SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. január 17.
Antal, Antónia

Jelszóigénylés

Szegedi sikerek a PSE Újévi Kupán!

Megosztás:
Megjelent: 2019. január 6., vasárnap
Egy arany- és egy ezüstéremmel tértek haza az utánpótlás csapataink.

Leány Mini 2-es csapatunk tornagyőztesként, míg a Fiú Szupermini csapatunk ezüstérmesként zárt a PSE Újévi Kupán!

A szombati nagy havazás miatt a tervezettnél később érkeztek meg csapataink a helyszínre, de a szervezők biztosították mindenkinek a megfelelő bemelegítési időt. A tornára közös buszon utaztak a csapataink, illetve a lányok segítője volt ez alkalommal Magos-Dóra Annamária is, aki ezen a napon ünnepelte a születésnapját. 

A Leány Mini 2-es csapatunk első mérkőzését a Kispest SE-B csapatával játszotta, ami annak ellenére jól sikerült, hogy általában az első mérkőzésen mindig nehezebben tudnak a lányok felpörögni. A mérkőzésen végig vezettek a szegedi lányok, nem volt veszélyben a győzelem. Az első két játszma simább volt, a szettek felénél 15:4 volt az állás. A harmadik szettben a 10:5-ös jó kezdés után sikerült magunkra húzni az ellenfelet, és 14:14-nél kellett is váltanunk, ekkor sikerült négy pontot is csinálnunk sorozatban. Ez elég is volt ahhoz, hogy a folytatásban már könnyedén fejezze be a mérkőzést Dávid Tibor csapata.

A második találkozó nehezebbnek ígérkezett a Kispest SE-A csapata ellen. Ezt a lányok is tudták, és ennek megfelelően nagyobb sebességfokozatra kapcsoltak a mérkőzés elején, a végjátékra azonban elfáradtak, és 24:20-as állásnál két pontot szerezett a budapesti csapat, ami miatt izgalmassá vált az első szett vége. Végül Mészáros Petra ejtésevel sikerült lezárnunk a játszmát 25:22-re. A második játékrész rosszul indult szegedi szempontból, mert az ellenfél 2:8-as előnyt szerzett. Ez az előny a szett végére csak tovább nőtt, és a hajrában 12:22 volt a hátrányunk. A lányok ezt követően már nem először bebizonyították, hogy nem ismerünk elveszített mérkőzést. Nagyon jó, koncentrált játékkal, a hibák kizárásával 24:24-re sikerült alakítani a küzdelmet. Ezt követően egy szerencsétlen szituáció (labda lecsorgott a hálóról) és egy saját hibának köszönhetően 24:26-ra a fővárosiak nyerték ezt a játszmát. A döntő szettben végig szegedi előnyt mutatott az eredményjelző, és nem is volt kérdés, hogy a lányok ezt a mérkőzést nem veszíthetik el, 25:16-ra győztek.

A harmadik mérkőzés az elsőhöz hasonlóan alakult. Magabiztos első két játszma után, melyeket 25:13, 25:4 arányban nyertünk, a harmadik szett közepén kiengedtek a szegedi lányok. 15:15 után nyitást rontottunk és sorozatban elhibáztuk a nyitásfogadást is, ezért 15:20-ról kellett a lányoknak visszajönni a mérkőzésbe, ami szerencsére sikerült, így szoros lett a szett vége, de 28:26-ra sikerült győzedelmeskednie a Szegedi RSE 2-nek.

Szegedi RSE-2 - Kispest SE-B 3:0
Szegedi RSE-2 - Kispest SE-A 2:1
Szegedi RSE-2 - Pénzügyőr SE 3:0 

Szegedi RSE-2: Mészáros Petra, Pádár Panna, Eszik Sára, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Borics Panka, Hartai-Rácz Gaia, Szentkereszty Stefánia, Nagy-Hegyesi Luca
Edző: Dávid Tibor
Segítő: Magos-Dóra Annamária

  
Dávid Tibor, edző:
“Gratulálok a lányoknak az eredményhez és a játékhoz. Külön öröm volt számomra, hogy a hosszú szünet után csak két edzést követően ilyen játékot mutattak a lányok. A torna nagyon hasznos volt számunkra, mert olyan játékelemeket tudtunk gyakorolni, amit most kezdtünk tanulni. Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy a lányok a szett végéig tudnak küzdeni és képesek változtatni egy szinte vesztett helyzetben is. Büszke vagyok mindenkire, folytatjuk a munkát és a következő években is biztos szép sikerek várnak még a lányokra.
Köszönöm Annamari segítségét és Isten éltesse sokáig ilyen erőben, egészségben, hogy hasonló születésnapi ajándékokban legyen része a jövőben is!”


Fiú Szupermini csapatunk nagy lelkesedéssel vágott neki az év első tornájának. Első ellenfelük a Kecskemét csapata volt. 
Az első szettben jól indult a játék, sikerült meglépni 3 ponttal, ezután elkényelmesedve egyenlíteni, majd fordítani tudott a Kecskemét. Sok nyitásrontás miatt tovább nőtt a potyapontokkal a különbség. Pontok tekintetében simának mutatkozott az eredmény, de a valóságot nem tükrözte. A második szettben ugyancsak sikerült az irányítást visszavennünk, és az elején 5:1-es, majd a folytatásban 15:10-ös állas is volt javunkra. A végére semmi nem maradt az előnyből és pontvadászat indult, ami végül 32 pontig tartott, sajnos ugyancsak a Kecskemét javára. Az utolsó szettre elfáradtak a szegediek, és feladva a küzdelmet sima vereséget szenvedtek.

Következett egy meccs pihenő, majd ezután a hazaiak második számú csapata, a Pénzügyőr SE-B. Kezdő, lelkes csapat ellen játszotta mérkőzését a Szeged. Kisebb koncentrációzavaroktól eltekintve precízen és szervezetten játszottak végig a fiaink, és győzelemmel zárták az összecsapást.
Ugyancsak egy meccs pihenőt követően játszottunk a hazigazdák másik csapata, a Pénzügyőr SE-A ellen. Az első szettben kézben tartva a meccset haladt a Szegedi RSE pontról pontra a végső sípszóig. Helyenként kapkodva játszottak Simon Benedekék, és ebből adódóan kényszermegoldások születtek és több nyitásrontás is lett a vártnál. Térfélcsere után Verebes Mátétól hangzott el a taktikai utasítás: "Úgy kell csinálni, mint az előzőt, csak sokkal jobban!" Sajnos sokkal jobban ugyan nem ment a fiúknak, viszont a szintet sikerült megtartani és egy szorosabbá vált meccsen, izgulós végjátékkal meglett ez a szett is a Szegednek. Az utolsó játékrész is hasonló fordulatszámmal pörgött végig, végül nagyon élvezetes és kemény meccsen győztött a szegedi csapat!

Szegedi RSE - Kecskemét 0:3
Szegedi RSE - Pénzügyőr SE-B 3:0
Szegedi RSE - Pénzügyőr SE-A 3:0 

Szegedi RSE: Makhult Levente, Simon Benedek, Verebes Máté, Baráth Milán, Draskóczi Ede
Edző: Honti Szilárd

   Honti Szilárd, edző:
"
Tartottam a játéktól, hogy ekkora kihagyás után ki hogy fog éles helyzetben szerepelni. Mindenki jól szerepelt. Csapatként egymást bíztatva és segítve játszottak a nap folyamán, így sikerülhetett az éremszerzés nekik. Érintéseket kijátszva, taktikusan, precízen, olykor pimasz megoldásokkal röplabdáztak, felülmúlva az elvárásokat.
Köszönet a lehetőségért és a szervezésért, gratulálok a csapatoknak!"
Megosztás:

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com