Jelszóigénylés

Szeged lesz a női U19-es világbajnokság társházigazdája!

Megosztás:
Megjelent: 2023. március 2., csütörtök
Óriási sportdiplomáciai siker!

Januárban derült ki, hogy magyar helyszíne is lesz az idei női U19-es világbajnokságnak, ma pedig hivatalossá vált: augusztus 1. és 11. között a horvátországi Eszék mellett Szeged lesz a vb társházigazdája. A Pick Aréna ad otthont a nívós esemény mérkőzéseinek, a Szegedi Röplabda Sportegyesület pedig aktív szereplője a szervezői munkának.A 24 csapatos világbajnokság megrendezése óriási sportdiplomáciai siker, amelyre különösen büszkék lehetünk. A magyar válogatott ezzel a döntéssel automatikusan kvalifikálta magát a vb- re, és bízunk benne, hogy az NB II-ben veretlenül menetelő Vidux-Szegedi RSE is ad játékost a nemzeti csapatnak.

Kőnig Gábor szövetségi kapitány együttese 2022-ben 10. lett az U17-es Európa-bajnokságon, 2021-ben pedig 7. az ugyancsak hazai rendezésű, nyíregyházi U16-os kontinensviadalon. Az idei U17-es Eb-nek szintén társházigazdája Magyarország – Szerbiával közös a rendezés –, a hazai helyszín Békéscsaba lesz.

Az augusztusi női U19-es világbajnokság szervezői munkálataiban már most aktív szerepet vállal a Szegedi Röplabda Sportegyesület, emellett persze számíthatunk rá, hogy a lebonyolítás során is sok feladatot kap az SZRSE stábja.

– Nagyon boldogok vagyunk a szegedi vb-rendezés miatt! Megtisztelő, hogy szerepet kapunk a munkában, de még inkább örülünk az ifjú szegedi röplabdázók és a város sportkedvelői miatt, akik nemzetközi színvonalú meccseket láthatnak élőben, illetve van rá esély, hogy saját nevelésű tehetségünk pályára is lépjen – reagált a hírre Dávid Tibor, a Szegedi Röplabda Sportegyesület ügyvezető igazgatója.

A nemzetközi szövetség (FIVB) számára jó ajánlólevél volt, hogy a Magyar Röplabda Szövetség felnőtt és utánpótlás tornákat, illetve egyéb kiemelt eseményeket is magas színvonalon bonyolított le. Például a 2018-as női Európa Liga-döntőt (Budapest), 2017-ben fiú U19-es, 2016-ban pedig leány U19-es Európa-bajnokságot (Győr) rendeztünk. Az újabb rendezés elnyerése sporttörténelmi jelentőséggel bír, ugyanis ez lesz az első magyarországi röplabda-világbajnokság.

Fotó: magyarepitok.hu

Szurkoljatok, Kövessétek, SZERESSÉTEK!

Megosztás:

Kiemelt tartalmak

Hír
2023. március 29., szerda
Képgaléria
Hír
2023. március 27., hétfő
Hír
2023. március 27., hétfő
Hír
2023. március 26., vasárnap
Képgaléria
Hír
2023. március 22., szerda
Hír
2023. március 20., hétfő
         
                        

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6723 Szeged, Hüvelyk utca 7/C III/10.
Telefon:
+36301674845
szegedirse@gmail.com