Jelszóigénylés

Szeged Kupa - Szegedi RSE Eredmények

Megosztás:
Megjelent: 2019. március 2., szombat
Tanulságos volt az idei torna a csapataink számára.

Szépen csillogó ezüstérem, kiemelkedő teljesítmények és nagy reménységek jellemzik a 2019-es Szeged Kupát szegedi részről.

Csapataink a következő eredményeket érték el a 2019-es Szeged Kupán.

SZUPERMINI  LEÁNY-FIÚ - ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA
Szegedi RSE-1: 22. hely
Szegedi RSE-2: 29. hely
Szegedi RSE-3: 31. hely
Szegedi RSE-4: 30. hely

SZEGEDI RSE-1 SZEGEDI RSE-2 SZEGEDI RSE-3 SZEGEDI RSE-4
SZRSE-1 - BRSE-4 0:2 VASAS-3 - SZRSE-2 2:0 VASAS-2 - SZRSE-3 2:0 SZOMBATHELY-2 - SZRSE-4 2:0
SZRSE-1 - DUNAKANYAR-2 0:2 SZRSE-2 - BRSE-2 0:2 SZRSE-3 - BRSE-6 0:2 SZRSE-4 - BRSE-7 0:2
GÖDÖLLŐ-2 - SZRSE-1 2:0 SZRSE-2 - DUNAKANYAR-1 0:2 SZRSE-3 - JÁSZBERÉNY-1 2:0 SZRSE-4 - UTE-1  0:2
SZRSE-1 - BRSE-6 2:0 SZRSE-2 - BRSE-5 0:2 SZRSE-3 - JÁSZBERÉNY-3 0:2 SZRSE-4 - DUNAKANYAR-2 0:2
SZRSE-1 - VASAS-3  0:2 SZRSE-2 - SZRSE-4 1:1 SZRSE-3 - SZRSE-4 0:2
SZRSE-1 - BRSE-7 1:1    



Szegedi RSE-1:
Fritz Eszter, Pádár Réka, Kondacs Réka, Kozma Míra, Varga Kincső, Héjja Annabella


Szegedi RSE-2: Wodala Ágnes, Baráth Milán, Draskóczy Ede, Komáromi Zsófia, Lárencz Zsófia, Szabó Panna


Szegedi RSE-3: Fekete Zsófia, Kőmíves Eszter, Meszlényi Alíz, Papp Nikolett, Pék Kitti, Czellár Villő


Szegedi RSE-4: Petrovics Dóra, Meszlényi Sára, Eszik Janka, Gigacz Réka, Juhász Hanga, Juhász Kincső

Filep Anna és Magos-Dóra Annamária:
"Különleges volt számunkra ez a 2019-es Szeged Kupa, hiszen rekordot megközelítő létszámú játékossal neveztünk a szupermini kategóriában, 4 csapatban 25 versenyzővel álltunk ki a megmérettetésre. A szezon eleje óta szinte minden nyilatkozatunkban arról számolunk be, hogy sokaknak ez élete első röplabdaversenye. Ez most sincsen másként, hiszen egyre bővül az edzéseken résztvevők száma. Ennek a korosztálynak - a házi versenyeink kivételével - nagyon kevés lehetősége van a versenyzésre. Emiatt kiemelt szerepet kapott ez a torna. Hazai pályánkat kihasználva minden - az egy hónapja, az egy hete csatlakozó, vagy a sérülésekből pár napja felépülő - játékosainkat is neveztük a versenyre. Nagy izgalmakkal vágtunk neki a két napnak, amelynek egyetlen célja volt: a JÁTÉK! Pontról pontra tapasztalták meg a gyerekek a röplabdázás örömeit, tanulgatták a feladatok megoldásait. Úgy érezzük boldogan, élményekkel, sok tanulsággal a tarsolyukban tértek haza röplabásaink vasárnap. Köszönjük a gyerekek hozzáállását, a küzdelmeiket, az akaraterejüket ahogyan dolgoztak, játszottak."

Csányi Roland

"A szupermini kettes csapatnál segédkezhettem a szombati napon. Számomra teljesen ismeretlen korosztály volt, de örülök, hogy belecsöppenhettem ha csak 1 napra is. Nagyon mosolygósak és lelkesek voltak a gyerekek. Itt még nem az eredményesség volt a kitűzött cél, hanem, hogy szeressék meg minnél jobban a sportágat. Kiemelni nem szeretnék senkit, hisz alig ismerem őket, a hozzáállása viszont minden kis játékosnak tetszett!"

GYERMEK ÉS KIEMELT  LEÁNY- JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA

Szegedi RSE-1:
9. hely (kiemelt)
Szegedi RSE-2: 2. hely (alap) Különdíjas: Verebes Dorina
Szegedi RSE-3: 18. hely

SZEGEDI RSE-1 SZEGEDI RSE-2 SZEGEDI RSE-3
VASAS-1 - SZRSE-1  0:2 SZRSE-2 - SZOMBATHELY-2 2:0 KESI-2 - SZRSE-3  2:0
SZRSE-1 - GÖDÖLLŐ-1  1:2 DUNAKANYAR-2 - SZRSE-2  0:2 SZRSE-3 - MTK-2  0:2
KESI-1 - SZRSE-1 2:1 DUNAKESZI VSD- SZRSE-2 0:2 SZRSE-3 - UTE-2 0:2
SZRSE-1 - JÁSZBERÉNY-1 0:2 SZRSE-2 - TATABÁNYA-1 2:1 SZRSE-3 - NYÍREGYHÁZA-2 0:2
SZRSE-1 - SZOMBATHELY 2:0 SZRSE-2 - GÖDÖLLŐ-2 2:0 SZRSE-3 - BVSC-2 0:2
SZRSE-1 - BVSC-1 2:0  SZRSE-2 - SZOLNOK 2:1  



Szegedi RSE-1:
Bálint Viktória, Kiss Anna, Szatmári Júlia, Deák Blanka, Kiss Boglárka, Nagy Léna, Nyers Noémi, Szalay Kata, Rácz Lilla, Pikó Dorina, Sztanó Dorka, Szabó Katie, Komoroczi Zsófia, Kopasz Hanna


Szegedi RSE-2: Baksa Panna, Bodó Dorina, Kiss Nóra, Mányai Maja, Paksi Kitti, Pap Kata, Vincze Dorka, Verebes Dorina, Simon Lili, Nagy-Hegyesi Réka, Fábiá Boglárka, Barna Sára


Szegedi RSE-3: Szabó Emma, Munkácsi Márta, Medvegy Hajnalka, Medvegy Réka, Kocsispéter Réka, Szendrei Réka, Pető Réka

Hulmann Zsolt:
"Kettős céllal vágtunk neki az „utolsó” Szeged kupánknak. Lehető legjobb eredményt elérni, valamint mindenkinek játéklehetőséget biztosítani. Nehéz csoportba kerültünk, hiszen a VASAS és a Gödöllő mellett a Kecskemét csapata is komoly játékerőt képviselt. Az első meccset a VASAS-sal játszottuk. Az egész mérkőzésen végig dominálva, ellentmondást nem tűrő játékkal, talán a torna legnagyobb meglepetését szolgáltatva fantasztikus győzelmet arattunk. Következett a Gödöllő, ahol két motivált csapat feszült egymásnak. Szebbnél szebb labdamenetek váltották egymást, egyik csapat sem akarta kiengedni a győzelmet a kezéből. A döntő szettben Nyers Noémi kiválását már nem tudtuk kompenzálni, s végén a Gödöllő örülhetett egy olyan meccsen, ahol mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet. Kecskemét ellen Kiss Annára hárult az a hálátlan feladat, hogy szokatlan helyen, első ütő helyett a center pozíciójában játsszon. Az első szettben még csak kerestük önmagunkat. Akarásban nem volt hiány, s néha egy-egy sikertelen próbálkozás után a mécses is eltört. A másodikban már ismét egymást múlták felül a lányok. Bálint Viki mesterien szervezte meg a játékot, valamint szerváival teljesen elbizonytalanította a jelentős magassági és fizikális előnyben lévő kecskeméti lányokat. A mindent eldöntő harmadik szettben a kecskeméti lányoknak jött ki jobban a lépés, s minimális különbséggel megnyerték a meccset. A csoport meccsek eredménye alapján vasárnap a 7-11. helyért játszhattunk.
Az első meccsen a Jászberény ellen még érződött a csalódottság a lányokon, s a torna leghalványabb teljesítményét nyújtva vereséget szenvedtünk. A következő két meccsen, a BVSC és Szombathely ellen ismét a régi csapatot láthattunk. Motiváltan, végig irányítva, kevés hibával játszva sikerült nyernünk , lehetőséget biztosítva minden bátor új csapattagnak. Összegzés: A tornán elért helyezésünk sajnos nem tükrözi, de a lányok végig a tornán, egy hullámvölgyet tekintve, kiemelkedően játszottak. Szatmári Júlia válogatott kerettaghoz méltó teljesítményt nyújtott, Bálint Viktória zseniálisan szervezte meg a játékot, Kiss Anna 4-es helyen kívül center pozícióban is megállta a helyét, Kiss Boglárka támadásai és mezőnymunkája aranyat értek, Szalay Kata felugrásos nyitásaival okozott kellemetlen pillanatokat az ellenfeleknek, Nagy Léna stabil teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. "

Strezeneczki Gyula:
"A sorsolás folytán négycsapatos csoportban kezdtük meg a hétvégi Szeged Kupa küzdelmeit a Dunakeszi, a Szombathely 2 és a Dunakanyar 2 csapatai ellen. A nyitó mérkőzésen kicsit nehezen lendültünk játékba, és nagy küzdelemben nyertük az első szettet, ami jót tett a lányok önbizalmának, kicsit megnyugodtak, a játék szervezetté vált és biztosan húztuk be a második szettet, és a mérkőzést a Dunakeszi ellen.
A következő ellenfél a Szombathely csapata volt, akik ellen az első szett újra kicsit kapkodó volt, de annak megnyerését követően a második etapban már egyértelmű, határozott játékkal hoztuk a második győzelmünket.
Következett a "csoportdöntő" a Dunakeszi ellen, ahol mindkét szettben nagy küzdelem alakult ki a csapatok között. A lányok azonban magabiztos játékkal egyértelművé tették, hogy ezen a napon Ők a jobbak. Evés közben jön meg az étvágy, a lágyok nagy izgalomma várták a keresztjátékot, ahol óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a Tatabánya elleni küzdelembe. A mérkőzés során küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, CSAPATKÉNT játszottak, bíztatták egymást. Magas színvonalú mérkőzésen, a döntő játszmát megnyerve szereztük meg a győzelmet és zártuk úgy a szombatot, hogy a negyedik helynél már nem végezhettünk hátrébb!
Vasárnap a döntöbe jutásért a Gödöllő-2-vel kellett mérkőznünk. A lányok ott kezdték a mérkőzést, ahol előző este abba hagyták, óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a küzdelembe. Ismét CSAPATKÉNT játszottunk, mindenki bíztatta és segítette a másikat, amellett, hogy a rá bízott feladatot is többnyire jól oldotta meg. Ez a hozzáállás és természetesen a jó játék meghozta gyümölcsét! Megnyertük az elődöntőt!
Következett a döntő a Szolnok csapata ellen! Óriási lelkesedéssel kezdtük a mérkőzést, az első szettben végig vezettünk és nyertük meg azt. A második játékrészben a szolnoki lányok nagy küzdelemben egalizálták az állást, következett a döntő játszma. Végig jól játszottunk, de a Szolnoknak mindenre volt válasza, így nagy küzdelemben Ők szerezték meg győzelmet.
Az elveszített döntő ellenére nagyon büszke vagyok a lányokra, mindent megtettek a győzelemért! Egyként küzdöttek egymásért, a rájuk bízott feladatokat a legjobb tudásuk szerint oldották meg. Nagyon jó volt látni az arcukon a mosolyt játék közben! Köszönöm a szülők lelkes bíztatását is!"

Kovács ZoltánCsányi Roland:
"Szombati nap nehezen indult a Szegedi RSE-3-as csapatban játszó lányoknak, keresték magukat a pályán. Az ellenfelek taktikusan, magabiztos szervákkal bombázták csapatunkat. A vasárnapi nap Roli vette át a csapatot és igyekezett hozzásegíteni a 17. helyhez Rékáékat, de ez sajnos nem sikerült. Csalódottság nincs bennünk, mert a lelkesedéssel itt sem volt probléma."


MINI LEÁNY - ETELKA SORI SPORTCSARNOK

Szegedi RSE-1: 9. hely (kiemelt)
Szegedi RSE-2: 14. hely
Szegedi RSE-3: 20. hely
Szegedi RSE-4: 28. hely
Szegedi RSE-5: 48. hely
​Szegedi RSE-6: 46. hely

SZEGEDI RSE-1 SZEGEDI RSE-2 SZEGEDI RSE-3
BRSE-2 - SZRSE-1 2:0 SZRSE-2 - KRA-2 2:0 KRA-1 - SZRSE-3 0:2
SZRSE-1 - UTE-1 1:2 MTK-5 - SZEGEDI RSE-2 0:2 SZRSE-3 - TATABÁNYA 0:2
SZRSE-1  - DUNAKANYAR-1 2:0 VASAS-4 - SZRSE-2 2:0 BRSE-10 - SZRSE-3 0:2 
SZRSE-1 - NYÍREGYHÁZA-1 2:0 SZRSE-2 - BRSE-7 0:2 SZRSE-3 - BRSE-9 2:0
SZRSE-1 - BRSE-3 2:0 SZRSE-2 - BRSE-5 0:2 DELTA-1 - SZRSE-3 2:0
- SZRSE-2 - BVSC-2 2:0 SZRSE-3 - MTK-3 0:2
SZEGEDI RSE-4 SZEGEDI RSE-5 SZEGEDI RSE-6

VASAS-5 - SZRSE-4 1:1

SZRSE-5 - SZOMBATHELY-1 0:2 SZRSE-6 - NYÍREGYHÁZA-2 0:2
SZRSE-4 - BRSE-8 0:2 SZRSE-5 - MTK-4 0:2 BVSC-2 - SZRSE-6 2:0
JÁSZBERÉNY-3 - SZRSE-4 0:2 MTK-4 - SZRSE-5 2:0 SZOLNOK-1 - SZRSE-6 2:0
DELTA-1 - SZRSE-4 2:0 SZRSE-5 - BRSE-13 0:2 SZRSE-6 - BRSE-12 0:2
SZRSE-4 - UTE-5 0:2 SZRSE-5 - BRSE-11 0:2 KRA-2 - SZRSE-6 2:0
SZRSE-4 - DUNAKESZI VSD-2 0:2 SZRSE-5 - DELTA-3 0:2 SZRSE-5 - SZRSE-6 0:2



Szegedi RSE-1: Deák Angelina, Gigacz Maja, Herceg Viktória, Nagy-Hegyesi Réka, Makai Emma


Szegedi RSE-2:
Eszik Sára, Magos-Dóra Villő, Mészáros Petra, Pádár Panna, Kalmár Léda, Nagy-Hegyesi Luca, Hartai-Rácz Gaia


Szegedi RSE-3: Duics Dóra, Varga Szonja, Erdei-Strohner Enikő, Mihály Annamária, Héjja Daniella, Kasztner Zsófia


Szegedi RSE-4: Polgár Lili, Horváth Dalma, Kóti-Kiss Noémi, Szentkereszty Stefánia, Meleg Blanka, Kocsis Dorka


Szegedi RSE-5: Gazdik Lilla, Bozó Anna, Koplányi-Szabados Jázmin, Falat Szonja, Bella Sára


Szegedi RSE-6: Király Emese, Tóth Berta, Kiszely Tamara, Berkes Enikő

Váradi Zoltán és Dávid Tibor
"Véleményem szerint borzasztó hasznos és embert próbáló hétvégét zártunk. Az idei OMB és OMK döntőre való felkészüléshez épp tökéletes időben jött a Szeged Kupa. Abban a reményben neveztük a lányokat, hogy most mindenki eddigi legjobb formáját tudja majd bemutatni. 
Szegedi RSE-1 védekező és támadó játéka is messze felülmúlta a korábbiakat. A kiemelt kategóriában nehéz sorsolást kaptunk, így a 8 közé jutáshoz mindkét csoportmérkőzésen a legjobb játékunkat kellett volna nyújtani. A lányok látványosan jól helyezkedtek a pályán, nagyon sok támadással találkoztak és jó hatékonysággal védekeztek ki nagyon erős támadásokat is. Sajnos a BRSE-2 ellen kellett volna a legjobban ez a játékunk, de pont ezen a meccsen kezdtünk a leglassabban. Nagyon jól szerválnak, okosan mozognak a pályán, változatosan járatják a labdát, pontosan ejtenek, és egyre több a pontos ütésük és blokkjuk. Mindenki megérdemelné, hogy kiemeljem, bravó lányok! Az alap csoportban mindhárom csapatunk jól szerepelt, jól játszottak a lányok. 
Szegedi RSE-2-es csapatunk végig kiegyensúlyozott jó játékot mutatott és az eredménnyel is elégedettek lehetünk.
Szegedi-RSE-3 a jelenleg döntőbe jutást érő csapat tagjai is. Nehéz szavakat találni arra, milyen lelkesedéssel küzdöttek, képzettebb ellenfeleknek is komolyan megkeserítették a dolgát. Támadásba és blokkba itt is hatalmas volt az előre lépés, többen kaptak rá a helyes ütemre és mozdulatra.
A hétvége legkiemelkedőbb játékosa is ebben a csapatban játszott, Mihály Annamária. Annamari a hétvégén nem fogadott el semmit lehetetlennek, kulcsmomentumokban vállalt be ütéssel támadást, ebből pontot csinálva mozditva előre csapatát. Mezőnyben minden munkát elvégzett, végig lelkesitette társait.
Szegedi-RSE-4 lányainál hangsúlyosabb volt egyénileg fejlődni. Kóti-Kiss Noémi és Kocsis Dorka is sikerrel váltott alsó nyitásról felsőre. Ezeket a pillanatokat nagy öröm volt a pálya szélén velük együtt megélni. A többieknek se volt kevésbé eredményes ez a hétvége, a szervafogadás, a feladás és a légikosárral támadás nagyon szépen javult mindenkinél."

Huszta Blanka és Takács Diána"Az idei Szeged Kupán 2 kezdő mini csapattal is elindultunk.
Az egyik csapatban (Szegedi RSE-6) kivétel nélkül kezdő játékosok játszottak, a másik csapatunkban (Szegedi RSE-5) pedig 2 kezdő játékosunk mellett 3 régebbi motoros (Jázmin, Anna, Lilla) is besegített a lányoknak, ők tavaly kezdték a röplabdát, és jelenleg a Szupermini csoportunk edzéseire járnak. Mi edzők, izgatottan vártuk a hétvégét, hiszen ez volt az első nagyszabású versenyünk, ahol a mi kezdő csoportunk is szerepet kapott. Nálunk már csak a lányok izgultak jobban. Szombat reggel a bemelegítésnél rémült arcokkal fordultak hozzánk: „Ők már ütnek?!” „Erősek!”. Öröm volt látni, hogy ennek ellenére a lányok minden mérkőzésnél boldogan és lelkesen léptek pályára. A sorsolás sajnos nem nagyon kedvezett nekünk, mindkét csapatunk elég erős ellenfelekkel találta szemben magát a csoportmérkőzések során. Később, a csoportmérkőzések után már találkoztunk kevésbé erős csapatokkal is, ahol már sikerült nagyobb önbizalommal pályára állni, hosszabb labdamenteket játszani és egyre több pontot bezsebelni a játszmák során. A torna végén hazai rangadót játszottunk, a két kezdő csapatunk vívott meg egymással. Az eredmény meglepő volt, hiszen a csapat egytől egyig kezdőkből állt, valahol pedig várható is, hiszen ők minden edzésen együtt dolgoztak, így gyorsabban össze tudtak szokni a pályán. Ez a hétvége játékosainknak remek lehetőség volt nem csak arra, hogy barátokat és tapasztalatot szerezzenek, hanem arra is, hogy a pár hónapja kezdett játékosaink lássanak tapasztaltabb röplabdásokat, és lássák azt, hogy hová lehet fejlődni és eljutni. Így már megvan a kellő motiváció is."

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Képgaléria
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
Képgaléria
2024. április 17., szerda
 
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com