Jelszóigénylés

Röplabdás anime sorozat hozza össze a családot

Megosztás:
Megjelent: 2020. június 20., szombat
Leány gyerek és fiú mini testvérpárjainkat ismerhetjük meg.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban. A hatodik részben a Simon- és a Verebes-tesókat ismerhetjük meg, ahol a fiúk mini, míg a nővéreik gyerek korosztályos csapattársak. A Verebes-testvérek mindketten komoly szinten űzték a karatét, mégis végül a röplabdánál kötöttek ki. A nővér, Dorina a leány gyermek 1-es és serdülő 2-es csapat liberója, míg öccse Máté a fiú mini csapatban játszik. 

- Általános iskolás koromban 2 évig úszni jártam, majd 4 évig karatéztam, ezután pedig egy kicsit búvárúsztam. Ezt követően anyukám elhozott az első röplabda edzésemre, ennek immáron 6 éve. Szüleim is nagyon szeretik a röplabdát, anyukám néhány évig játszott általános iskolás korában, apukám pedig hobbi szinten űzte a röplabdát még fiatalabb korában - tette hozzá Dorina. Elmesélte, tavaly nagyon jót strandröpiztek a barátaival Bikácson, ami nagyon jó élmény volt számára. Ezen felül Dorinának köszönhet a Verebes-család egy másik közös időtöltést is, - Egy nagyon szuper japán anime sorozatot találtam, ami egy fiú röplabdacsapat életéről és versenyeiről szól, a címe "Haikyuu!! ". Ezt néztük 

szinte minden este a családommal a karantén ideje alatt.

Emellett eljártak öccsével, Mátéval és édesanyjukkal kocogni, illetve otthon a szobában "falaztak", azaz a falhoz passzolgatták a labdát. - Amikor egyszer kint a kertben falaztam, sikerült belőnöm a labdát a szomszéd ablakán, ahol már szakadt volt a szúnyogháló - mesélte mosolyogva Dorina. De a mozgás még itt sem állt meg, testvérével részt vettek Halász Nikoletta online edzésein is, valamint Dorina letöltött az internetről egy plank edzést is, amit azóta is csinál naponta kétszer! Viszont hiába a sok mozgás, azért a többiek és a napi edzések nagyon hiányoznak neki.Máté óvodásként vetette bele magát a sportolásba, karatézni járt ahogy nővére is, ám négy év után már nem volt olyan a közösség és az edzések mint az elején, elvesztette a motivációját, így váltott a röplabdára. 

- Először még csak Dorinát néztem az edzéseken, később mivel úgy is ott voltam néha én is beálltam az előkészítő csoporthoz. Ezután anyukám mondta, hogy próbáljam ki a kezdő fiúk edzését, mert akkor még egy időpontban voltak Dorináék edzéseivel. Az elején még párhuzamosan jártam karatéra és röplabdára is, de végül a röplabda nyert, amit azóta is imádok! - mesélte Verebes Máté. Többek között az informatika érdekli, bár még nincs konkrét elképzelése mi szeretne lenni ha "nagy" lesz.


- Dorina versenyeit mindig végig izgulom, nagyon szeretek szurkolni a csapatnak. Igazából tanácsot nem tudok adni neki, de azt elmondhatom, hogy mindkettőnknek sokat kell még fejlődnie a röpiben és rengeteget kell gyakorolnunk.


Simon-testvérek mindenben segítik egymást. Simon Lili egy barátnőjének köszönheti a röplabda iránti szeretetét, hiszen nem más, mint jelenlegi csapattársa, Makai Emma csalta el magával egy edzésre, ami olyan jól sikerült, hogy beleszeretett a sportágba. Azóta a leány gyerek 1-es és serdülő 2-es csapatot erősíti, míg öccse, Benedek a fiú mini csapat oszlopos tagja lett. 

- Nagyon emlékezetes élmény volt a tavalyi röplabda EB, amire felutaztunk többször is - mesélte Lili, majd hozzátette, általánosságban ahol csak van egy kis szabad tér vagy egy kósza háló ő ott röpizni is kezd, de nem egyedül, testvérével Benivel és a Varga ikrekkel, Tamással és Medárddal szokott legtöbbször játszani. - A karantén ideje alatt testvéremmel amikor csak tudtunk közösen erősítettünk, ha volt rá lehetőség akkor pedig a szabadban passzolgattunk egymásnak.


Lili szokott röplabdás tanácsot is adni Beninek, ha esetleg olyan hibát lát amit ő is rengetegszer elkövetett, ezekben próbál neki segíteni, hogy ne a rossz rögzüljön be. Lili az öccsével kapcsolatban elmondta - Amikor csak tehetem kimegyek a meccsére és izgulok vele együtt, főleg ebben az évben, amikor több lehetősége is volt játszani és bizonyítani.
Simon Benedeket először a röplabdában a csapatjáték fogta meg, amit annak köszönhet, hogy kijárt szurkolni nővére mérkőzéseire. Közel három évvel ezelőtt volt egy bizonytalan időszaka, elgondolkodott a váltáson, ám ez a gondolat hamar elillant, mikor édesanyjával kilátogatott egy Szegedi RSE felnőtt férfi NB II-es mérkőzésre.

- A meccs után Dávid Tibor megmutatta az alapérintéseket és akkor rájöttem, hogy ezt szeretném csinálni. Azelőtt vízilabda előkészítőre jártam, de az úszás nekem nagyon egyhangú volt, ami ott ráadásul az edzés fő részét képezi. Ha nagy leszek, akkor most úgy gondolom, hogy informatikus szeretnék lenni, a röplabdában pedig 2-es ütő poszt tetszik nekem - mesélte Beni, aki elmondása alapján nővérének nem tudna röplabdás tanácsot adni, mivel tetszik neki ahogy Lili játszik. 
 

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2020. július 4., szombat
Képgaléria
2020. július 3., péntek
Hír
2020. június 30., kedd
Képgaléria
2020. június 28., vasárnap
Hír
2020. június 27., szombat
Hír
2020. június 25., csütörtök
Hír
2020. június 23., kedd
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com