Jelszóigénylés

Rengeteg dicséretet kapott utánpótlásunk

Megosztás:
Megjelent: 2020. október 12., hétfő
Minden korosztályos csapatunk edzője rendkívül elégedett volt a hétvégi teljesítményekkel.

A Szegedi Röplabda Sportegyesület számára az új szezonban ez volt a legsűrűbb hétvége, hiszen a női NB II-es csapat hazai rangadója mellett négy korosztályos együttesünk is pályára lépett szombaton és vasárnap, az egyik szintén házigazdaként. Öt győzelem és két vereség a mérlegük, de a számoknál is fontosabb, hogy miként érték el ezeket az eredményeket: lelkesen, óriási szívvel, olykor parádésan játszottak a gyerekek!Leány serdülő fekete csapatunk házigazdaként játszott a KSE és a Palota RSC együttesével, mindkét ellenfelét le is győzte az Etelka sori tornacsarnokban, de nem akárhogyan. Az utóbbi társasággal szemben rendkívül magabiztos sikert arattak a lányok, az első meccs pedig azért fontos, mert óriási csatában, egy fantasztikus fordítást hozó végjátékban diadalmaskodtak Strezeneczki Gyula tanítványai. Az ötödik szetten 14:8-ra vezettek a kalocsaiak, tehát 6 meccslabdájuk volt, de ezt követően zsinórban nyolc pontot szerezve az SZRSE nyert!

– Ezt a fordítást főként a bátor szerválásnak köszönhetjük, de természetesen mindenki kellett hozzá, ehhez külön gratulálok a lányoknak – hangsúlyozta Strezeneczki Gyula. – A Palota elleni siker is kiemelkedő, hiszen korban és fizikálisan is jóval erősebb társasággal álltunk szembe, de bizonyítottuk, hogy lelkesedéssel sok mindent lehet kompenzálni, még ebben a kevesebb edzéslehetőséget kínáló időszakban is. Dicséretre méltó, hogy a gyerekek éltek a lehetőséggel, amit tőlem kaptak, ugyanis két sorunk váltotta egymást szettenként. Örültek neki, hiszen mindenkinek bőven akadt bizonyítási lehetősége, amit ki is használtak. Elvárás nélkül kezdtük a napot, mivel a serdülő bajnokság a tapasztalatszerzésről szól, így ilyen sikerekkel abszolút elégedett lehetek – jegyezte meg a tréner.


Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB III. osztály, Szeged
Szegedi RSE Fekete - KSE Serdülő 2 3:2 (24:26)(25:21)(16:25)(25:14)(16:14)
Palota RSC - Szegedi RSE Fekete 0:3 (19:25)(21:25)(17:25)
Szegedi RSE Fekete: Gigacz Maja, Kalmár Léda, Mészáros Petra, Eszik Sára, Deák Angelina, Mihály Annamária, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Luca, Erdei-Strohner Enikő, Hartai-Rácz Gaia, Pádár Panna, Szentkereszty Stefánia
Vezetőedző: Strezeneczki Gyula

Leány serdülő narancs együttesünk Budapesten lépett pályára, és büszkén jelentjük: e korosztályos együttesünk is hasonló mérleggel zárt, vagyis egy háromszettes és egy ötszettes csatában is diadalmaskodott az UTE és a Kaposvár ellen.


– A kaposváriak ellen nem kezdtünk jól, mintha a buszban ragadtunk volna, de gyorsan magunkra találtunk – kezdte beszámolóját Csányi Roland vezetőedző. – Tudtuk érvényesíteni az akaratunkat, így végül sima lett a meccs, jöhetett az UTE. Le a kalappal a lányok előtt, mert az újpestiek elleni derbin nem csak a házigazdával kellett megküzdeni, és így is nyertek. Büszke vagyok a gyerekekre, hiszen az edzéshiány ellenére is elérték a célokat, kezdenek ráérezni, miként kell ehhez a különleges helyzethez alkalmazkodni – véli a mester.


Szalayné Sebők Éva U17 leány OSB I. osztály, Budapest
RÖAK Kaposvár "A"- Szegedi RSE Narancs 0:3 (13:25)(17:25)(12:25)
Szegedi RSE Narancs - UTE U17 "A" 3:2 (25:17)(24:26)(16:25)(25:22)(15:9)
Szegedi RSE Narancs: Sojnóczky Sára, Kiss Anna, Bálint Viktória, Rácz Lilla, Paksi Kitti, Szatmári Júlia, Kiss Nóra, Mányai Maja, Nagy-Hegyesi Réka, Kiss Boglárka, Nagy Léna
Vezetőedző: Csányi RolandFiú serdülő csapatunk egy-egy sima vereséget és győzelmet könyvelhetett el a dági fordulóban, ami nagy szó, hiszen a két korosztályos válogatott játékossal felálló székesfehérváriak számítottak favoritnak, de sziporkázó játékával az SZRSE megérdemelt sikert aratott.

– Most is érezni lehetett, hogy milyen jó döntés volt a szövetség részéről a bajnokság átalakítása, így tényleg minden meccsen bármi lehetséges, senkinek sincs könnyű ellenfele – kezdte a beszélgetést Hulmann Zsolt vezetőedző. – A székesfehérváriak erősebbek, magasabbak és esélyesebbek voltak, de mi nagyon jó formában voltunk. A játék öröme volt a cél, és a srácok élvezték is minden pillanatát, így még nem is láttam őket játszani. Pintér Barnabás jól irányított, a centerben bemutatkozó Szúnyog Szabolcs eredményesen támadott és jól blokkolt, Somosi Levente magabiztosan fejezte be a támadásokat, Vörös Szabolcs pedig remekül fogadta a nyitásokat, de a teljes csapat megérdemli a dicséretet, mindenki előtt le a kalappal! A győzelem kulcsa az volt, hogy a végjátékokban higgadtak maradtunk, így jó döntéseket hoztunk. A Dág nagyon egységes és labdabiztos csapat, rajtunk pedig érződött az első meccs és a szünet hiánya okozta fáradtság, ellenfelünk ezt ki is használta. A második meccsen sem játszottunk rosszul, csaj fejben kicsit fáradtak voltunk, ami érthető az előzmények miatt. Nagyon meg voltam elégedve a srácokkal, az egyik legnagyobb élményt adták nekem a győzelemmel – mondta mosolyogva a szakember.


Buzek László U17 fiú OSB I. osztály, Dág
MÁV Előre RA - Szegedi RSE 0:3 (27:29)(22:25)(17:25)
Szegedi RSE - ÉDRA-DÁg KSE 0:3 (15:25)(20:25)(12:25)
Szegedi RSE: Varga Tamás, Somosi Levente, Lehoczki Dániel, Varga Medárd, Janó Csongor, Vörös Szabolcs, Szunyogh Szabolcs, Pintér Barnabás, Szorcsik Miklós
Vezetőedző: Hulmann ZsoltFiú U21-es együttesünk házigazda lett volna a Pécs ellen, de a járványhelyzet miatt végül idegenben játszott, a mérkőzések ütközései miatt pedig Strezeneczki Gyula helyett edzőként Honti Szilárd ugrott be – a múlt héten is helyettesünk volt, így már szinte jolly jokernek számít egyesületünknél, és ezúttal is hálásak vagyunk neki a segítségért! A Pécs 3:0-ra nyert, de felemás a meccs képe: az első két szett sima volt, a harmadik szettben viszont komoly küzdelemre késztettük az NB I-es tapasztalattal rendelkező játékosokkal felálló baranyaiakat.


– Nagy kihagyás után léptünk pályára, méghozzá egy rendkívül fiatal és foghíjas kerettel, így a fiúk helytállása maximális dicséretet érdemel – nyilatkozta Honti Szilárd. – Az első két szettben érezhető volt a hosszú hónapok kihagyása, de a sok hibát fokozatosan kezdtük kijavítani, és a harmadik szettre már összeértünk, ekkor ki-ki meccs kezdődött, amelyből a játék képe alapján bármi lehetett volna. Csak egy kis szerencse hiányzott nekünk a végén, de a lényeg, hogy első lépésnek ez remek volt, erre a teljesítményre abszolút lehet építeni – jelentette ki a beugró edző.


Férfi NBII U21 Bajnokság, Pécs
PTE-PEAC - Szegedi RSE 3:0 (25:8)(25:10)(25:23)
Szegedi RSE: Lévai Dominik, Strezeneczki Péter, Buzás Botond, Móczár Dávid, Baricsa Gergő, Polyák Péter, Róka Máté
Edző: Honti Szilárd

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com