SZRSE Youtube csatornája
SZRSE Facebook oldala
SZRSE Instagram oldala
Szegedi Röplabda Sportegyesület
2019. június 19.
Gyárfás

Jelszóigénylés

Szegedi sikerek a PSE Újévi Kupán!

Megosztás:
Megjelent: 2019. január 6., vasárnap
Egy arany- és egy ezüstéremmel tértek haza az utánpótlás csapataink.

Leány Mini 2-es csapatunk tornagyőztesként, míg a Fiú Szupermini csapatunk ezüstérmesként zárt a PSE Újévi Kupán!

A szombati nagy havazás miatt a tervezettnél később érkeztek meg csapataink a helyszínre, de a szervezők biztosították mindenkinek a megfelelő bemelegítési időt. A tornára közös buszon utaztak a csapataink, illetve a lányok segítője volt ez alkalommal Magos-Dóra Annamária is, aki ezen a napon ünnepelte a születésnapját. 

A Leány Mini 2-es csapatunk első mérkőzését a Kispest SE-B csapatával játszotta, ami annak ellenére jól sikerült, hogy általában az első mérkőzésen mindig nehezebben tudnak a lányok felpörögni. A mérkőzésen végig vezettek a szegedi lányok, nem volt veszélyben a győzelem. Az első két játszma simább volt, a szettek felénél 15:4 volt az állás. A harmadik szettben a 10:5-ös jó kezdés után sikerült magunkra húzni az ellenfelet, és 14:14-nél kellett is váltanunk, ekkor sikerült négy pontot is csinálnunk sorozatban. Ez elég is volt ahhoz, hogy a folytatásban már könnyedén fejezze be a mérkőzést Dávid Tibor csapata.

A második találkozó nehezebbnek ígérkezett a Kispest SE-A csapata ellen. Ezt a lányok is tudták, és ennek megfelelően nagyobb sebességfokozatra kapcsoltak a mérkőzés elején, a végjátékra azonban elfáradtak, és 24:20-as állásnál két pontot szerezett a budapesti csapat, ami miatt izgalmassá vált az első szett vége. Végül Mészáros Petra ejtésevel sikerült lezárnunk a játszmát 25:22-re. A második játékrész rosszul indult szegedi szempontból, mert az ellenfél 2:8-as előnyt szerzett. Ez az előny a szett végére csak tovább nőtt, és a hajrában 12:22 volt a hátrányunk. A lányok ezt követően már nem először bebizonyították, hogy nem ismerünk elveszített mérkőzést. Nagyon jó, koncentrált játékkal, a hibák kizárásával 24:24-re sikerült alakítani a küzdelmet. Ezt követően egy szerencsétlen szituáció (labda lecsorgott a hálóról) és egy saját hibának köszönhetően 24:26-ra a fővárosiak nyerték ezt a játszmát. A döntő szettben végig szegedi előnyt mutatott az eredményjelző, és nem is volt kérdés, hogy a lányok ezt a mérkőzést nem veszíthetik el, 25:16-ra győztek.

A harmadik mérkőzés az elsőhöz hasonlóan alakult. Magabiztos első két játszma után, melyeket 25:13, 25:4 arányban nyertünk, a harmadik szett közepén kiengedtek a szegedi lányok. 15:15 után nyitást rontottunk és sorozatban elhibáztuk a nyitásfogadást is, ezért 15:20-ról kellett a lányoknak visszajönni a mérkőzésbe, ami szerencsére sikerült, így szoros lett a szett vége, de 28:26-ra sikerült győzedelmeskednie a Szegedi RSE 2-nek.

Szegedi RSE-2 - Kispest SE-B 3:0
Szegedi RSE-2 - Kispest SE-A 2:1
Szegedi RSE-2 - Pénzügyőr SE 3:0 

Szegedi RSE-2: Mészáros Petra, Pádár Panna, Eszik Sára, Kalmár Léda, Magos-Dóra Villő, Borics Panka, Hartai-Rácz Gaia, Szentkereszty Stefánia, Nagy-Hegyesi Luca
Edző: Dávid Tibor
Segítő: Magos-Dóra Annamária

  
Dávid Tibor, edző:
“Gratulálok a lányoknak az eredményhez és a játékhoz. Külön öröm volt számomra, hogy a hosszú szünet után csak két edzést követően ilyen játékot mutattak a lányok. A torna nagyon hasznos volt számunkra, mert olyan játékelemeket tudtunk gyakorolni, amit most kezdtünk tanulni. Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy a lányok a szett végéig tudnak küzdeni és képesek változtatni egy szinte vesztett helyzetben is. Büszke vagyok mindenkire, folytatjuk a munkát és a következő években is biztos szép sikerek várnak még a lányokra.
Köszönöm Annamari segítségét és Isten éltesse sokáig ilyen erőben, egészségben, hogy hasonló születésnapi ajándékokban legyen része a jövőben is!”


Fiú Szupermini csapatunk nagy lelkesedéssel vágott neki az év első tornájának. Első ellenfelük a Kecskemét csapata volt. 
Az első szettben jól indult a játék, sikerült meglépni 3 ponttal, ezután elkényelmesedve egyenlíteni, majd fordítani tudott a Kecskemét. Sok nyitásrontás miatt tovább nőtt a potyapontokkal a különbség. Pontok tekintetében simának mutatkozott az eredmény, de a valóságot nem tükrözte. A második szettben ugyancsak sikerült az irányítást visszavennünk, és az elején 5:1-es, majd a folytatásban 15:10-ös állas is volt javunkra. A végére semmi nem maradt az előnyből és pontvadászat indult, ami végül 32 pontig tartott, sajnos ugyancsak a Kecskemét javára. Az utolsó szettre elfáradtak a szegediek, és feladva a küzdelmet sima vereséget szenvedtek.

Következett egy meccs pihenő, majd ezután a hazaiak második számú csapata, a Pénzügyőr SE-B. Kezdő, lelkes csapat ellen játszotta mérkőzését a Szeged. Kisebb koncentrációzavaroktól eltekintve precízen és szervezetten játszottak végig a fiaink, és győzelemmel zárták az összecsapást.
Ugyancsak egy meccs pihenőt követően játszottunk a hazigazdák másik csapata, a Pénzügyőr SE-A ellen. Az első szettben kézben tartva a meccset haladt a Szegedi RSE pontról pontra a végső sípszóig. Helyenként kapkodva játszottak Simon Benedekék, és ebből adódóan kényszermegoldások születtek és több nyitásrontás is lett a vártnál. Térfélcsere után Verebes Mátétól hangzott el a taktikai utasítás: "Úgy kell csinálni, mint az előzőt, csak sokkal jobban!" Sajnos sokkal jobban ugyan nem ment a fiúknak, viszont a szintet sikerült megtartani és egy szorosabbá vált meccsen, izgulós végjátékkal meglett ez a szett is a Szegednek. Az utolsó játékrész is hasonló fordulatszámmal pörgött végig, végül nagyon élvezetes és kemény meccsen győztött a szegedi csapat!

Szegedi RSE - Kecskemét 0:3
Szegedi RSE - Pénzügyőr SE-B 3:0
Szegedi RSE - Pénzügyőr SE-A 3:0 

Szegedi RSE: Makhult Levente, Simon Benedek, Verebes Máté, Baráth Milán, Draskóczi Ede
Edző: Honti Szilárd

   Honti Szilárd, edző:
"
Tartottam a játéktól, hogy ekkora kihagyás után ki hogy fog éles helyzetben szerepelni. Mindenki jól szerepelt. Csapatként egymást bíztatva és segítve játszottak a nap folyamán, így sikerülhetett az éremszerzés nekik. Érintéseket kijátszva, taktikusan, precízen, olykor pimasz megoldásokkal röplabdáztak, felülmúlva az elvárásokat.
Köszönet a lehetőségért és a szervezésért, gratulálok a csapatoknak!"
Megosztás:

SzegedVolley Camp 2019

SZRSE Naptár 2019

Versenynaptár

Kiemelt tartalmak

Hír
Hír
2019. június 11., kedd
Képgaléria
2019. június 11., kedd
Hír
2019. június 5., szerda
Képgaléria
Hír

Facebook

Instagram

         
                      

 

Szegedi Röplabda Sportegyesület
Cím:
6724 Szeged, Vértói út 7.
Telefon:
(30) 651-7798
info@szegedvolley.com