Jelszóigénylés

Szabadidejükben is sokat röplabdáznak

Megosztás:
Megjelent: 2020. július 21., kedd
A Héjja- és Kiszely-testvérek is a sportág szerelmesei lettek.

Amikor össze akartuk írni, hogy összesen mennyi testvérpár játszik nálunk, még nem is gondoltuk, hogy Excel-táblázatra lesz szükség. Csak a versenycsoportokban szereplő röplabdázókról készítettünk listát, így is 23 testvérpárt jegyeztünk fel. Őket mutatjuk be új cikksorozatunkban, a tizenegyedik részben a Héjja- és Kiszely-testvéreket, akik leány gyerek, mini és szupermini csapatainkban játszanak.

A Héjja-testvéreknél Daniella választotta először a röplabdát, majd két évvel fiatalabb húga, Annabella is csatlakozott az SZRSE-hez.

– Mindenképp labdasportot akartam választani, és örülök, hogy eljöttem egy SZRSE-edzésre, mert azonnal megtetszett a sportág. Azóta már annyira az életünk része lett a röplabda, hogy otthon a kertben is felállítottunk egy hálót, ami a karantén alatt nagyon jól jött. Sokat passzolunk egymásnak a testvéremmel, közösen gyakoroljuk a technikai elemeket otthon, és beszélgetünk is a sportágról. Nagyon jó a kapcsolatunk, összetartóak vagyunk. A szülőknek is tetszik, hogy a röplabdát választottunk, lelkes SZRSE-szurkolók lettek. Nekem minden meccs élmény, nem tudok kiemelni egy tornát vagy találkozót sem, az összes nagyon szép emlék – mesélte a gyerek 2-es csapatot erősítő Héjja Daniella.

A szuperminis Annabella tehát most már nem csak egy iskolába jár testvérével Szőregre, de a szegedi edzésekre is nővérével megy.

 

– Aránylag jó tanulók vagyunk mindketten, de én még nem döntöttem el, hogy mi leszek, ha nagy leszek. Jó lenne majd egyszer egy csapatban játszani a testvéremmel, de még sok álmom van. Örülök, hogy a járvány ellenére nyáron volt röplabdás tábor, ami nagyon jól sikerült, a szigorú szabályok ellenére is örök élmény marad – mondta Héjja Annabella.

A Kiszely-testvérek is sokat röplabdáznak szabadidejükben, édesanyjuk még speciális eszközt is készített a gyakorláshoz.

Nagyon örülök, hogy anya segített, hiszen így akár egyedül is kényelmesen tudok sokat gyakorolni. A röplabdához erősített egy vastag, többméteres gumit, amit ha a derekamra húzok, akkor mindig visszajön hozzám a labda. Persze a testvéremmel is sokat gyakorlunk, hiszen jó a kapcsolatunk, a fal segítségével is passzolunk egymásnak. Mindketten a teniszről váltottunk a röplabdára, hiszen az iskolában is ezt a sportágat gyakoroltuk. Nagyon jó csapatban játszom, számíthatunk egymásra, jól összekovácsolódtunk, épp ezért minden mérkőzést nagyon várok. Felnőttként a sport mellett lakberendezéssel szeretnék majd foglalkozni – árulta el mini csapatunk játékosa, Kiszely Tamara.

Szuperminis húga, Zita is az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolába jár, és úgy tűnik, tanárai nagy hatással voltak rá.

 

– Tanár szeretnék lenni, ha nagy leszek! Persze a sportot sem hagyom abba, felnőttként is szeretnék majd röplabdázni, nagyon szeretem ezt a sportágat. Ahogy a tesóm, úgy én is minden meccset nagyon szeretek, mindig boldogan lépek pályára – hangsúlyozta Kiszely Zita.Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2021. május 6., csütörtök
Hír
Képgaléria
Képgaléria
Hír
2021. május 3., hétfő
Hír
2021. április 29., csütörtök
Hír
         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com