, Réka a nővére hatására kezdett el röplabdázni, bár hozzátette, először nem tetszettek neki a labdás sportok. 

- Gyakran kellett Majával labdáznom. Tornázni jártam, majd táncolni és két éve kipróbáltam a röpit is, ami nagyon megtetszett. Nagyon jó a csapatunk és az edzők is - árulta el Réka.

Réka azon lelkes játékosaink közé tartozik aki ha teheti, egy edzést sem hagy ki.

- Én is sokáig szeretnék röpizni, már nagyon várom, hogy elkezdődjön jövő héten a Napközis Tábor és szeptembertől pedig az edzések. Szeretnék kellemes nyarat kívánni mindenkinek!Pádárék igazi sportos családnak számítanak, hiszen a lányok édesapja kézilabdázott. A tehetség a lányokba is öröklődött, számtalan érem és különdíj fényesedik mindkettőjük polcán. Az idősebb testvér Panna, a leány mini, míg Réka a leány szupermini csapatunk stabil tagja. 

- Apukám kézilabdásként egy szelídebb csapatsport felé irányított és szüleim nagyon megörültek, amikor kiderült, hogy Varga Tamás röplabda edzéseket tart az Arany János iskolában. Második és harmadik osztályban Tamás bácsihoz jártam edzésekre heti háromszor, majd átírányított az egyesülethez - kezdte a beszélgetést Pádár Panna.

A mozgás itt nem áll meg, nyaranta tenisz edzèseken is részt vesz. Elárulta azt is nekünk, a napokban egy kisebb tenisz versenyen ő lett a győztes, aminek nagyon örült. Fontos szerepet tölt be a családja életében a sport.

- A szüleim szeretnek versenyekre járni, apukám néha még röpizik is. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk egy csapatban játszani Rékával a Diákolimpián a vírus miatt. Persze a karantén ideje alatt szüleimmel sokat sportoltunk, röpiztünk a saját pályánkon ès futottunk is. Sokáig szeretnék még játszani és remélem a mostani csapat is együtt marad még.Pádár Réka már óvodás korában megismerkedett a röplabdával köszönhetően a családjának, azóta a szupermini és manó tornák rendszeres résztvevője immáron 4 éve, így mondhatni korosztályában már veterán játékosnak számít. 

- Nagyon sokat tanultam Pannától. Később apukám hatására jelentkeztem az egyesülethez, mivel azt mondta, hogy ha nem röplabdázok, akkor legalább több idő marad tanulni. Hamar kezdtem a sportot - tette hozzá Réka.

- Remélem jövőre feljátszhatok végre a minisekhez, mert a mostani csapatom felkerül, én meg még mindig csak 9 éves vagyok. Nagy vágyam Pannával egy csapatban játszani, sajnos idén ezt a vírus nem engedte.

Végezetül Réka hozzátette - Szeretek versenyezni, szeretek nyerni. Remélem sokáig játszhatok a lányokkal!

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Hír
2020. november 28., szombat
Hír
2020. november 26., csütörtök
Hír
2020. november 26., csütörtök
Képgaléria
Hír
Hír
2020. november 22., vasárnap
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com