SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 19.
Gyárfás

Jelszóigénylés

Sorsdöntő mérkőzések várnak női csapatunkra

Megosztás:
Megjelent: 2019. április 3., szerda
Szombaton Debrecenbe, vasárnap Budapestre utaznak a lányok.

A Szegedi RSE csapata a dobogós hely megszerzéséért küzd hétvégén a Női NBII-es Bajnokság Keleti csoportjának rájátszásában.

Számunkra a legfontosabb mérkőzések következnek, hiszen a listavezető DSZC-Eötvös DSE után a harmadik helyen álló Kispest SE fogadja Tátrai Sándor csapatát. Ha sikerül pontokat rabolni ellenfeleinktől, csapatunk akár felkerülhet a csoport képzeletbeli dobogójára is! Jelenleg 19 ponttal az 5. helyen állunk. Előttünk nagy harcok folynak, hiszen kis különbség van csak a 21 pontos DEAC és a 22 pontos Kispest SE között. 
Kedden különleges és kőkemény edzésen vettek részt a lányok, Jan De Brandt közel 2 órás tréninget vezényelt le, ahol rendesen megizzadt a csapat. A komplex gyakorlatok segítették és fejlesztették a lányok csapatban való gondolkodását. 
Egyesületünk játékosával Kovács-Fiskus Fannival beszélgettünk a közeljövő kihívásairól.

Kovács-Fiskus Fanni:
Nehéz hétvége elé néztek, hiszen egy hétvége alatt két mérkőzést is játszotok. Első utatok Debrecen lesz. Hogy érzed, sikerülhet a listavezetőt elcsípnetek? Mi kellhet a győzelemhez?
A mérkőzések előtt Hollókőre megyünk csapatépítésre, biztos vagyok benne, hogy látszódni fog a csapaton a változás és magabiztosan fogunk neki menni ennek a dupla fordulós hétvégének. A képességeink és erőnlétünk megvan a győzelemhez, ha egy csapatként tudunk majd mozogni a pályán és bátrak leszünk a támadásokban, akkor nagyon sikeres hétvégét zárhatunk.
Múlthéten 1 hét szabadságot kaptál a csapattól, hogyan telt ez az időszak? 
Igen, az egyetemen előző héten volt a tavaszi szünet. Otthon voltam, PIHENTEM, a családommal voltam, meglátogattam a közeli rokonokat és végre finom otthoni ízeket ettem. A testvéremmel is sokat játszottam. Feltöltődtem.
Mi az erőssége és gyengesége ellenfeleiteknek?
A debreceni csapat évek óta együtt játszik, nekik ez roppant biztonságot ad. Nekünk az a célunk, hogy felborítsuk ezt a biztonságérzetüket, továbbá megzavarjuk őket, így ők is hibázni fognak.
Az utóbbi meccseken több lehetőséget kapnak a csapatban a fiatal játékosok. Szerinted mi szükséges még ahhoz, hogy egyenlő erőt képviseljenek az NBII-ben a tapasztaltabb játékosok mellett/ellen?
Szerencsére Sanyi jól forgatja a csapatot, próbálja a lehető legtöbb lehetőséget adni a cserejátékosoknak, bár ez nyilván nem rajta, hanem az adott szettben a kezdő játékosokon múlik. A fiatalabb játékosokra lehet építeni, megbízhatóak, akár egy-egy éles helyzetben is be lehet őket cserélni, így nem félünk, hogy esetleg megremeg a kezük. A tapasztalat ugye a sok játéklehetőséggel fog megjönni, ezért is jó hogy nem csak NBII-ben, de OIK-on is játszanak.

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Képgaléria
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com