Jelszóigénylés

Serdülő csapatunk a 8. helyen zárta a Bajnokságot

Megosztás:
Megjelent: 2018. május 28., hétfő
A csoportgyőzelmeket követően a 7. helyért vívott párharcot végül a BVSC-Zugló csapata nyerte.

Május 27-én vasárnap Budaörsön rendezték meg az Országos Serdülő Bajnokság Helyosztó szakaszának végső tornáját, melynek tétje a 7-12. helyezések eldöntése volt. Két csoportban vágtak neki a csapatok a tornának, a Szegedi RSE a Budaörsi DSE és az MVSC-MVSI ellen szerepelt a 'kék' jelű csoportban. 

Az első mérkőzésen rendre a mieink irányították a játékot, és Farkas Antónia és Németh Hanna vezetésével magabiztos győzelmet aratott csapatunk a házigazdák ellen.

A miskolciak ellen már becsúszott egy-két bizonytalanság és kisebb sikertelen periódus, mely miatt szettet is vesztett csapatunk. Azonban a mélypontról is szépen és higgadtan jöttek vissza Nagy Mínáék, és végül megérdemelten szerezték meg az újabb győzelmet, melynek eredményeként a legjobb helyért játszhattuk a mindent eldöntő, szezonbeli utolsó mérkőzésünket.

A BVSC-Zugló ellen kellett megszereznünk a 7. helyet, és célunknak megfelelően nagy akarással kezdtük a mérkőzést. Az ellenfél erős és dinamikus támadásait a mérkőzés elején kiváló blokkmunkával meg tudtuk szelidíteni, centereinknek is köszönhetően rengeteg blokkot hoztunk, és ennek eredményeként sikerült vezetést szereznünk. A második szett elejét egy rövidzárlattal kezdték a szegedi lányok, így 9:0-ás állásról kellett kapaszkodtunk, de ellenfelünknek végül sikerült az egyenlítés. A harmadik játszmát viszont már újra a mieink kezdték jobban, majd a budapestiek felzárkóztak, ettől pedig görcsössé vált a játékunk. A kis megingást követően azonban játékosaink dícséretet érdemlően le tudták vetkőzni a bizonytalanságot, de a hatalmas akarásukkal sem tudtak fordítani. A mérkőzés végén még egy nagy rohammal, utolsó csepp erejüket kiadva magukból megindultak a szegediek, szívük és lelkük által hajtva megnehezítették az ellenfelük dolgát, de fordítaniuk sajnos ismét nem sikerült, így a 8. helyen végzett csapatunk a bajnokságban.

Szegedi RSE - Budaörsi DSE 3:0
MVSC-MVSI - Szegedi RSE 1:3
BVSC-Zugló - Szegedi RSE 3:1

Szegedi RSE: Németh Hanna, Farkas Antónia, Nagy Karola, Nagy Mína, Jenei Kamilla, Kertai Júlia, Hámori Janka, Andó Viola (libero), Sarusi-Kis Lídia, Nagy Nelli, Rácz Tamara. Edző: Tátrai Sándor.

 

Tátrai Sándor - edző:

"Minden dícséret megilleti a lányokat, hiszen az elmúlt másfél hónapban heti egy, maximum két edzéssel tudtunk készülni a helyosztóra, de ennek nyoma sem volt a játékunkon. Egész nap nagyon összeszedetten, okosan és hajtósan röplabdázott a csapat. Sajnos kevés ilyen meccset játszunk év közben, ezért a döntőben bár az első szettet szenzációs játékkal sikerült megnyernünk, a folytatásra viszont nagyon elfáradtak a lányok. Nagyon büszke vagyok a lányaimra, mert hősként küzdöttek a végsőkig, minden erejüket beleadva a játékba!"

 

 

 

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com