Jelszóigénylés

Serdülő lány és fiú, illetve mini csapataink újra útra keltek

Megosztás:
Megjelent: 2018. október 16., kedd
Önbizalomnövelő győzelmek és sajnálatos vereségek hétvégéje volt a mostani.

A szegedi minisek két csoportban szerepeltek a Vasas otthonában, egy egész napos felkészülési tornán, Budapesten. A kiemelt csapat edzője Dávid Tibor volt, míg az alap kategóriát Váradi Zoltán vezényelte.

A kiemelt csapat napjáról Dávid Tibor beszámolóját olvashatjuk:
„A terembe kicsit később érkeztünk, így gyorsan kellett hangolódni az első mérkőzésre, amelyet az UTE A csapata ellen játszottunk. Nehezen kezdődött a mérkőzés, ami az eredményjelzőről jól leolvasható volt. Az ellenfelünk gyorsan 5 pontos előnyt szerzett. Az időkérés után rendeztük a sorokat és a fejeket. Javuló játék, koncentráció jellemezte a folytatást. Ennek köszönhetően a szett hajrájában már a mieink vezettek és sikerült is behúzni az első játszmát. A második szettben egy játékos kivételével a 2007-es születésűek léptek pályára. A fiatalabbak is jól tartották magukat, és a végjátékban hajszálon múlott a szettgyőzelem. A döntő szett sima szegedi győzelmet hozott.
A második mérkőzés a Vasas A ellen következett. Sajnos nem tudtunk meglepetést okozni, mert a budapesti csapat jelenleg erősebb játékerőt képvisel. A harmadik játszmát mi nyertük meg, ami a házigazdáknak is volt köszönhető, mert a tét nélküli játékban a csere játékosok maradtak fent a pályán. Az MTK elleni találkozó jól indult, de több pontot szerzett az MTK a mérkőzés közepéig. A tetemes előnyre szert tevő ellenfél elbizonytalanodott a mieink koncentrált játékának köszönhetően. Nagy-Hegyesi Rékáék extra teljesítménnyel a sírból hozták vissza a játszmát. A folytatásban a fiatalabb felállású sorunk is hatalmasat küzdött, ami eredménnyel is párosult, 2:0-ás előnnyel fordultunk. A vége 3:0 lett, így a Vasas B ellen játszhattunk elődöntőt.
 

                             Mini kiemelt csapat

...Sajnos az elődöntőben a Vasas B csapat is erősebb volt, így nem volt kérdéses, hogy melyik csapat juthat a döntőbe. A bronzmérkőzést az UTE B ellen játszottuk. Jól indult a mérkőzés és magabiztos, könnyed játékkal megnyertük az első szettet. A folytatásban úgy tűnt, hogy a fiataloknak sem okozhat gondot az UTE második sora, de saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Rengeteg hibával játszottunk, így a várt eredmény elmaradt. A döntő szettben a lányok kicsit fáradtak voltak, így szorosabb lett a szett. Sajnos a végjátékra az UTE fordult előnnyel, de Nagy-Hegyesi Réka kettő nyitása 23:23-nal eldöntötte a mérkőzést. Ezzel a harmadik helyen végeztek a lányok!
Nagyon hasznos volt a torna, t,öbbek között azért, mert békéscsabai tornán hiányzó Makai Emma is a csapattal utazott aki hasznos tagja volt a csapatnak. Nagyon nehéz volt ilyen gyorsan, ilyen sok mérkőzést játszani, de a lányok ismét bebizonyították, hogy éhesek a sikerre. Külön kiemelném a lányok koncentrációját és taktikus játékát!

Váradi Zoltánnak, az alap kategória edzőjének értékelése: "Az első megmérettetésen meglátszott az SZRSE1 lányain, hogy a buszból kiszállva szinte rögtön pályára kellett állni. Nehézkesen indult be a mérkőzés részünkről. A második csapat ellen már tudásunkhoz méltó játékot hoztunk, szetteket raboltunk. Az SZRSE2 csapata óriási küzdeni akarásával azonnal játékba lendült, több mérkőzéslabdája is volt, de sajnos győzelmet nem tudott szerezni. A kategória zárómérkőzésen a két csapatunk egymás ellen mérkőzött meg a hőn áhított harmadik helyért, amit az áldozatos védekezőmunkája miatt a fiatalabb, SZRSE2 nyert, kettő szettben 26:24, 26-24-re.
Nagyon eredményes napot tudunk magunk mögött. Olyan mérkőzés szituációkat élhettünk meg, amikből az idei bajnokságban és a továbbiakban is építkezhetünk. Mindkét csapatunknak nagy szüksége van meccsrutinra, amiből most sokat szerezhettünk. A lányok feszegették a határaikat, ami számomra egy felkészülési tornán a legfontosabb."

            Mini alap 1-es és 2-es csapatunk

Serdülő leány 1-es csapatunk  Kecskemét otthonában járt. Az U17-es női Országos Serdülő Bajnokság I. osztály A-4-es csoportjában a hétvégi eredményekkel jelenleg 5 ponttal a negyedik helyen állnak a szegedi lányok. 
Hulmann Zsolt, vezetőedző összegezte a vasárnapi napot. „A hétvégén két mérkőzés várt ránk. Az esélyesebb Kecskemét ellen (ne feledjük, hogy az U15-ös keret alkotja a serdülő csapat gerincét) kifejezetten jó teljesítményt nyújtva sikerült játszmát nyernünk. A végeredmény 3:1 a Kecskemétnek. A sors fintora, hogy a másik mérkőzésen az idény eddigi legrosszabb játékával sikerült 3:1-re felülmúlnunk a Fehérvár együttesét. Mindenki döntse el melyik a jobb. Összegezve: az egyik meccsen a játékkal, míg a másik meccsen az eredménnyel lehetek elégedett. Várom, hogy ez a két tényező egyszerre is összejöjjön!”

Szegedi RSE-KESI A 1:3
Szegedi RSE-Felsővárosi Fésüs RAF 3:1

Az SZRSE serdülő fiú csapata Debrecenbe utazott vasárnap az U17-es férfi serdülő bajnokság második fordulójában. Jelenleg 4 nyert mérkőzéssel és 10 ponttal a második helyen állnak. 
Varga Tamás, edző értékelése: „Az első két mérkőzésen határozott és helyenként jó játékkal nyertünk úgy, hogy mind a 14 játékos pályára tudott lépni. A Kecskemét ellen az első játszmában lehetett azt érezni, hogy hittünk abban, hogy legyőzhetjük ellenfelünket. Sajnos a másik két felvonásban csak futottunk az eredmény után, és a mérkőzés végén mi gratulálhattunk ismét ellenfelünknek.”

Szegedi RSE-Dunakanyar SE 3:1
Szegedi RSE-DEAC 3:0
Szegedi RSE-KESI 0:3

Megosztás:
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com